Mała kanapka, powiecie a jak dużo się na niej zmieści. Włoska, wołowa szynka długodojrzewajaca Bresaola i salsa z udziałem czekoladowych pomidorów i rzodkiewki i ajwar a
Moje Małe CzarowanieTakie kanapki lubię i one pomagają mi przetrwać poranek, odżywić organizm. Robi się je szybko i szybko znikają. Użyłam tutaj do smażenia jaj sadzonych ausztacherów ale
Moje Małe Czarowaniekrakowskim jarmarku jedna pani wysmarowała mnie czymś czarnym po twarzy, rycząc radośnie „wesoooołooość”, a to czarne przy próbie zmycia zostawiło ślad podobny do siniaka, i jak kupiłam kanapkę „z masłem i ogórkiem kiszonym”, a dostałam margarynową ohydę, jak zobaczyłam „prawdziwe” oscypki po 50 zł za sztukę, to stwierdziłam, że ja podziękuję za takie atrakcje, bo mnie szlag przed świętami trafi
ladykitchenpieprzem i dokładnie mieszamy np. widelcem. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy, dodajemy więcej oleju. Naszym prostym tuńczykowym farszem nadziewamy połówki białek. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata . Polecam Wam tam zajrzeć
Słodkie okruszkiNie od dziś wiadomo, że śniadanie powinno być sycące, porządne... Artykuł Croissant z tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINErazu chciałam zrobić, ale mówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula, małe kwaśne jabłko, sól, pieprz
Lena Gotujewymaga chłodzenia. Zawsze pasteryzuję takie słoiczki 3 dni,gdyż często mąż zabiera je w trasę.Mam pewność,że je zdrowo i smacznie. Z pomidorkiem bądź ogórkiem kiszonym to rewelacyjna kanapka nawet w podróży
Niespełnione zdolności kulinarneŚwietny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć
BullioŚwietny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć
Bulliofont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszny i sycący. Starcza na kilka dni do kanapek:). Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym albo ketchupem. Składniki na pół małej formy keksowej. Składniki: 1,5 szklanki soi 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 łyżka lubczyku 1 łyżka pieprzu ziołowego, sól
Qlinarnie i Qlinarnieśniadanie, a na obiad wybieraj lekkie zupy kremy, gotowane bądź pieczone mięso. Jeśli nie masz apetytu i nadal Cię mdli – zjedz coś kwaśnego. Żurek, zupę ogórkową, kefir, kanapkę suto obłożoną kiszonym ogórkiem. Kwas mlekowy zawarty w kiszonych produktach łagodzi podrażnienia żołądka.Rusz sięTwoje zmaltretowane po imprezie ciało wymaga aktywnego wypoczynku! Całodzienne zaleganie w czterech dusznych ścianach nie jest dobrym pomysłem
W kuchni Katieznajduje się ogród botaniczny, który na piknik nadał się idealnie. Ale przejdźmy do tego co w pikniku najważniejsze, czyli do jedzenia. W naszym koszu piknikowym znalazły się kanapki z szynką, sałatą, ogórkiem, pomidorem i papryką . A do picia mieliśmy pyszny i orzeźwiający kompot z rabarbaru. Nie mogło zabraknąć owoców, dlatego wzięliśmy pokrojone czerwone jabłuszko oraz kiść białego winogrona. Piknik
cookplOgórki w curry w słoiku na zimę to nasz niezawodny pomysł na ogórki w słoiku. Taka sałatka sprawdzi się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale również jako dodatek na kanapki i przede wszystkim jako niezastąpiony element każdej imprezy ze znajomymi. Sałatki w słoiku na zimę są dość popularne i dużo osób robi je na różne sposoby(...)kroimy na plastry. Ja robię zawsze dwie wersje. Jedną z grubymi plastrami takimi 1 cm grubości i takie jak na zdjęciu cieniutkie. Pierwsze sprawdzają się na kanapki czy imprezy, a drugie do obiadu. Ogórki układamy w słoikach takich 300 do 500 ml najlepiej. Do każdego słoika na dno dajemy: - 1/2 łyżeczki curry - 1/2 łyżeczki kurkumy - łyżeczkę gorczycy - 1 ziarnko
SMYKWKUCHNILubicie plasterki ogórka w plastrach prosto na kanapki???. Świetny patent i zawsze te słoiki kończą się jako pierwsze. Zróbcie, koniecznie, a za rok z pewnością powtórzycie. Składniki: - 1 kg ogórków, lub jej wielokrotność, mogą być różne wielkości, tylko musicie przygotować różne wielkości słoików Solanka: - 1 litr zimnej wody - 3 kopiate łyżki soli morskiej Zalewa: - 2 i 1/2 szklanki
Apetyczna babeczkaChrupiące paseczki ogórków o smaku słodko – pikantnym. Po spróbowaniu są słodkie, a dopiero po chwili przychodzi ostry smak. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, wędlin, czy mięs. Wykorzystałam ogórki, które były zbyt duże, aby je kisić :) 2 kg ogórków 1/4 szklanki soli 2 łyżeczki chilli 1 główka czosnku ZALEWA: 1 1/2 szklanki octu 2 szklanki
https:KKuchniaMniamjajkiem Składniki: ulubione pieczywo Rama Classic żółty ser świeży ogórek pomidor roszponka rzodkiewka szczypiorek 2 jajka Jajka umyć i ugotować na twardo lub na miękko, w zależności od upodobań. Kiedy będą się gotowały przygotować kanapki: pieczywo posmarować Ramą Classic i ułożyć na nim żółty ser, pokrojone w plasterki ogórki, pomidor, rzodkiewki. Udekorować roszponką i posiekanym szczypiorkiem. Takie kanapki
