ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:279/434)

Śledziowa sałatka 8908

moich ulubionych, doskonała na drugi dzień gdy smaki się połączą. Zachęcam do wypróbowania! Składniki: 5 filetów śledziowych w occie 2 jajka 1/2 pora 1 czerwone jabłko 2 kiszone ogórki pęczek świeżego koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól do smaku pieprz do smaku Jak wykonać ? Filety śledziowe osączyć z zalewy, osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić w cienkie paseczki

Wanilia i Kardamon
Tatar ze śledzia 157

śledzia to fajnie podana przekąska nie tylko na wigilijny stół. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące Andrzejki. Polecam! Składniki : * 200g filetów śledziowych z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO * czerwona cebula * ogórek kiszony   * oliwki zielone  * łyżka oleju rzepakowego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Wszystkie składniki tatara posiekać w drobną kostkę. Ułożyć w małych miseczkach. Przyprawić, polać olejem i posypać

Magiczne Życie Marty
Schab w sosie śliwkowym 324

sosie śliwkowym to specjalność mojej mamy i pewniak na naszym rodzinnym stole. Każdy go lubi! Mama podaje go z kopytkami, kluskami śląskimi lub kaszą gryczaną, do tego kiszony ogórek (wiadomo - mojej mamy najlepszy!) i obiad gotowy. Wiecie dlaczego jeszcze tak lubimy to danie? Bo jest idealne na wszelkiego rodzaju święta. Można je zrobić dzień lub dwa wcześniej

Kulinarne Inspiracje
Rosolnik wg Nelya 150

papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 średniej wielkości ziemniaki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 300 g kiszonych ogórków 50 g kaszy orkiszowej 400 g białej fasolki z puszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy

R'n'G Kitchen
Tatar z jelenia 166

według książki, ale proponuję poszczególne składniki dodawać do mięsa powoli, partiami, degustując „po drodze”. 200 g polędwicy z jelenia, 1 czerwona cebula, 1 jędrny kiszony ogórek, 1 łyżka kaparów, olej, siano, jajka przepiórcze Cebulę i ogórki drobno posiekać – nie mieszać razem. Polędwiczkę oczyścić z błon i drobno posiekać, bardzo ostrym nożem. W trakcie siekania, mięso zwilżyć olejem. Łatwiej będzie

królestwo garów
Polędwiczki w sosie z grzybów leśnych. 168

razie potrzeby podlewamy wodą po gotowaniu grzybów lub jakimś bulionem, dodajemy usmażone polędwiczki, smażymy razem 10 min. , dodajemy słodką śmietanę najlepiej 30%, ale można lżejszą, podać z kaszą i ogórkiem kiszonym

Kuchnia Beaty
WEGAŃSKI "TUŃCZYK" MIELONY 175

powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki z ekologiczną kukurydzą z puszki i ogórkami kiszonymi. Oto przepis: Składniki: 1 szklanka słonecznika (namoczonego w wodzie na noc), 4 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonej cebuli,  szczypta kurkumy, szczypta soli, pół łyżeczki pieprzu 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka

Jeść, by żyć w zdrowiu
CHLEB HUNZÓW 202

stron. Gotowe chapati układamy na talerzu (możemy nasmarować oliwą dla lepszej elastyczności) i przykrywamy drugim talerzem. Zjadamy z surowymi warzywami, u nas - suszone pomidory, awokado, świeży pomidor, cebula i ogórek kiszony. Mniammm

Jeść, by żyć w zdrowiu
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 305

Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. … Czytaj dalej Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

czarrna od kuchni
Tortille z wędzonym pstrągiem 280

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z wędzonym pstrągiem

czarrna od kuchni
Sosy - łatwe i szybkie w przygotowaniu 192

wcześniej chrzan. Wszystko należy wymieszać i włożyć do lodówki.  Sos ten ma krótki termin ważności, więc należy zużyć go szybko. -  sos tatarski - kroimy drobno grzyby marynowane, ogórki kiszone i ugotowane jajka. Całość należy połączyć z niewielką ilością majonezu i dokładnie wymieszać.  Sos jest prosty do przygotowania, a zarazem pyszny. Do sosu można użyć majonez przygotowany

Gotuję Testuję
Skarby domowej spiżarni 202

obawy, że ulegną zepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę

Gotuję Testuję
Tortilla zapiekana podwójnie czyli poniedziałkowy recykling. 153

pokazać jak mięsem z rosołu nafaszerować tortille, dodać trochę papryki i tym sposobem stworzyć smaczny, wypasiony posiłek. 2 tortille mięso z rosołu papryka mała cebula 3 łyżki tartego sera kiszony ogórek łyżka oleju sól i pieprz do smaku Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju aż będą al dente. Na koniec doprawiamy do smaku solą

Dieta moja pasja
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 194

majonezem surówka jest jeszcze lepsza. Do surówki użyłam podstawy czyli jabłka i cebuli pokrojonych w kostkę oraz kawałek świeżej papryki. Możecie użyć również papryki marynowanej, dodać ogórki kiszone czy marchewkę. Ciekawym urozmaiceniem jest dorzucenie do surówki rodzynek. Ja kapustę szatkuję nożem, ale spotkałam się z wariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty

Mieszam w Garnku
zupa ogórkowa nie tylko dla wegetarian 145

warzywnym z dodatkiem warzyw..Przepyszna łatwa w wykonaniu..choć nieco pracochłonna..zresztą jak każda dobra zupa.. Składniki: 2 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 1/2 pora 5-6 ogórków kiszonych 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1/2 szklanki ryżu 2-3 liście laurowe

Ugotujmy Coś