zaczęłam tak: Rukola z botwinką Potem dodałam to: i jeszcze coś takiego :) Oraz mój ulubiony składnik: Ocet balsamiczny - tu gruszkowy Do rukoli i botwinki dodałam pokrojoną w kostkę paprykę ( najlepiej kolorystycznie pasuje żółta), pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Dwa jajka usmażyłam na sadzono i dodałam do sałatki. Ocet balsamiczny wymieszałam z oliwą z oliwek i skropiłam tym całość. Można
Olikowa kuchniaoliwy z oliwek, soli, pieprzu, cukru, suszonej bazylii i oregano. Jedną pizze robię Margaritę czyli : pomidory mozzarelle bazylię Drugą pizza to Olikowa czyli mojego autorstwa :) szynka gotowana czarne oliwki papryka ser rukola W piekarniku trzymamy taką pizze ok 20-30min w 200st. C. Pizze Olikową po wyjęciu z piekarnika posypujemy rukolą. Pychotka
Olikowa kuchniacytryny. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, polewamy nim całość i dobrze mieszamy. *możemy dodać również czerwonej papryki
Olikowa kuchniaczasu do czasu lubię je urozmaicić czymś jeszcze. Nie tylko dzieci na pewno będą się cieszyć z takiej przekąski ale i dorośli. Długa bagietka, trochę pieczarek, szynka, pomidor, papryka...wybierasz co chcesz! Pyszne i jakie proste i szybkie. Moja wersja dzisiejszej zapiekanki wygląda tak: Składniki: 1 bagietka 400 g pieczarek 200 g sera 1 cebula szczypiorek sól pieprz Pieczarki myjemy
Olikowa kuchniaśmiało możecie ją zabrać do pracy czy na uczelnie, czy też przygotować na imprezę. składniki: - gotowana pierś z kurczaka - makaron kokardki - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki - 8 średnich ogórków konserwowych - majonez - zielone oliwki Smacznego! ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE NA FB SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNISkładniki: - orzechy włoskie - Mozzarella - oliwki zielone - czerwona papryka - zielony ogórek - sałata Dresing: - ocet balsamiczny - oliwa z oliwek - sok z limonki - sól i pieprz Smacznego
SMYKWKUCHNIciasto: szklanka mąki 10 dag masła 2-3 łyżki lodowatej wody Zagniatamy ciasto i schładzamy. Wylepiamy okrągłą formę do tart. Po-nakłuwać ciasto widelcem, podpiekamy 10 minut. Wierzch: papryka czerwona cebula dymka 300 g pieczarek mozzarella chili zielone kawałeczek pora Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch
SMYKWKUCHNISkładniki: - 1 ugotowana pierś z kurczaka - 1/2 świeżego ananasa (ewent. z puszki) - majonez i jogurt naturalny - czerwona papryka - kukurydza (1 puszka) - 4 jajka ugotowane na twardo - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki kroimy w kostkę, dodajemy sos jogurtowo-majonezowy. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny przed podaniem. Smacznego! Więcej przepisów na sałatki znajdziesz TUTAJ ZAPRASZAM
SMYKWKUCHNIsię osiągnąć. Zapraszam serdecznie! składniki układamy warstwowo kolejność od spodu: - 1/3 cebuli posiekanej bardzo drobno -1 puszka tuńczyka - majonez - makaron - 1 puszka zielonego groszku - majonez - 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę - 1 zielony ogórek pokrojony w kostkę - majonez - sałata lodowa porwana na drobne kawałeczki - odrobinę majonezu - 4 jaja posiekane - na sam wierzch drobno posiekany szczypiorek i wiórki
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI - 200 g piersi z Kurczaka - łyżeczka sosu sojowego jasnego - chili - ząbek czosnku, kawałeczek świeżego imbiru - 1/2 papryki - 3 plastry cukinii Przeciskamy czosnek, siekamy drobno imbir, mieszamy z sosem sojowym i chili, marynujemy przez godzinę mięso. Układamy na rozgrzanym grillu elektrycznym i grillujemy, warzywa również smarujemy marynatą i grillujemy razem po około 7 minut z każdej strony. Bardzo proste
SMYKWKUCHNIbogactwo smaków i aromatów, pyszne połączenie tego co słodkie i kwaśne, jak i pikantne! Polecam! Składniki na 3 porcje: - 3 średnie marchewki - cebula - cukinia - 1/3 pora - papryka czerwona - świeże chili - imbir świeży około 1 cm korzenia - płaska łyżka oleju rzepakowego - sos sojowy jasny- 2 łyżeczki - ocet ryżowy słodki- 2 łyżeczki - sos sojowy grzybowy - 1 łyżeczka - łyżeczka
SMYKWKUCHNIjeszcze lepiej smakuje! Przepis na potrawkę z dynią: - 1/2 małej dyni - mała cukinia - garść zielonych oliwek - kilka ząbków czosnku polskiego - 3 marchewki - puszka pomidorów włoskich - 2 łyżki masła - papryka W rozgrzanym rondlu rozpuszczamy masło, podsmażamy cukinię, dynię, dodajemy pokrojoną marchew i pozostałe składniki, podlewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż wszystko się udusi, dodajemy pomidory. Doprawiamy chili i solą. Roladki
SMYKWKUCHNIprzepyszny pomysł na posiłek w CYKLU DIETA NISKO-KALORYCZNA. Aromatyczna sałatka z kurczakiem, awokado i innymi warzywami. Serdecznie zapraszam! Składniki : - 1/2 opakowania rukoli -1/2 czerwonej papryki - 1/2 piersi z kurczaka (może być pieczona lub gotowana) - 1/3 awokado - około 20 ziaren dyni - 1/4 ogórka zielonego - łyżka kaparów dresing : łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka włoskiej oliwy
SMYKWKUCHNISzybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy. Polecam! Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 3 łyżki kaparów - 3 łyżki oliwek zielonych - 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz Wszystkie składniki kroimy w kostkę, mieszamy. Wstawiamy na minimum 3 godziny
SMYKWKUCHNICYKL DIETA NISKOKALORYCZNA FIT NA WIOSNĘ! SAŁATKA Z WINOGRONEM I RUKOLĄ! SKŁADNIKI: -sałata lodowa - 1 szt - sałata rukola - opakowanie - czerwona papryka - 1szt - czerwone winogrono - kiść - ogórek konserwowy - 6 szt - czerwona cebula 1/2 szt - pomidory - 2 szt na dressing do sałatki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz cytrynowy, łyżeczka miodu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, zalewamy dressingiem, podajemy
SMYKWKUCHNI