Codzienna kuchnia niecodziennapapryki ostrej , jeśli mają być łagodniejsze ) 10 goździków 2,5 l wody 3 butelki octu 10 % 1 kg cukru 2 łyżki soli Ogórki myjemy , kroimy w poprzek , na plastry takiej grubości , jaką lubimy na kanapkach . Przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą , płukamy . Ponownie zalewamy bardzo zimną wodą i zostawiamy w niej na trzy godziny . Składniki na zalewę
Ogrodnik w podróżyCoś na kanapki..bez mięsa...bo rybka wędzona..a dokładniej pasta z ryby wędzonej , jajek i ogórka kiszonego.. 2 makrele wędzone 3 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1- 2 łyżki majonezu 1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę
Moje domowe kucharzenieOgórki w miodzie mają wspaniały lekko słodki smak. Uwielbiam te ogórki, muszę robić je w większej ilości gdyż pierwsze znikają ze spiżarni. Doskonałe na kanapki. Składniki: 2,5-3 kilogramy ogórków Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 2 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki soli 1 łyżeczka gorczycy 5 ziaren ziela angielskiego Sposób
Bajeczna KuchniaKolejny wyrób z szynkowaru...niedługo zapomnę jak robiłam i jakie przyprawy dodawałam...mam sporo różnych zaległych przepisów..z szynkowaru również..ale brak wolnego czasu nadal doskwiera
Moje domowe kucharzeniewiem, że jest sukcesem. Do podstawowej zalewy na ogórki małosolne dodałam ostrą paprykę i ukochaną czarnuszkę oraz czosnek. Genialne połączenie, idealne do mięsnych kanapek, na grilla, do sałatek, czy jako dodatek do obiadu. Ogórki małosolne z czarnuszką i ostrą papryką Składniki: ( składniki podane na 1 litrowy słoik ) małe ogórki gruntowe 4 łyżki czarnuszki 1/2 łyżki ostrej papryki(...)łyżkę soli. Do solanki dodajemy 1/2 łyżki ostrej papryki w proszku oraz 4 łyżki czarnuszki. Zalewę przelewamy do słoika z ogórkami, zakręcamy. Przy ładnej pogodzie, gotowe są zazwyczaj na następny dzień. Podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy obiadu
Moja smaczna kuchniaodbiegają od tych kupnych, a nawet są lepsze! Więc po co przepłacać ;) Kanapki robi się szybko i można zabrać je np. na majówkowy piknik :) Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 16 szt. cebulek marynowanych ok. 15 szt. zielonych oliwek 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1/4-1/2 łyżeczki chilli (w zależności jaką „ostrość(...)Tuńczyka odsączamy z zalewy. Kiszone ogórki kroimy w ćwierć-plasterki. Cebulki marynowane siekamy na mniejsze kawałki. Oliwki należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na kromkę pieczywa tostowego nakładamy 1-2 łyżki pasty tuńczykowej i przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak do wyczerpania „nadzienia”. Każda kanapkę przekrawamy ostrym nożem na pół
MyCookBook.plząbek czosnku, kapary, świeży koperek. Kto powiedział, że kanapka umieszczona musi być na pieczywie? Spróbujcie użyć ogórka – idealnie nadaje się na przekąski. Jest cudownie chrupiący, wilgotny, a jego naturalna słodycz świetnie pasuje np. do słonawego wędzonego łososia. Taka przekąska jest pyszna i bardzo lekka. Do tego przygotujemy ją błyskawicznie. Ogórka (możemy go obrać w całości lub częściowo(...)może być smakowy, np. ziołowy, chrzanowy). Oczywiście można użyć też masła, majonezu czy past kanapkowych – różnorodność jest wskazana. Tworzymy kanapki z ulubionymi składnikami. U mnie jajko z rzodkiewką i sałatą, salami ze szpinakiem i pomidorkiem oraz szynka z ogórkiem i pietruszką. Cukinia z pastą bakłażanową i szczypiorkiem: cukinia, 1 ząbek czosnku, oliwa z oliwek, pasta Wawrzyniec z grillowanym bakłażanem
Poezja smakunaokoło i czytam dalej: bez cukru , bez soi , bez glutenu , produkowany bez użycia substancji konserwujących, barwników, aromatów i glutaminianu monosodowego . Wiem co jem - to lubię! Wracając do kanapki. Dorzucam kilka plastrów świeżego ogórka oraz kawałki pomidora . Na wierzch trochę szczypiorku . Sól i pieprz do smaku. Wszystko to okraszone kapką oliwy z oliwek - dodatek konieczny, bo z tłuszczem dopiero przyswajają się
Grunt to przepis!dużo ogórków w ogródku? A może lubisz ogórki kanapkowe? Przedstawiam bardzo fajny przepis, który ucieszy podniebienie w ciemny zimowy wieczór :-) Lekko pikantne ogórki, chrupiące i idealne do kanapek (ale też do wypełniania przekąsek, burgerów itp). Robię je już drugi rok, i w tym roku nieco udoskonaliłam przepis, przez co są jeszcze smaczniejsze :) Nie może ich zabraknąć
Poezja Smaków - blog kulinarnykiszonki. Ogórki, kapusty, grzyby... Wśród kiszonek nie może zabraknąć kiszonej papryki. Całe lato słój z kiszona papryką króluje na parapecie zaraz obok kamionki z małsolnymi ogórkami. Jest idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek a nawet sosów. Kiszona papryka SKŁADNIKI 7 średniej wielkości papryk 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu 2 baldachimy kopru włoskiego 1/2 łyżeczki
Magiczna kuchnia Darii