pączki - 10939 przepisów (strona:285/730)

Herbata – różnorodna królowa napojów 64

zielona Czarna herbata do niedawna uznawana byłą za napój bezwartościowy. Jednak najnowsze badania wykazały jej prozdrowotne działanie.  Surowiec do jej produkcji pozyskuje się  z młodych listków, pączków liściowych oraz miękkich łodyżek krzewu  Camellia sinensis. Dokładnie tak samo zaczyna się produkcja tego, co funkcjonuje później jako herbata biała i herbata zielona. Jedynie zaczyna. Przyszłą herbatę czarną poddaje

jakszef.pl
Drożdżowe bułeczki maślane 53

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę ulubionej konfitury lub owoce. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy

Raj dla Podniebienia
Sernik piernik na zimno z pistacjami, chałwą i marakują 91

pierników “Katarzynek” 100 g posiekanych drobno pistacji 100 g chałwy waniliowej 2 marakuje wierzch posiekane pistacje / pokrojone pierniki / pokruszona chałwa * do sernika wykorzystamy w sumie 2 paczki ulubionych pierników “Kopernik” Wykonanie Suche składniki na spód umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Masło stapiamy i łączymy z masą ciasteczkową. Gotową masą wylepiamy dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 55

poprawi. Czy nie jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy

Raj dla Podniebienia
Kosmetyki naturalne ręcznie robione – masło shea do ciała mango z pomarańczą 56

internetowym sklepie Ecospa zakupiłam wszystko, co potrzebne do wyrobu kosmetyków w domu. Polecam ten sklep. Jest się szybko i sprawnie obsłużonym, a dodatkowym miłym akcentem jest dodany do paczki gratis. Masełko stosuję na skórę łokci, stóp i dłoni, gdyż na tych ostatnich skóra mocno mi się przesusza. Krem przyjemnie pachnie, łatwo się rozprowadza i wchłania. jego zapach i konsystencja bardzo

Raj dla Podniebienia
Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 68

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę ulubionej konfitury lub owoce. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy

Raj dla Podniebienia
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – “Przedświąteczny dzień” 60

siąść do stołu załadowanego tym, za czym musisz wystać w godzinnej kolejce w każdym hipermarkecie rozbrzmiewającym do mdłości kolędami! Koszmarne jest to całe ubieranie choinki, wynoszenie z piwnicy zakurzonych paczek z tymi tandetnymi ozdobami, a potem upiększanie jej leżącymi pod nią prezentami, które po odpakowaniu okażą się zupełnie nietrafionym podarunkiem! Co tu jest do lubienia? Słuchała każdego jego słowa

Raj dla Podniebienia
Migdałowy sernik na zimno a’la tiramisu 67

cukru pudru + 1,5 łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Stopniowo dodajemy śmietankę, olejek. Masa powinna byc słodka

Raj dla Podniebienia
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie 59

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę konfitury. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Kefalonia kulinarnie 63

Sami po wschodniej stronie wyspy – crepes z sosem pomarańczowym, pancakes z jabłkami i mule. Mała piekarnia – cukiernia w drodze do Fiskardo. Kupiłam tutaj pyszną brioszkę oraz ogromnego pączka z cukrem pudrem. Prawie każdy nasz posiłek rozpoczynaliśmy od skubania świeżej pajdy chrupiącego chleba i maczania go w świeżej oliwie z oliwek z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Zawsze też towarzyszyły

Raj dla Podniebienia
Drożdżowe babeczki pistacjowe 61

koniec dodajemy 2/3 posiekanych pistacji. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować małą kulkę. Ciasto przekładamy do papilotek na muffinki – ważne, aby były to papilotki z twardszego papieru niż te tradycyjne. Jeżeli

Raj dla Podniebienia
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO 167

Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie truskawkowym. Składniki Biszkopt (22 cm) lub paczka biszkoptów 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanka mąki pszennej łyżki mąki ziemniaczanej   Masa serowa 500g sera 500g śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru, Galaretka krystaliczna, rozpuszczona w 1/2szklanki gorącej wody 300g truskawek, galaretka truskawkowa, przygotowana według przepisu Sposób przygotowania

RAROSSA
Ciasto Leśny Mech z truskawkami i śmietanką-pyszne, lekkie +FILM 111

szkl cukru pudru -2 łyżki żelatyny -125ml wrzątku  Szpinak zalewamy 5 łyżkami oleju i blendujemy na gładką masę. ***można użyć też szpinaku mrożonego-jedną paczkę, ale wtedy kolor będzie mniej intensywny niż od szpinaku świeżego*** Jajka ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę-trzeba to chwilę pomiksować tak by cukier się rozpuścił. o jajek dodajemy olej, proszek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Imprezowe krakersiki 170

zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS Składniki pęczek rzodkiewki 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki majonezu pęczek szczypiorku sól pieprz 1 paczka słonych krakersów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno

Przepiski.pl
Ogórki małosolne – pyszne i chrupiące 197

momencie zalewania ogórków, była w temperaturze pokojowej. Sprawdź też inne pyszne przepisy kuchni polskiej: Fasolka po bretońsku Gołąbki bez zawijania Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe Rosół z kurczaka Pączki – tradycyjny przepis Drukuj Ogórki małosolne #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm

Na-talerzu.pl