grubych oczkach białko jaj (u mnie 6 jajek na dwie miski) tuńczyk w oleju (2 puszki) 2-3 łyżki majonezu - rozsmarowujemy na tuńczyku starte na grubych oczkach ogórki kiszone (5 dużych sztuk na dwie miski) sól + pieprz kukurydza (1 puszka na dwie miski) majonez starte żółtko SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaNalewka z kwiatów czarnego bzu, Nalewka z melisy Wiśniówka. do szamania: dżem skandynawski, marmolada pomarańczowa, marmolada gruszkowa z tymiankiem, dżem wiśniowy z wiórkami kokosowymi, dżem jarzębinowo-jabłkowy słoik ogórków kiszonych ketchup śliwkowy marcepan kawa tak. wróciłam! im więcej czasu tym więcej ciągotek do blogowania... A Wy co zabieracie/zabieraliście jako wałówkę
U Fiolkiszczypta cukru 30g chrzanu łyżeczka kminku polskiego lub kminu rzymskiego główka czosnku 3 łyżeczki soli 2,5-3 l przegotowanej i ostudzonej wody D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej Obrane i pokrojone w plasterki buraki i warzywa wrzuć do 4,25 l szklanego słoja, dodaj w kolejności przyprawy
Anioły w kuchniSkładniki: 3 zupki chińskie o smaku kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 wędzone nogi z kurczaka 2 ogórki kiszone 1 puszka ananasa 5 łyżek majonezu Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym kurczakiem
czarrna od kuchniTimes New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak przetwory, to przetwory ;) Tym razem z Małgosią, która robi świetne <3 ogórki kiszone w studni, WYMIATAJĄ! Dziękujemy :* Składniki Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 3 kg cukinii 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy gorczyca
R'n'G Kitchenmałą kostkę i przyrumienić na oleju. Obrać cebulę i czosnek, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać boczek pokrojony w kostkę. Zrumienić, przestudzić. Podsmażone składniki wymieszać z pokrojonymi ogórkami kiszonymi i pokruszonym chlebem. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Przełożyć do formy. Na koniec posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni
Ciastka - domowe słodkościSierpień w pełni to i sezon na przygotowywanie domowych przetworów trwa. W mojej spiżarni stoją już kompoty, buraczki i ogórki kiszone. Do kompletu postanowiłam przygotować jeszcze cukinię w curry. W tym roku przeżywam istny obłęd związany z cukinią w moim ogródeczku. Przygotowałam już z niej sos do makaronów a teraz zdecydowałam się na połączenie jej z zalewą curry
Życie ze smakiemprzygotowaniu i może być podawana na każdą okazję. Skład: makaron 500 g, 3-4 jajka, 2 cebule, marchew, 3 ząbki czosnku, 6 plastrów sera, 4-5 ogórków kiszonych, 2-3 kiełbasy śląskie, puszka kukurydzy, sól i pieprz, majonez 300-400 g . Makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, jajka gotujemy i studzimy. Pozostałe składniki kroimy
chleba naszegooctu. Następnym razem zrobię po swojemu Śledzie po żydowsku z pomarańczami 60 dag solonych filetów śledziowych 3/4 szkl mleka 1 pomarańcza 1 cebula 1 duże winne jabłko 1 duży kiszony ogórek 3-4 łyżki gęstego majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Filety śledziowe dokladnie opłukać, moczyć w wodzie przez 4-5 godzin (kilkakrotnie ją zmieniając), odcedzić, zalać
Pieguskowa KuchniaSmacznego! Co nowego wege w Kauflandzie? - napój sojowy, 3 rodzaje (w ofercie był również migdałowy) - pasty do chleba (lepsza paprykowo-orzechowa, grzybowa trochę mdła, ale np. z ogórkiem kiszonym może być) - sojowy jogurt z kulturami bakterii jogurtowych, całkiem smaczny (czuć posmak soi, mi to akurat nie przeszkadza), nie jest biały, jak na zdjęciu, tylko w kolorze
Qlinarnie i QlinarnieWitajcie :-) Wczoraj prawie pół dnia zeszło mi przy ogórkach. Ostatnio podawałam Wam wersję na bogato - klik . Tym razem zrobiłam prostą wersję tylko z czosnkiem, chrzanem
kruche babeczkisposób na urozmaicenie śniadania. Nie czekajcie na święta. Zafundujcie sobie jajka w sosie ogórkowo-koperkowym . 25 min jogurt naturalny ok. 180 g 3 łyżki majonezu Winiary 4 średnie ogórki kiszone cebula sól pieprz koperek I bez tego daliby Państwo radę, ale niech tradycji stanie się zadość. Siekamy drobno cebulkę i koperek. Do miski wlewamy jogurt i dodajemy 3 łyżki
Ania i Marcin gotująpewnością rozsmakują się wszyscy, którzy lubią mizerię (nawet jeśli stronią od innych chłodników), bo smakiem bardzo ją przypomina. Oprócz świeżych ogórków są w tej chłodzącej zupie również ogórki kiszone
Przepisy Kulinarneprzywierała. Dusimy pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Pod koniec duszenia wsypać groszek, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać obficie zieleniną. Podawać z np. z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi, pomidorami oraz ( dla lubiących odrobinę pikanterii ) papryką pepperoni
Kulinarne przemysleniasposób cygański ..Wyszła bardzo krucha .lekko pikantna po prostu delikatesy 🙂 .Polecam serdecznie.. Składniki: 1 kotlet wołowy z rostbefu 1 duże czerwone papryki /u mnie podłużna/ 3 ogórki kiszone takie mało solne dodałam 3 średnich cebule 2-3 ząbki czosnku sól pierz mąka pszenna
Ugotujmy Coś