śniadanie najczęściej jem kanapki. Często przygotowuje więc różnego rodzaju pasty do nich. Pasta z makreli, to jedna z moich ulubionych. Dzisiaj wzbogacona chrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie. SKŁADNIKI: 1 mała wędzona makrela 2 ogórki korniszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego chrzanu kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Makrelę
Kuchnia w opałachwedle uznania jajko 2 szt 2 łyżki octu pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku masło 2 łyżki chleb 3-4 kromki 2 łyżki pasty pomidorowej świeży tymianek kolendra świeża wedle uznania sól, świeżo zmielony pieprz wedle uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kawałki chleba smarujemy pastą pomidorową, posypujemy świeżym tymiankiem
Basia w kuchniprzygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego (fenkuł) 3 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 garść natki pietruszki 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka oregano sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Kaszę gryczaną wstawiamy do gotowania. Cukinię(...)myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy gniazda nasienne. Fetę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i koper włoski. Dodajemy pastę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucamy ugotowaną kaszę gryczaną i posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cynamonem. Dokładnie mieszamy i faszerujemy cukinię. Faszerowane cukinie układamy
kulinarnyJayolks 1 clove garlic, finely chopped 1 onion, diced 100 ml dry white wine 2 tablespoons grated parmesan cheese salt pepper chopped basil to serve Preparation: Cook the pasta according to package directions and drain. Preheat a deep pan over high heat, add the bacon and cook, stirring occasionally, until browned. Remove it from the pan. To the same(...)bacon. Reduce the heat and add the eggs with cream and cheese. Season with salt and pepper to taste and cook until the sauce thickens slightly. Mix in cooked pasta and mix thoroughly. Serve sprinkled with basil. Enjoy
karmelowyfaszerowane mięsem krabowym z dodatkiem bekonu i chilli. Danie okazało się bardzo ciekawe w smaku i gorąco je każdemu polecam. W piątek ponownie postanowiłam odkopać smaki dzieciństwa i przygotowałam pastę pieczarkową ze szczypiorkiem , którą moja mama zawsze przygotowywała na święta i inne uroczyste okazje. Pasta świetnie pasuje do kanapek z wędliną. Wczoraj zupełnie zmieniłam kierunek i przygotowałam indyjskie curry
Codzienne GotowanieJAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne śniadanie. Dla 6 osób Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 10 min. 6 jajek 3 dojrzałe awokado 4 łyżki majonezu 2 szczypty mielonej papryki 6 gałązek pietruszki lub drobnego szczypiorku Odrobina soku z cytryny(...)majonezem (dodaj tyle majonezu, ile uważasz za stosowne). Dopraw do smaku solą i pieprzem i mieloną papryką. Jeśli lubisz pikantne smaki, możesz również dodać kilka kropli sosu tabasco. Wypełnij pastą połówki białek przy pomocy rękawa cukierniczego (lub łyżki). Umyj i osusz pietruszkę (lub drobny szczypiorek), oberwij listki lub posiekaj drobno i udekoruj nimi jajka
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskainne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą). Czarna fasola jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest źródłem błonnika i białka roślinnego. Jest doskonała w postaci pasty, jako składnik zup, dań warzywnych lub zbożowych. Wypróbuj zupę z czarnej fasoli i pomidorów i pastę z czarnej fasoli . Przygotowanie: namoczyć na noc. Gotować w świeżej nieosolonej
Qlinarnie i QlinarniePastę z makreli można przygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo
Zrób to smaczniemałych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki 50 ml białego wina 70 ml śmietany kremówki 120 ml bulionu 1 łyżka łagodnej pasty paprykowej sól i pieprz Wykonanie: Składniki na klopsiki wymieszać w misce dłońmi i uformować kuleczki o średnicy 2 - 2,5 cm. Podgrzać na dużej patelni olej (do średniej temperatury) i wrzucić klopsiki(...)talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Wylać olej z patelni i włożyć na nią masło. Podsmażyć pieczarki do lekkiego zrumienienia (około 5 minut). Posypać pieczarki mąką i wymieszać. Dodać wino, śmietankę, pastę paprykową i bulion. Gotować około 10 minut do lekkiego zgęstnienia sosu. Jeśli stanie się zbyt gęsty - dodać więcej bulionu lub śmietanki. Włożyć klopsiki na patelnię i obtoczyć w sosie
