pączki - 10939 przepisów (strona:607/730)

PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. 279

oregano suszone, 1 cebula 1 ząbek czosnku Cebulę i czosnek obieram, siekam i szklę na odrobinie oleju. Sos pomidorowy przygotowuję według receptury na opakowaniu, ale z 500ml wody (obie paczki razem!). Kiedy sos zaczyna powolutku pyrtać na gazie, wrzucam zioła, dodaję śmietankę i zagotowuję razem. Do bulgoczącego sosu wrzucam pulpeciki, gotuję chwilkę (ok. 3 minut)  i podaję. Serwuję

W kuchni Karmel-itki
DORSZ GOTOWANY W MLEKU Z ZIOŁAMI Z ROSZPONKĄ NA GORĄCO. 228

filetów z dorsza ok. 3/4 litra mleka sól, pieprz cytrynowy świeże zioła: bazylia, mięta, tymianek roszponka: 2 opakowania sałaty roszponka Fit&Easy 4-5 dużych ząbków czosnku 1 paczka łuskanych ziaren słonecznika 3-5 łyżki oleju z pestek winogron sól, pieprz, puree: 4 duże ziemniaki 1/2 kostki masła pęczek koperku sól, pieprz Dorsz: Rybę solę i oprószam pieprzem cytrynowym

W kuchni Karmel-itki
KREM KAWOWO-KRÓWKOWY. 448

dwie filiżaneczki jako samodzielny deser. Warto jednak zrobić z połowy, by później nie borykać się z pozostałą ilością.   KREM KAWOWO-KRÓWKOWY. / źródło: kotlet.tv ; z moimi modyfikacjami; / 1,5 paczki budyniu waniliowego 300 ml mleka 200g masła w temp. pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki kawy Inka 1 łyżeczka cukru waniliowego cała puszka masy krówkowej  Masło ucieram

W kuchni Karmel-itki
Śniadaniowy wrap 219

tortilli, tutaj niestety nie mam warunków, żeby zrobić je samemu. Ale gotowe placki nie są takie złe, szczególnie kiedy zależy nam na czasie. Przyznaję, że zawsze mam w lodówce paczkę gotowych tortilli, nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać ;) Dla tych co mają problem z prawidłowym zawinięciem tortilli - niebawem dodam na bloga post z poradnikiem! ŚNIADANIOWY WRAP - 1 placek tortilli

Zgrabne Gotowanie
Sajgonki z kurczakiem 374

obiad, przekąskę lub drugie śniadanie w pracy.  SAJGONKI Z KURCZAKIEM (składniki na 14 sztuk) Składniki: - opakowanie papieru ryżowego (14 sztuk) - 1 niewielka pierś kurczaka (150-200 ram) - pół paczki makaronu ryżowego (100 gram) - 1 marchewka - kawałek pora - garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej - pół czerwonej papryki - kawałek świeżego imbiru (ok 1 cm) - 1 ząbek czosnku - oliwa z oliwek - łyżka sosu

Zgrabne Gotowanie
Ptysiole, czyli Ptysie i Eklerki 178

konsystencja, luźniejszy krem uzyskamy jeśli odejmiemy po 5-8 g każdej mąki. Krem umieszczamy w rękawie cukierniczym i nadziewamy przekrojone Ptysiole. Tym kremem można nadziewać (ostrą końcówką do nadziewania) pączki. Sprawdziłam - pycha! Ptysiole ozdabiamy rozpuszczoną na parze czekoladą. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Ameliowy Wieczór 145

temat, a to przez to, że właśnie podjadam te daktyle. Co zawiera herbata AMELIA: kawałki jabłka kawałki brzoskwini owoce dzikiej róży kawałki buraka kawałki karmelu kawałki białej czekolady pączki róży kwiaty piwonii i słonecznika Ta owocowa nie zawiera kwiatów hibiskusa, jak to często bywa w herbatach owocowych. Po zaparzeniu napar wygląda mętnie,a to przez rozpuszczającą się czekoladę. W smaku

Blondynka Gotuje
Rożki serowe z jabłkiem 169

zisiaj Tłusty Czwartek a ja zamiast pączków (te już były w niedzielę - tutaj przepis :)) zrobiłam przepyszne rożki serowe z lukrem. Jest to rewelacyjny przepis na kruche ciastka z nadzieniem jabłkowym. Zawiera tylko trzy składniki: mąka, ser i masło w proporcji 1:1:1. Pamiętam te ciastka jeszcze z okresu szkoły podstawowej. Zabierałam je wtedy na swoje drugie śniadanie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Rafaello - ciasto kokosowe 989

Dodać mąkę z żółtkami, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodawać wiórki kokosowe i adwokat. Przygotowanie ciasta Na desce ułożyć papier. Na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i ponownie ciastka (powinny być 4 warstwy). Na wierzch wyłożyć krem, dowolnie udekorować (np. startą czekoladą). Wstawić do lodówki na noc. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka piaskowa, cytrynowa 360

masła lub margaryny (użyłam masło stołowe, tradycyjne) 200 g cukru pudru 4 duże jaja sok z 1/2 cytryny 20 g skórki pomarańczowej 20 g rodzynków (pominęłam) 1/2 paczki proszku do pieczenia (dałam 1,5 łyżeczki) 3-4 łyżki śmietany lub zsiadłego mleka (użyłam śmietany) 50-100 g zmielonych migdałów lub orzechów (opcjonalnie, ja pominęłam) 1/4 łyżeczki sody kilka kropel aromatu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Blok czekoladowy 345

mleka w proszku 1 1/4 szkl. cukru 250 g margaryny (użyłam Kasi maślany smak)  6-7 łyżeczek kakao (najlepsze wedlowskie) 0,5 szklanki+ 2 łyżki mleka 2-3 paczki herbatników (dowolna ilość wedle upodobań) ciastka kruche tzw. "z maszynki" orzeszki ziemne żurawina odrobina rumu (dla wzmocnienia smaku) Przygotowanie Margarynę, kakao, cukier i mleko podgrzewać na ogniu do rozpuszczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Karmelowy przekładaniec 346

łyżki kakao 1 szkl. + 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 puszka mleka skondensowanego "Kajmak" 1 kostka masła 2 paczki herbatników Bonitki 1. Biszkopt Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier , żółtka , olej i wodę. Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia.Do wcześniej przygotowanej masy stopniowo dodawaj makę , mieszaj łyżką

Słodkości i nie tylko
Raffaello 410

szkl. mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanejcukier waniliowy 1 szkl. cukru 30 dag masła roślinnego ( uzyłam masło zambrowskie ) 20 dag wiórków kokosowych 2 duże paczki krakersów Wykonanie : W 1/2 szkl. mleka mieszamy żółtka z mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe 2 szkl. mleka nalezy zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemyzmiskowane żółtka z mąką i gotujemy

Słodkości i nie tylko
Ciasto 3 BIT 366

wieczorem ) i czekaliśmy aż całą noc , aby sie nim poczęstowac ;) Jest wiele przepisów tego ciasta , ja oparłam sie na przepisie PK Wymiary blaszki: 24 x 28  Składniki : - 3 paczki herbatników ( użyłam pełnoziarnistych Bonitki ) - puszki masy krówkowej - 400 g śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyzka żelatyny + 1/3 szkl. wrzątku - 100 g czekolady

Słodkości i nie tylko
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 191

wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon   Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania