fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać(...)pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól,ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej pół godziny. Posypać płatkami cebuli
Camilla w kuchnikonserwowe - 3 szt jajka - 4 szt kapusta pekińska - 1/2 szt kukurydza konserwowa - 1 puszka sól i pieprz por - kawałek natka pietruszki majonez kielecki Przygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki
Kuchnia Danusibarszczu czerwonego, teraz postanowiłam użyć go do sałatki :) Składniki: - 1 opakowanie uszek z mięsem (tortelini) - 1 puszka kukurydzy - 1 słoiczek selera konserwowego - 1 pęczek pietruszki - 3 ogórki konserwowe - 2 małe ząbki czosnku - majonez Przygotowanie: Tortelini gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy. Ogórki kroimy w kosteczkę a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą
Zainspirowana w kuchnimożna wykorzystać w kuchni, ale i do pięknych zdjęć znajdziecie TUTAJ . Serdecznie zapraszam na stronę sklepu 💗 ~~PRZEPIS~~ kapusta pekińska 1 duża szt. papryka konserwowa 4 duże połówki ogórki konserwowe 4-5 szt. filety 2 szt. przyprawa do gyrosa 2 łyżki olej do smażenia cebula czerwona 1/2 szt. Sos majonez 3 łyżki jogurt grecki
Kuchnia Pauletteskuskusu z serem feta Składniki: 1 szklanka kuskusu 1 szklanka bardzo gorącej wody 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoiczek ogórków konserwowych 1 spora garść fety w kostkach* sól, pieprz 1 mała łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki ostrej pół szklanki jogurtu naturalnego 1 duża łyżka ostrej musztardy odrobina wasabi (opcjonalnie) *wedle upodobania
Tagebuch po polskuogórków małosolnych, zwolenników kiszonych i zwolenników konserwowych. My osobiście kiszone stawiamy na samym końcu. Jesteśmy fanami małosolnych i konserwowych. Małosolne wybieramy wtedy, gdy jest na nie sezon. Przez resztę roku zajadamy się konserwowymi. A od czasu do czasu, gdy nas zachcianka najdzie, sięgamy po kiszone. Dzisiaj mamy dla Was prawdziwy rarytas. Ogórki konserwowe według receptury sprzed dobrych
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 2 opakowania zupki chińskiej ostrej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół litrowy słoik papryki konserwowej pół litrowy słoik ogórków konserwowych 4 - 5 jajek podwójna pierś drobiowa przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa majonez Sposób wykonania: Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem(...)kosteczkę, podsmażyłam z przyprawą do czerwonego mięsa ( można też użyć przyprawy do grilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą
Darcia w kuchniSałatka szybka do przygotowania, a smaczna i pożywna. Składniki: 1 kalafior (może być mrożony) 5 jajek 1 puszka groszku konserwowego 20 dag sera żółtego ogórki konserwowe (dałam cały słoik) pęczek szczypiorku majonez sól, pieprz Kalafiora ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ogórki i ser żółty pokroić w kostkę. Groszek odcedzić od zalewy i dodać do ogórków
talerz przyjemnościłyżki octu 4 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki wody 7 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego sól i pieprz Składniki dodatkowe: 1 słoik papryki konserwowej ( duży ) 1 słoik ogórków konserwowych ( około 300 g bez zalewy ) olej 3 średnie cebule (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba po japońsku sposób wykonania: Filety zamrożone trzeba dobrze odmrozić. Rybkę kroimy na kawałki ok. 5 cm. Rybkę(...)złoty kolor. Rybkę wykładać na papier, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Następnie cebulkę kroimy w piórka. Przygotować drugą patelnię i usmażyć cebulę na małym ogniu do zeszklenia. Ogórki z papryką należy pokroić w cienkie paski takie około 4 cm. Przygotować garnek do zalewy. Wkładamy do niego wszystkie składniki na zalewę i zagotowujemy. Doprawić solą i pieprzem. Gotujemy przez
Olcia gotuje!mówią "ile zabierze") pieprz sól zioła (my dodaliśmy tymianek) Sos Tzatziki : 1 duży jogurt naturalny typu greckiego (my preferujemy z Biedronki) 2 średnie ogórki gruntowe 1 średni ogórek konserwowy 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka majonezu pieprz sól Grecka sałatka : 1 sałata lodowa 2 średniej wielkości pomidory 1 większy ogórek gruntowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1/2 czerwonej(...)tworzymy z nich placuszki średnicy ok. 8 cm. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na złoty kolor. Sos : Do miseczki na większych oczkach tarki ścieramy ogórki ze skórką (wcześniej dobrze umyte pod ciepłą wodą). Dodajemy zmiażdżony czosnek i łyżkę majonezu, doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko mieszamy i gotowe :) w innej wersji możemy dodać posiekany koperek. Sałatka
vegetanieryby jest idealne do panierowania i smażenia. Składniki: co najmniej 0,5 kg świeżych filetów, np. z dorsza 1 duży słoik papryki konserwowej pół duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia ciasto 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody sól, pieprz zalewa 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 4 łyżki octu(...)naczynia żaroodpornego. W międzyczasie przygotować zalewę: do małego rondelka wlać olej, wodę, ocet, ketchup i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy zalewa zacznie wrzeć - gotować ją kilka minut. Ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Jeśli nie lubicie surowej cebuli to po pokrojeniu radzę ją przesmażyć na patelni. Na upieczone filety z dorsza układać cebulę, paprykę oraz
UgotowaćSKŁADNIKI: 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku konserwowego, 250g Kiełbasy Szynkowej Wieprzowej Hańderek, 4 jajka, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam i studzę. 2. Kiełbasę szynkową oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek konserwowy odsączam
Tradycyjna kuchnia Kasimięsem kukurydza konserwowa groszek konserwowy ogórek zielony marchewka cebula papryka konserwowa lub świeża majonez jogurt naturalny sól morska chmieli suneli Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę.Cebulę, paprykę i ogórki też pokroić w kostkę Wymieszać z ugotowanym
Moje domowe kucharzenieprostu na kolację. Można też składniki dobierać według własnych upodobań lub po prostu wykorzystać to co mamy w lodówce. Składniki: szynka konserwowa serek twarogowy z ziołami ogórki konserwowe papryka żółta i czerwona rukola szczypiorek Przygotowanie: Plasterki szynki przekroić na pół. Posmarować serkiem ułożyć po kawałku papryki, ogórka i kilka listków rukoli. Zwinąć w roladkę i związać szczypiorkiem
Ala piecze i gotujeOgórki krokodylki. Ogórki krokodylki Chrupiące ogórki krokodylki z chili i czosnkiem w słodko-pikantnej zalewie po meksykańsku. Krokodylki to fantastyczna przekąska, dodatek do kanapek, sałatek albo do obiadu. Ogórki mają zrównoważony smak - słodki i ostry komponują się idealnie w połączeniu z wyrazistym aromatem czosnku i lekko kwaskowej zalewy. Przepis na krokodylki(...)fasolka szparagowa, przepis>>> Marynowane młode buraczki>>> Ogórki w zalewie curry z kurkumą>>> Ogórki w musztardzie>>> Cukinia marynowana w curry na zimę>>> Cebula marynowana z koprem>>> Ogórki konserwowe na zimę najlepsze>>> Ogórki krokodylki. Składniki i przyprawy
Moja Książka Kucharska