makaron, kojarzy nam się to głównie z Włochami, ja uwielbiam je pod każdą postacią , to doskonała baza do szybkiego sytego obiadu, czasem gdy jesteśmy bardzo głodki wystarczy nam paczka makaronu i 15 minut poświeconego czasu aby wyczarować pyszne danie. Moja dzisiejsza propozycja to penne w kremowym sosie z wędzonym łososiem i cukinią, prosto a jak smacznie! Składniki
Wanilia i Kardamonprostu rewelacyjna. Paprykarz świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i przyznam, że często podjadam go w wersji solo lub z piramidkami Popcrop . Oczywiście jeśli zostanie kilka sztuk w paczce, bo uwielbiam takie chrupiące przekąski. (Więcej o piramidkach napisałam tu - klik .) Kto z Was skorzysta z przepisu? Polecam! 1/2 szklanki kaszy jaglanej (suchej) 2 marchewki (średnie) 1 pietruszka (mała) 1 cebula
Di gotujepokojowej,ponieważ może się zważyć przy mieszaniu z ciepłą masą jajeczną).Dodajemy skórkę z wyszorowanej i wyparzonej pomarańczy,mieszamy.Masę jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta i na wierzch wykładamy krem
Anielskie wypiekicukrze. Chwilka roboty i gotowe. Po odstaniu w lodówce fajnie się kroiło i było bardzo podzielne mimo, że robiłam w małej blaszce. *foremka 23*23 cm Składniki: duża paczka krakersów solonych 2 opakowania budyniu śmietankowego 100 g wiórek koksowych + 2 łyżki litr mleka 5 łyżek cukru 100 g masła 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki truskawkowej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrzeba odpocząć od gotowania,od blogowania. Powracam z przepisem na fasolkę szparagową z pomidorami - bardzo smaczna propozycja na obiad jak i kolację. Przed długim weekendem dostałam miłą paczkę od Galeo - to tak w ramach współpracy. Obserwujcie więc moje wpisy bo będą się pojawiać przepisy z użyciem tych przypraw - myślę,ze będzie się działo gdyż dostałam przyprawy do indyka
Niespełnione zdolności kulinarneprzekładamy na stolnicę i jeszcze raz zagniatamy, rozwałkowujemy na około 1 cm. Z ciast możecie formować dowolne kształty bułeczek, pierwszy to wyciąć koło nałożyć łyżkę sera i zlepić jak pączka, druga propozycja to rozwałkować prostokąt równomiernie rozprowadzić ser i zwinąć na dwa razy wycinać około 10 cm bułeczki, trzecia propozycja to wyciąć kwadrat np 9na 9 cm złożyć w trójkąt
Sama słodycz i szczypta chiliBurgery wołowo-jagnięce z marchewką powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do mięsa tartą marchewkę, którą bardzo często dodaję do kotletów mielonych lub pulpetów, co bardzo urozmaica ich smak. Domowy soczysty burger to najlepsze antidotum na wilczy apetyt! Dodatki, które wykorzystałam to domowe kiszone warzywa: ogórki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszyszki zastygną. Składniki na ok 10 kulek: 400 g miękkich krówek – wyjętych z papierków 100 g masła pół łyżeczki cynamonu 80 g ryżu preparowanego/dmuchanego, czyli 2 paczki Przepis na szyszki z ryżu z cynamonem W garnku rozpuszczamy masło z krówkami, kiedy się połączą dodajemy cynamon i mieszamy. Następnie wsypujemy ryż aż masa będzie gęsta. Zostawiamy na chwilę
Ugotowane pozamiatanemargaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1/2 kg truskawek paczka biszkoptów np. okrągłych Galaretki: 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym 1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym 1 opakowanie galaretki o smaku pomarańczowym 900 ml gorącej wody na każdy smak galaretki
Ciastka - domowe słodkościkonsystencja była tak lekka, że rodzinka myślała, że to sernik bez pieczenia. Serniki na biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśruty ) które również można zastosować w kuchni. Gotowanie to najprzyjemniejsza część warsztatów. Każdy z uczestników przygotowywał potrawy z dodatkiem oleju rzepakowego jak; majonez, sosy winegret, dresingi, pieczone pączki. Potrawy zostały przygotowane za pomocą różnych technik np. pary fry ( smażenie w wysokiej temperaturze ), con fit ( powolne duszenie w niskiej temperaturze w tłuszczu ) czy podpalanie olejem. Roladki
Kulinarne Fantazje MarioliZbliża się najtłuściejszy czwartek w roku! Pączki będziemy robić na pewno, ale dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki z serem w kształcie serca. Bułka jak bułka - chyba każdy zna smak takiej buły, do tego kakao (j ak zrobić prawdziwe domowe kakao? odpowiedź znajdziesz tutaj>> ) i można poczuć się jak dziecko, jak kilkanaście lat temu 😁 To było
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciacho przyda się jak znalazł. U mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów. Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny
Kuchnia w czekoladziegrilla. Składniki: 2 średnie pomidory Puszka selera konserwowego Średnia cukinia 2 mniejsze czerwone cebule 2 kalarepy ½ główki sałaty masłowej Sos czosnkowy: 5-6 łyżek jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku ½ pączka koperku Sól, czarny pieprz, ulubione zioła (lub opakowanie sosu sałatkowego) Sposób przygotowania: Pomidory nacinamy na krzyż od spodniej strony i parzymy wrzątkiem. Zdejmujemy skórkę i kroimy w duża kostkę. Odsączamy
Pyry na Gazserkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany 30% 500 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Galaretki truskawkowe rozpuścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie