oleju roślinnego 1 banan 50-100 g cukru (najlepiej brązowego) Przygotowanie: Olej utrzeć z cukrem, dodać banana. Powstałą masę połączyć z suchymi składnikami. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blalszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczyć dłonią. Piec w temp. 190-200 około 20 minut. Smacznego
greenscarfPyszne i zdrowe ciasteczka bez mąki. Uwielbia je mój mąż, który słodycze jada sporadycznie. Myślę, ze to najlepsza rekomendacja :) Dzięki otrębom świetnie regulują pracę jelit a dodatek orzechów wzbogaca je w magnez. Do tego przygotowuje się je naprawdę łatwo. Zagniatamy wszystkie składniki, chłodzimy, wycinamy ciacha i pieczemy. W ciągu godziny mamy na stole cieplutkie, domowe i zdrowe ciacha
Pyry na Gazminut, ciasto zostawić w formie zimną śmietanę ubić ze śmietan fixem, dodać dżem wiśniowy niskosłodzony i ubić do śmietanę na wystudzonym cieście rozsmarować śmietanę, dodać kostki czekolady z orzechami - ciasto jest wilgotne, aromatyczne, smaczne i szybko się zjada..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C. MASA: W 3/4 szklance mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować z cukrem
Camilla w kuchnimigdały posiekaj grubo nożem i zmiel. Dodaj do farszu wraz z jajkami, przyprawami i solą. Wymieszaj. Farsz nie jest zbyt gęsty ale z powodzeniem można uformować klopsiki wielkości włoskiego orzecha ubierając farsz za pomocą łyżki. Rozgrzej olej w małym rondelku i wrzucaj uformowane klopsiki. Smaż klopsiki po obu stronach, aż będą rumiane. Podawaj na ciepło. U mnie klopsiki podałam
codojedzeniałyżka cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki mieszanki ulubionych "ziarenek" (u mnie "Migdałowy Przylądek" od Ziarenkowa: prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe) 1. Jajko roztrzepać trzepaczką, dodać maślankę i olej. 2. Suche składniki wymieszać razem. Dodać mokre i całość dokładnie wymieszać. 3. Smażyć bez tłuszczu na złoto. Uwaga: jeśli chcemy
Kto ugości moich gości?ostrym nożem okrawamy tort dookoła z wystających kruchych boków, o ok. 0,5 - 1 cm. Okrojony, równy tort smarujemy z wierzchu i po bokach kajmakiem, posypujemy migdałami, kokosem lub orzechami
Apetyczna babeczkatortowej) 100g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 150g schłodzonego masła 1 żółtko 1 białko 5-6 niedużych jabłek (dość miękkich) 1 garść ulubionych, poszatkowanych bakalii (użyłam żurawiny i orzechów włoskich) około 3 łyżeczek miodu Dodatkowo: bita śmietana lub lody cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone
Mała CukierenkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa wersja batoników musli. Są mega zdrowe, pożywne i bardzo smaczne, które świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu
Marta GotujeWczorajsza wizyta u alergologa zakończyła się stwierdzeniem, że mam małą alergię na orzechy laskowe i nieznaczną na owoce cytrusowe. Z jednej strony szkoda, gdyż nigdy nie miałam takich problemów związanych z alergiami, uczuleniami itp, a z drugiej lepiej, że na laskowe niż na ziemne czy nerkowce! W listopadzie czekają mnie jeszcze badania na seler i soję. Ku mojemu zdziwieniu
Be Fit Be Strongbardzo drobno pokrojoną cebulę, cukier oraz ok. pół łyżeczki soli i dużą szczyptę pieprzu. Wyrabiamy, aż masa będzie dość zwarta. Za pomocą zwilżonych wodą dłoni formujemy niewielkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i dwie łyżki masła. Smażymy klopsiki na brązowo z każdej strony. Żeby klopsiki nie ostygły (zanim usmażymy wszystkie), można je wstawić do piekarnika nagrzanego
Poezja smakugładką masę. Dodać mąkę, białko ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z serem. Wyłożyć na patelnię i smażyć po 10 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem i orzechami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmnie to ogromna ilość i zobowiązanie. W podziękowaniu dla wszystkich lubiących i tych którzy zaglądają tu do mnie wyjątkowe ciasto. Ciężkie, czekoladowe, połączone z bitą śmietaną, słonym karmelem i orzechami wyszło obłędne. Polecam, warto na jego
Polska Zupapotrawa stwarza także inne możliwości, pomijając nadzienie, tym razem do ciasta dodałam domowy twaróg. Zmieniłam też sposób podania. Tradycyjnie knedle jadamy z masłem, bułką tartą i cukrem, cynamonem, orzechami, ze śmietaną, jogurtem… i nie tylko. Tym razem Was zaskoczę - knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową . Składniki (proporcje na ok. 15 dużych knedli): - ok. 750g ugotowanych ziemniaków - ok. 300g
mojewypiekiinietylkoPrzed Wami wspaniały schab pieczony , ale dzisiaj wersja z farszem z orzechów włoskich, cebulki, jabłka i natki pietruszki czyli pieczeń raczej na obiad niż do pokrojenia w cienkie plasterki jak wędlina. Aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny. Wygląda dość efektownie więc można zabłysnąć na jakimś rodzinnym obiedzie chociaż przygotowanie wcale nie jest trudne. Schab to delikatny kawałek mięsa. Zwarty, chudy
Smaczna Pyza