pasta - 17303 przepisów (strona:374/1154)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami w kremowym sosie 175

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i różnymi warzywami to pyszne sycące danie, które można podać na obiad oraz na ciepłą kolację

Korniszonki
Ciasto cytrynowe podwójnie cytrynowe 209

Ciasto cytrynowo-cytrynowe To ciasto cytrynowe to prawdziwe szaleństwo smaku cytryny. Jest to bardzo proste i pyszne ciasto ucierane, które dodatkowo poza skórką cytrynową jest nasączone

Korniszonki
Tajska zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym. Pyszna i rozgrzewająca. PRZEPIS 348

centymetrowy kawałek imbiru, 2 średnie marchewki, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 2 pojedyncze piersi z kurczaka, puszka mleka kokosowego, sos sojowy, łyżka proszku curry lub tyle samo czerwonej pasty curry, 1 pomidor, świeża pietruszka lub kolendra, sok z połowy cytryny, sól, olej, 100 gramów makarony ryżowego. Zrób tak: imbir i czosnek najpierw drobno posiekaj, a następnie rozetrzyj z odrobiną soli(...)pastę. W średnim garnku rozgrzej olej, wrzuć czosnek i imbir, wymieszaj, dodaj też posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w słupki. Smaż wszystko często mieszając około 3 minut, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne dwie minuty, dopraw curry, wymieszaj, zalej wodą do wysokości 3/4 garnka i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Następnie do zupy dodaj kurczaka pokrojonego

Kulinarna Polska
Ciasto z morelami 180

nieskomplikowany deser na weekend. Polecam! Składniki: (blaszka 35x24 cm) 350 g mąki pszennej 200 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka pasty waniliowej lub cukru z wanilią 700 g moreli Przygotowanie: W jednej misce mieszamy ze sobą olej, jajka, pastę waniliową. W drugiej misce mieszamy pozostałe suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 150

Taka pasta to skarb dla naszego organizmu a jeszcze dodatkowy plus, ona nas odchudzi. To taki fenomen kaszy jaglanej że do jej spalenia potrzeba więcej energii niż ona sama w sobie ma, zatem odchudza. Jedzmy jaglankę na zdrowie i dla uśmiechu. Pasta z jaglanki z pomidorami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Krem orzechowy 295

Krem orzechowy, który chciałam Wam dzisiaj pokazać to wbrew mylącej nazwie nie pasta z orzechów do smarowania na kanapkach :) Będzie za to idealny do przełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek(...)drobniej zmiksujemy orzechy tym gładszy będzie nasz krem. Wraz z miksowaniem orzechy mogą zmieniać konsystencję. Jeśli mamy odpowiednio mocny blender lub miksujemy naprawdę długo, da się je rozmiksować na pastę, czyli pralinę orzechową. Baza pod krem – krem patissiere Czas przygotować bazę pod krem, czyli krem patissiere (po naszemu budyniowy ;) ). Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy połowę cukru i podgrzewamy

Ciastkozercy
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 168

Ogórki w zalewie musztardowo-miodowej Wśród przetworów na zimę bez wątpienia rządzą ogórki! Tym razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane

Korniszonki
Pudding z tapioki 146

najbardziej lubię z musem z mango :) Składniki na pudding z tapioki: 60 g kulek tapioki 500 ml mleka (u mnie pół na pół krowie i migdałowe) 2 łyżki pasty kokosowej/musu kokosowego (można pominąć, mi bardzo pasuje ten smak i fajna kremowa konsystencja) 0,5 szklanki wody (opcjonalnie, zostawiamy na koniec) Składniki na prażone śliwki: 300 g śliwek 1 łyżka mąki(...)ziemniaczanej 1 łyżka cukru (opcjonalnie, nie trzeba jeśli śliwki są bardzo słodkie) Pudding z tapioki – jak to zrobić? Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kulki tapioki, dodajemy pastę kokosową. Podgrzewamy na średnim ogniu do zagotowania mieszając od czasu do czasu. Kiedy całość zacznie się gotować, zmniejszamy ogień na minimalny i podgrzewamy przez ok. 25-30 minut. Mieszamy co kilka minut

