Sezamki owsiano kokosowe 248minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka przekroiłam na połówki, aby przywrócić im kształt batonika i ułożyłam na kratce do ostudzenia. Sezamki owsiano kokosowe możemy polać czekoladą, dodatkowo posypać orzechami, albo zjeść same. Zdrowe i pyszne, akurat na przekąskę. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Sezamki owsiano kokosowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko
Bezowo kokosowy koszyczek z granatami 195Masę wkładamy do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i dekorujemy bezy. Posypujemy prażonym kokosem, wypełniamy owocem granatu i ozdabiamy czekoladą. Uszko koszyczka zrobiłam z pasków uprażonego świeżego orzecha kokosowego.Krucha beza, leciutko ciągnąca wewnątrz, strzelające, rozpryskujące się w ustach soczyste granaty. To wszystko przełamane delikatnym prażonym kokosem i muśnięciem dobrej czekolady. Takie doznania Was czekają, gdy „rozpakujecie” bezowo kokosowy
mojewypiekiinietylko
Banany w migdałowym krokancie 195dodatku ciekawego, jest nie lada gratką. Banany w migdałowym krokancie. Dla tych, co nie wiedzą – krokant jest to rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze, które otrzymuje się w procesie łagodnego prażenia. Wykorzystywana do dekoracji ciast, tortów, lodów i deserów. Składniki na 6 porcji: - 2 banany- ok. 200ml śmietanki kremówki
mojewypiekiinietylko
Japońskie kuleczki mięsne 268sojowy. Jeśli masa będzie za luźna możemy zagęścić ją panko (bułka tarta japońska) lub zwykłą bułką tartą, albo też kaszą manną. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki, wielkości, mniej więcej, orzecha włoskiego. Użyłam małej łyżki do lodów. Z tej porcji powinno wyjść ok. 16 kulek (ja robiłam z podwójnej, wyszło mi 30). Kuleczki wrzucamy od razu na wrzątek i gotujemy partiami
mojewypiekiinietylko
Rosyjskie ciasteczka do herbaty 207suchych składników dodajemy ubitą masę maślaną i ręką wyrabiamy gładkie ciasto. Wkładamy do woreczka foliowego i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Po wyjęciu formujemy kulki, trochę mniejsze od orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15 minut. Ciasteczka nie mogą się za bardzo zrumienić. Gotowe, delikatnie
mojewypiekiinietylko
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 199kawałki (nie za drobne) i przesypujemy do miseczki. Partiami wrzucamy winogrona do miski z rozpuszczoną białą czekoladą, dokładnie obtaczamy i pojedynczo przekładamy do miesczki z pistacjami (najlepiej w orzechach zrobić dołek). Zanurzamy do połowy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej miseczki wsypujemy prażone wiórki kokosowe i tak samo obtaczamy winogrona. Rozpuszczamy czekoladę deserową i postępujemy
mojewypiekiinietylko
PULPECIKI Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM, Z DOMOWYM MAKARONEM 211pieprzu- 1 łyżeczka soli- 1 surowa, średnia pietruszka i 1-2 marchewki starte na średnich oczkach tarkiWszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce, a następnie uformować niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego), ułożyć na talerzu i odstawić do lodówki.Sos pomidorowy:- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 1 łyżeczka suszonego oregano- 1 łyżka masła- 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy- 700g przecieru
Smaczne Zdrowe
Ciasteczka koperty z marmoladą 297folię , położyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny.Rozwałkować na ok 1/2 cm i pociąć w kwadraty o boku 5 cm.Kłaść pół łyżeczki powideł, rozsmarować i posypać orzechami ( ja nie posypywałam) zawinąć rogi do środka i dokładnie skleić je do siebie, posmarować białkiem. Piec w 180 stopniach do zrumienienia ok 15 - 20 min. Jeszcze ciepłe posypać cukrem m pudrem
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kuleczki rybne w zalewie 718cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko i doprawić dość pikantnie solą i pieprzem. Energicznie wymieszać. Dłonie moczyć w zimnej wodzie i uformować z masy rybnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać z wszystkich stron w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu na złoto. Przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oleju.Cukier przypalić w garnku, wlać wodę, dodać
Ala piecze i gotuje
Urodzinowe Babeczki Marchewkowo Korzenne z Kremem 221oleju160 g mąki pszennej, w oryginale ze spulchniaczem, ja dodałam 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejpo 2 łyżeczki cynamonu i mieszanki do pierników50 g posiekanych orzechów włoskich235 g startej
Dzieje kuchennej Wiewióry
Torcik Kakaowy z Gruszkami i Orzechową kruszonką czyli poWeekendowe Łakocie odc.21 206owego. Powstało ciasto wilgotne, owocowe, chrupiące z wierzchu a w środku delikatne i pulchne. Wg mnie jedno z lepszych jakie jadłam tego typu. Bardzo polecam!kruszonka:po 50 g orzechów
Dzieje kuchennej Wiewióry
Witariańskie słodkie kulki 207robiliśmy z tej masy spody do tarteletek z persymoną. Ja wczoraj ukulałam z niej trufelki. Córci bardzo smakowały i mi również.Witariańskie słodkie kulkipo 1,5 kubka daktyli i orzechów włoskich2 łyżki karobu lub kakaoWszystkie składniki blendujemy na pył. Z powstałej masy
Dzieje kuchennej Wiewióry
Gryczane muffiny z bananem, awokado i migdalami i Dzieciece pudelko sniadaniowe odlona 7ma 220Wiedziałam, że się im nie oprę. Z maki gryczanej i jeszcze zawrotnie połączone z zieloniutkim awokado, bananem i orzechami! Przyznacie, że połączenie arcyciekawe. Częściowo zjedliśmy je w niedzielne popołudnie, a jeden babeczek trafił do Śniadaniówki Córciowej. Przepis pochodzi z bloga Marty (ach ja lubię tam zaglądać!!!), no i dzieciaki na ich punkcie zbzikowały :)1/4 szklanki mąki
Dzieje kuchennej Wiewióry
Popekane ciastka orzechowe czyli Slodki Czwartek odc.52 212mało kaloryczne, ani bez cukru za to są bez mleczne i bezglutenowe być mogą. Na pewno, jeśli nie macie alergii na orzechy, polecam bo są przepyszne! i te chrupiące orzeszki... Ochy i achy wprost z bloga Addio Pomidory :)Popękane ciastka orzechowe 250 g płatków owsianych75 g mąki pszennej (myślę, że śmiało można zastąpić ja mąką owsianą)100 g cukru trzcinowego100
Dzieje kuchennej Wiewióry
Orzechowo jesienny serek z miodem czyli Niedzielne Sniadanie odc.44 181ramach jednego z konkursów powstała ta serkowa wariacja :) Zjadałam wszystko sama ! Orzechowo jesienny serek z miodem75 g śmietankowego lub jogurtowego serkapo łyżce migdałów, orzechów laskowych i włoskichpół łyżeczki skórki pomarańczowej w cukrze tzw. cykaty1-2 łyżeczki miodu, do smakunajlepiej domowy chleb żytniOrzechy rozdrabniamy w moździerzu lub blenderze. Łączymy z serkiem
Dzieje kuchennej Wiewióry