Znakommita Sałatka z Wędzonej Makreli dla każdego. Ja często używam ją jako pasta do pieczywa. Mój Mąż który nie jest miłośnikiem ryb z chęcią ją je i jest bardzo zadowolony. Myślę, że jest bardzo łatwa do wykonania i nie droga. Sałatka Z Wędzonej Makreli Składniki: 1 Makrela Wędzona 3 Jajka Gotowane 6 Ogórków Konserwowych Pół Pora Pół
Gotowanie Patkikostkę 750 g mrożonej chińszczyzny mały słoiczek koncentratu pomidorowego łyżeczka papryki słodkiej 3/4 łyżeczki papryki ostrej pół łyżeczki czosnku granulowanego szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta curry odrobina zielonej pasty curry (można pominąć) sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Pierś kurczaka obsmażyłam na mocno rozgrzanym oleju, a gdy się zezłociła dodałam wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę smażyłam
Kulinarny Pamiętniklistków nori 200 g wędzonej makreli oczyszczonej ze skóry i ości ogórek pokrojony w słupki (bez pestek) szczypiorek papryka pokrojona w paski kanapkowy serek śmietankowy sos sojowy pasta wasabi Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłukałam w gorącej, zimnej i gorącej wodzie. Zagotowałam 4 szklanki wody i wrzuciłam kaszę. Gotowałam pod przykryciem około 20 minut - do wchłonięcia wody
Kulinarny Pamiętniksłupki) - marchewka pokrojona w słomkę ( włożona do marynaty a ok. 2 godziny ) - szczypior - avokado krojone w słupki - krewetki* - wędzony łosoś - kremowy serek - majonez - 6 płatów nori ( prasowane glony ) - pasta wasabi i sos sojowy do podania * krewetki nabijam na patyczki do szaszłyków, obgotowuje w osolonym wrzątku ( ok 2 minut - podgotowane, 4 minut- surowe). Następnie skrapiam sokiem z cytryny. Zabieramy się
kawawszklancePuree z dyni jest bardzo proste w przygotowaniu. A gdy już mamy takie puree możemy je wykorzystać do wielu potraw np. do past, do słodkich wypieków, do zupy. Niedługo na blogu pojwai się kilka przepisów jak wykorzystac takie puree. składniki: 1 mała dynia lub pół dużej Dynię dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki mniej więcej tej samej wielkości
Monia miesza i gotujeHokkaido. Dynia ta charakteryzuje się dość mocno żywym kolorem pomarańczy jest stosunkowo nie duża, a ciężka. To dlatego, że jej miąższ jest bardzo zwarty, po upieczeniu tworzy formę gęstej pasty, ma w sobie mało wody, a dzięki temu większą ilość składników mineralnych i witamin na 100g. Nadaje się bardzo dobrze również do wszystkiego rodzaju klusek typu kładzione czy knedle dyniowe
SMYKWKUCHNIpuszki kukurydzy 1 cebula 20 dag. pieczarek 20 dag sera mozzarella masło klarowane do smażenia pieczarek odrobina oregano Sos na spód pizzy: sos paprykowy-odsyłam do przepisu Pasta paprykowa można również inny dowolny sos WYKONANIE Drożdże do zrobienia ciasta powinny być ciepłe, więc wcześniej wyjmujemy z lodówki. Do szklanki lub większego kubka wsypujemy 2 łyżki mąki, rozkruszamy drożdże
W kuchennym oknie Ewywykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów na ciecierzyce jest dużo, jednak, jeżeli ktoś jej nigdy w życiu
Pause Gotowanie!czosnku 1/2 litra wody 1 kostka bulionu wegańskiego oliwa z oliwek cynamon 1 łyżeczka chilli 2-4 łyżeczki (fajnie sprawdza się bardzo ostra pasta z papryki) curry 1 łyżeczka sól 1/2 - 1 łyżeczka Przygotowanie ( 30-40 minut bez pieczenia) - dynię przepoławiamy, łyżką pozbywamy się pestek a następnie kroimy ją na półksiężyce
Pora na pora i pomidoradown for recipe in English Jesienne curry z dynią i kurczakiem (6 porcji) Składniki: 2 piersi z kurczaka, pokrojone w paski 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka imbiru, świeżo startego 4 ząbki czosnku, drobno posiekanego 300 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 1 mały batat, obrany i pokrojony w kostkę (można zastąpić klasycznymi
karmelowyprzeznaczenie jest nieco inne. Jadąc przez Tunezję krajobraz jest bardzo monotonny, ponieważ plantacje drzewek oliwnych ciągną się kilometrami. Innym bardzo znanym produktem pochodzącym z tego kraju jest harissa - ostra pasta z papryczek chili. Jej produkcja skupiona jest na przylądku Bon położonym na wschód od Tunisu. Półwysep ten jest ogrodem kraju, terenem rolniczym, gdzie skupiają się uprawy zbóż, warzyw i owoców
Codzienne Gotowanieszczęście wszystko się unormowało i wróciło do normy, dzięki czemu znów mogę napełniać moje pudełeczka jedzonkiem do pracy. Śniadanie: Serek wiejski z ananasem. Lunch: Tortille z pastą z tuńczyka i kukurydzy Wiem, że serek wiejski pojawia się często, ale to badzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, a jednocześnie bardzo smaczne i zdrowe. A serek z ananasem to moje
Codzienne Gotowaniesosie kokosowym. Ja uzylam gotowych pulpecikow, ale oczywiscie mozecie przygotowac je sami. Składniki: 12 gotowych pulpecików 1 czerwona papryczka chili kawalek startego imbiru 1-2 lyzki tajskiej czerwonej pasty curry 400ml mleka kokosowego 200g pedow bambusa 150g swiezej fasolki szparagowej (mozna uzyc mrozonej, lecz najpierw trzeba ja obgotowac) sok z 1 limonki olej do smazenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzac
Codzienne Gotowanielekko słodkie, aromatyczne, sycące - jednym słowem pyszne! Składniki: 650g baraniny sól i pieprz 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pasty harissa 16 suszonych moreli 2 garście rodzynek 3 goździki gwiazka anyżu kilkucentymetrowa laska cynamonu szczypta szafranu pół czerwonej papryki puszka krojonych pomidorów (400g) 250ml bulinu warzywnego 1 łyżka płynnego miodu
Codzienne Gotowanierozgrzać w głębokim rondlu i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek wyciśnity prez praskę. Dodać kapary, oliwki i harrisę, dokładnie wymieszać, aż cebula pokryje się pastą chili, chwilę smażyć, po czym wlać passatę i krojone pomidory, skropić sokie z cytryny. Dusić na niewielkim ogniu aż smaki się połączą. W międzyczasie rybę umyć, posolić i popieprzyć, pokroić
Codzienne Gotowanie