Proste śniadanie albo przekąska czyli placuszki ze szparagami i serem kozim. Zrobicie je bez miksera, wystarczy łyżka, nóż i patelnia! Jeżeli macie więcej czasu podajcie je
FlymetothespoonPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na cukinie w pełni, więc jest to idealny powód do przygotowania placuszków. Super dodatkiem są ogórki kanapkowe od Vortumnus ! Składniki: 2 jaja 50g mąki pszennej
Truskawkowa FiestaPlacki z płatków owsianych to dobra alternatywa dla tradycyjnych wypieków z białej mąki. Są niesamowicie puszyste i bardzo zdrowe, ponieważ nie zawierają rafinowanego cukru ani oczyszczonej
Poranek na słodkoKto nie lubi racuszków z jabłkami? Mmmm... smak dzieciństwa! Z dodatkiem migdałów, są jeszcze lepsze! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku 30g mąki orkiszowej szczypta proszku
Truskawkowa FiestaIdealna propozycja na pożywne i bardzo smaczne śniadanie! Aksamitna ricotta sprawia, że połączenie mąki z ciecierzycy i dodatku miodu z pasieki Pachniczówka na powierzchni to istne
Truskawkowa FiestaNaleśniki są doskonałe na wszystkie pory dnia i poczucie humoru! Prosta opcja z wykorzystaniem mąki orkiszowej, kvargu waniliowego i rafaelki. Składniki: 3 sztuki 2 jaja
Truskawkowa FiestaPrzepis z książki Katy Beskow '15-minute vegan'. Składniki: (podwojone z oryginalnego przepisu, wyszło około 20 naleśników z patelni 20cm) 300g (2 szklanki) mąki 500ml (2
Lejdi of the houseWarto spróbować produktów z mleka koziego, a zwłaszcza jogurtu naturalnego! Placuszki, są doskonałą opcją wykorzystania jogurtu. Warto wzbogacić je w owoce sezonowe, zwłaszcza truskawki! Składniki
Truskawkowa FiestaPyszne proteinowe serniczki/skyrniczki śniadaniowe - podane z ulubionymi owocami/syropem klonowym. Super pożywne śniadanko :) SKŁADNIKI (na 6 placuszków)
Moje Kuchenne RewelacjeCzas na rabarbar. Bardzo lubimy o tej porze rabarbarowe ciasta, a że jakoś nie miałam jeszcze czasu żadnego upiec a córka zagadywała, że zjadłaby coś słodkiego
Bernika - moj kulinarny pamietnik