Ciastkozercy
Drożdżowe zawijaski z kremem czekoladowym 189

sztuk: Składniki: 55 dag mąki pszennej tortowej 2 duże  jajka 10 dag cukru 1 szklanka mleka 10 g suszonych drożdży Dr.Oetker 8 dag masła 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker Szczypta soli 1 słoiczek kremu czekoladowego typu nutella Lukier do dekoracji Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżeczka mleka Sposób przygotowania: Masło rozpuścić do płynnej konsystencji, mleko podgrzać aby było dobrze ciepłe(...)Mąkę pszenną wymieszać w misce z solą, cukrem oraz drożdżami, wbić jajka, dodać pastę waniliową,   wlać ciepłe mleko i wyrobić ciasto pod koniec wlać rozpuszczone masło i ponownie wyrobić aby ciasto było miękkie i elastyczne. Uformować kulę lekko oprószyć odrobiną mąki, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.  Po tym czasie wyrośnięte ciasto podzielić

Wanilia i Kardamon
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 176

Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli z nuta miodu Zimowa sałatka w słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka

Korniszonki
Jak obniżyć poziom „złego” cholesterolu LDL 138

złego cholesterolu: ◾ Jajka z pomidorami lub sałatą (pożywny omlet z pomidorami link ) Te produkty działają zasadowo i odkwaszają organizm. Np. jajecznica z pomidorem, sałatą, rzeżuchą czy szczypiorkiem.  ◾  Pasta z awokado ( przepis znajdziecie link ) Zamiast majonezu warto postawić na tłuszcze nienasycone, które skutecznie zbijają zły cholesterol. Np. jajka faszerowane pastą z awokado! Gwarantuję, że posmakujecie w takim duecie

zdrowo i aktywnie
Papryka marynowana w słoikach 234

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana

Korniszonki
Kotleciki z pekinką i ryżem w sosie warzywnym 239

małe jajka bułka tarta olej do podsmażenia – użyłam ryżowego z Kuchnie Świata Na sos: 3 pełne łyżki (z lekką górką) przecieru pomidorowego 3 pełne łyżki (z lekką górką) pasty warzywnej Lutenica – do nabycia w Kuchnie Świata 0,8 l bulionu 2 liście laurowe  pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy(...)niewielkiej ilości oleju z obu stron (, aby nie rozpadały się później podczas gotowania w sosie). Obsmażone przekładamy do większego garnka i zalewamy ciepłym bulionem wymieszanym z przecierem i pastą warzywną. Dodajemy liście laurowe i gotujemy całość pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec doprawiając do smaku pieprzem i solą. Rada: Sos nie będzie gęsty. Jeśli taki wolicie można go zagęścić

Słodkie okruszki
Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym 217

główka białej kapusty 500 g mięsa mielonego z łopatki 150 g ryżu 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 500 ml bulionu drobiowego 4 łyżki pasty pomidorowej lub gęstego przecieru przyprawy: liść laurowy,kilka kulek ziela angielskiego,kilka kulek pieprzu Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do osolonej wrzącej wody. Parzyć kilka minut i kolejno ściągać(...)ścinając je nożem. Na każdy liść nałożyć porcję masy mięsnej i ciasno zwinąć. W brytfance ułożyć na dnie liście kapusty które zostały i kolejno wszystkie gołąbki. Na gołąbkach rozprowadzić pastę pomidorową,dodać przyprawy i całość zalać bulionem warzywnym. Brytfankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 50 minut

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka obiadowa z fasoli Jaś z serem feta 186

Sałatka z fasoli Jaś i sera feta z warzywami sezonowymi Fasola, ser i świeże warzywa to zestaw, który świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Sałatka przygotowana

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania