szaszłyków bazyliowych :) Dodatkową zaletą jest oczywiście fakt, iż to danie ma zdecydowanie mniej kalorii niż wcześniej wspomniane cuda w złotej panierce. Ciekawa forma podania i interesujący smak skuszą nawet największych niejadków ;) Zapraszam! Bazyliowe szaszłyki Składniki: podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa
Tagebuch po polskubyło, było za to bardzo soczyste i delikatne, mięciutkie i bardzo szybko się usmażyło. A panierka z orzeszków dodała im ciekawego smaku i niestety też.... kalorii. Ale takich dań przecież nie jada się na co dzień. Składniki: podwójny filet z kurczaka sok z 1/2 cytryny kilka gałązek świeżej kolendry 4 łyżki orzeszków ziemnych 2-3 łyżki bułki tartej(...)Orzeszki podprażyć na suchej patelni a następnie rozdrobnić (posiekać lub zmielić blenderem ale nie za mocno, żeby nie powstało masło). Wymieszać z bułką tartą. Kawałki fileta obtaczać w tej panierce i wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamoże swym smakiem śmiało konkurować z daniami smażonymi w głębokim tłuszczu. składniki dla czterech osób 8 pałek z kurczaka ( albo inne ulubione kawałki) 2 łyżki domowego maggi 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz 2 łyżki oleju panierka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1,5 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżeczki(...)oregano 1 łyżeczka soli sposób przyrządzenia Do miski dodajemy maggi, ocet jabłkowy, sól i pieprz. Całość mieszamy i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte uda kurczaka, a następnie o dstawiamy je w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Teraz siekamy płatki kukurydziane ( możemy je również rozdrobnić w blenderze). Rozdrobnione płatki wsypujemy do misy, dodajemy do nich
Miód i pieprzwiecie należę do tych , co naleśniki , racuchy i innego rodzaju placuszki zawsze wychwalali pod niebiosa! ).Delikatne , soczyste mięso z kurczaka zamarynowane w przyrządzonym w domowym zaciszu pesto Rosso jest nie tylko niesamowicie smaczne , ale i niezwykle aromatyczne!Chrupiąca panierka ukrywa w sobie niezwykły smak przywodzący na myśl Toskanię i tamtejsze suszone pomidory.W połączeniu z lekkim kuskusem i rukolą tworzy fantastyczny
Ostra na Słodkopierś z kurczaka, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka vegeta, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka olej rzepakowy, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia, 1 szklanka płatki kukurydziane umyte i osuszone porcje piersi lekko rozbić i na kilka godzin moczyć w roztrzepanym jajku z vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli z pestkami i łyżeczką oleju - lepiej się trzyma panierka piersi obtaczać
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowałam na kolację takie żytnie kanapki z chrupiącym kotletem. Są smaczne i pożywne oraz dodatkowo nas rozgrzeją. Kotlety przygotowałam w panierce z żytnich płatków od firmy Lubella . Składniki: 2 płaskie chlebki żytnie 4 listki sałaty 2 plastry piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szklanki płatków żytnich Lubella Sól, pieprz Słodka papryka Olej do smażenia Pikantny ketchup Sposób przygotowania: Pierś
Bajeczna KuchniaDania z kurczaka można przygotować na tysiąc sposobów. Nie musi to być tylko obsmażony kawałek mięsa na tłuszczu albo w panierce. Można zrobić z niego całkiem eleganckie danie, którym nie powstydzimy się podając go naszym gościom, nawet wybrednym smakoszom. Ja tak właśnie zrobiłam. Moje filety z dodatkami zapakowałam w ciasto francuskie i .... powstała pyszna i ładnie wyglądająca(...)rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera ½ małej puszki kukurydzy (odsączonej) 1 średnia cebula po pół czerwonej i żółtej papryki 1 jajko 1 ząbek czosnku po 1 łyżeczce bazylii
Kuchnia u Krysismażone w głębokim oleju. Moje dewolaje są inne. Zrobiłam odchudzoną wersję nuggetsów, w podobny sposób przygotowałam również dewolaje. :-) Pieczone, w delikatnej panierce, tłuszcz to jedynie masło zawinięte w środku. Polecam lżejszą, domową wersję tych pyszności. 3 filety z kurczaka 2-3 szklanki płatków kukurydzianych 50g masła 200g żółtego sera kilka gałązek natki pietruszki jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz
Szefowa kuchniSłynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka płatków kukurydzianych, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki
Tradycyjna Kuchniaprzygotowany schab smakuje jak... kurczak. ;-) Naprawdę trudno się zorientować, że to schab. Jest kruchy i soczysty, gruba krakersowa panierka dodaje mu oryginalnego smaku. Polecam go upiec a nie smażyć, w wersji smażonej panierka nasiąka tłuszczem i nim smakuje. Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku. 400g
Szefowa kuchniRobiliście kiedyś roladki w serowej panierce? Jeśli nie to koniecznie musicie takie zrobić :) Są przepyszne :DSkładniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 jajko, 50 g żółtego sera, bułka tarta do obtoczenia, sól, pieprz, ryż jaśminowy. Przygotowanie: Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem
Aga w kuchnikalmary, krewetki i małże. Jak widać na załączonym zdjęciu, paella bardzo nam smakowała ! Obok paelli pojawił się talerz degustacyjny z: krokiecikami z kurczakiem i szynką iberyjską, kalmarami po andaluzyjsku w sosie czosnkowym, krewetkami smażonymi w delikatnej panierce polanymi sosem pilpil, kiełbaskami chorizo duszonymi w czerwonym winnym sosie, tortillą hiszpańską oraz z marynowanymi oliwkami. Ukoronowaniem kolacji był deser. Jedliśmy doskonały, delikatny
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 2 woreczki ryżu, 100 g migdałów, 2 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki miodu Miody Wileńskich, 1 jajko, kurkuma, sól, pieprz, sałatka
Aga w kuchniZnane pikantne kawałeczki kurczaka z KFC, od dziś można sobie przyrządzić takie samemu w domu. O to pyszne soczyste w delikatnej chrupiącej panierce skrzydełka, którym nie oprze się nikt. Składniki: 1 kg skrzydełek słodka mielona papryka czosnek granulowany pieprz cayenne (chilli w proszku) sól ciasto 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1/2 szklanki mleka słodka(...)mielona papryka sól, pieprz cayenne dodatkowo mąka pszenna do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso dokładnie umyć, osuszyć. odciąć lotki. Można poprzecinać na pół, ja pozostawiłam w całości. Kurczaka wrzucić do miski, natrzeć przyprawami i odłożyć do lodówki na 30 minut. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy mleko, przyprawy oraz mąkę, wszystko miksujemy przez chwilę
magiczna kuchnia Kasijapońskiego Panko. Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż panierka z typowej bułki tartej. Często wykorzystywana jest do tworzenia tzw. "koronkowej" wierzchniej warstwy, gdzie przestrzeń między okruszkami wypełniona jest powietrzem. Składniki: filety z kurczaka mąka jajka woda bułka tarta typu japońskiego Panko Filety z kurczaka umyć, osuszyć i lekko robić (najlepiej przez
Salonik smaków