zadanie-gotowanieDziś postanowiłam przedstawić sałatkę, czy raczej pastę do kanapek, którą "wyniosłam" z domu. Moja mama przygotowywała ją na święta i inne uroczystości. Dobrze to pamiętam, ponieważ często biegałam po okolicznych warzywniakach w poszukiwaniu pieczarek i cienkiego szczypiorku. Oto przepis na banalnie prostą, szybką, smaczną i efektowną pastę pieczarkową ze szczypiorkiem . Gorąco ją Wam polecam, ponieważ idealnie komponuje się
Codzienne Gotowaniemasła ,rozpuścić ,ostudzić szczypta soli 1 jajko 1 żółtko ,białko zostawić do posmarowania drożdżówki 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao plus 2 łyżki ciepłego mleka – zrobić pastę Masa serowa: 200 g sera kremowego typu Philadelphia 2 łyżki cukru pudru,lub mniej 1 żółtko Składniki masy połączyć ze sobą Wszystkie składniki plus wyrośnięty zaczyn wyrabiamy na gładkie ciasto(...)razie potrzeby podsypać mąką ,jeśli będzie się kleić .Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakaową pastę ,wyrabiamy ,aż masa będzie brązowa . Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia . Obie części ciasta należy rozwałkować na prostokąt ,posmarować w środku serem i zwinąć w rulonik .Następnie oba ruloniki w ślimaka ,już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Gotowe ciasto odstawiamy
Ladylaura.calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 porcje) 1 1/2 łyżki pasty sezamowej tahini 7 łyżek płatków owsianych górskich 1 1/2 łyżki rodzynek sułtańskich 1 szklanka mleka 6 garści płatków z pełnego ziarna 1 banan Przygotowanie W rondelku z grubszym dnem gotujemy mleko, dodajemy pastę
Słodkie okruszkiprzełamania znanych schematów :-) Mam nadzieję, że będzie Wam smakowała w takim właśnie wydaniu, bo jak dla mnie to jest rewelacyjna, zaskakująco smaczna... SKŁADNIKI 250 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty pomidorowej 2 łyżki śmietany 12 % 500 ml dowolnego bulionu lub wody 1 kulka mozzarelli w zalewie 1 awokado sól ziołowa, pieprz, vegeta ewentualnie szczypiorek Wodę i przecier wlewamy do garnka(...)zagotowujemy. Śmietanę łączymy z pastą, dolewamy kilka łyżek gorącej zupy, całość mieszamy aż składniki się połączą, a następnie przelewamy do garnka z zupą i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy i doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Awokado kroimy w ćwiartki, a następnie każdą z nich w plasterki, mozzarellę kroimy w kostkę. Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy do niej
Czary - gary w kuchnismacznie i pożywnie rozpocząć dzień! Degustowałam już hummus oliwkowy firmy PRIMAVIKA w zdrowych i pożywnych FIT kanapkach . Tym razem kolej przyszła na hummus paprykowy . Musze przyznać, że pasta jest bardzo ciekawa w smaku. Dodatek papryki jest wyczuwalny, jej kawałki widoczne, choć nie wybija się na pierwszy plan - i tak być powinno, bo przecież to ciecierzyca ma tu grać pierwsze(...)dodatku glutaminianu sodu . P o prostu wiem co jem! :) Tym razem hummus postanowiłam wykorzystać w jajach faszerowanych, którymi uraczyłam siebie i Pana Męża na śniadanie :) Kwaskowaty i paprykowy posmak pasty idealnie mi się tu komponował z trochę nijakim smakiem jajka. Do tego garstka kiełków , kromka chleba własnoręcznie wypiekanego i zdrowe śniadanie dla dwojga gotowe! Składniki na porcje dla 2 osób
Grunt to przepis!jest przepyszny , testowałam już pieczywo chrupkie ale to jest rewelacyjne, jadło by się je i jadło :) Produkty Incola polecam szczególnie dla alergików. Dzisiaj chlebek proponuję z pyszną pastą z cieciorki i pieczonym schabem. Zapraszam :) Składniki na pastę : 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle sól, pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 plaster upieczonego schabu 2 łyżki
Sama słodycz i szczypta chili