obiad - 95112 przepisów (strona:5250/6341)

Spaghetti aglio olio 207

Szybkie do przygotowania, ciekawe w smaku i z pewnością sycące. Po raz pierwszy w moim menu, ale na pewno nie ostatni. Polecam jednak sporo wody po

Pasja Smaku
Chili con carne 222

Lubię kuchnię meksykańską. Zainspirowana tygodniem meksykańskim w Lidlu postanowiłam zrobić chili con carne - ostre i sycące. Dla przełamania ostrości podane ryżem i odrobiną śmietany. Składniki: 500

Pasja Smaku
Pęczotto z leśnymi grzybami 187

O pęczaku słyszałam wiele, ale nigdy go nie próbowałam. Wszystko zmieniło się na Food Blogger Fest III, gdy Grzegorz Łapanowski podczas prowadzonych przez siebie warsztatów wraz

Pasja Smaku
Mielone z kalafiorem i kapustą pekińską 237

Nie przepadam za tradycyjnymi mielonymi, ale chyba już o tym wiecie. Lubię je urozmaicać, dodawać nowe, ciekawe składniki, łączyć smaki w coś zupełnie innego. A Wy

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalafiorem 223

Curry zawsze mnie fascynowało. Bogactwem kolorów, intensywnością zapachów i, chociaż nigdy nie jadłam to wydawało mi się, że smaków. Jeden wolny wieczór i jest: przepyszne, pikantne

Pasja Smaku
Chata Rybaka w Bondyrzu - opinia 389

Roztoczu.  Obok restauracji znajduje się zabytkowy młyn wodny , który podobno można zwiedzać. Wokół Chaty Rybaka jest naprawdę cicho i to miejsce świetnie nadaje się na spokojny i pyszny obiad. Idealne miejsce na turystycznej mapie. Ta opinia jest efektem dwóch wizyt w Chacie Rybaka. Pierwsza była jakby "badaniem terenu". Jako że wybraliśmy się tam ze znajomymi w świąteczny weekend

Pasja Smaku
Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka 219

Będąc z wizytą u Przyjaciółki spróbowałam takich kotlecików. Niewielka ilość składników, a smak był naprawdę świetny. Oczywiście od razu spytałam o przepis i przygotowałam je w

Pasja Smaku
Lubelski kociołek: Gołąbki z kaszą jaglaną 226

To już druga edycja Lubelskiego kociołka - czyli wirtualnego gotowania wraz z innymi lubelskimi blogerkami dań zawierających wcześniej ustalony produkt przewodni. W tej edycji zapraszamy na dania

Pasja Smaku
Łosoś w migdałach 191

Jest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego

Pasja Smaku
Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym 253

Bardzo lubię pulpeciki, zwłaszcza z mięsa drobiowego, ale i te z wieprzowego są bardzo dobre. Do tego smakowity sos, ziemniaki lub ryż i obiad gotowy. Tym razem postawiłam na sos pomidorowo-paprykowy. Składniki: Pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko pieprz ziołowy 1/2 cebuli sól sucha bułka suszony koperek mąka do obtoczenia olej do obsmażenia pulpetów Sos pomidorowo-paprykowy

Pasja Smaku
Pulpeciki w sosie pieczarkowym 214

Pożywne danie - w sam raz na obiad. Można je podać z makaronem lub ziemniakami - u mnie tym razem w pierwszej wersji. Składniki: Pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko pieprz ziołowy 1/2 cebuli sól sucha bułka mąka do obtoczenia olej do obsmażenia pulpetów  Sos pieczarkowy: 10-15 szt. pieczarek pół dużej cebuli 0,5 l bulionu ziele angielskie liść

Pasja Smaku
Makaron po azjatycku 220

Przepis na makaron (trochę przeze mnie zmieniony) pochodzi z recenzowanej przeze mnie wcześniej na blogu książki "Łatwe makarony" . Zapraszam na trochę słońca. Źródło: Łatwe makarony, Warszawa

Pasja Smaku
Ryż z cukinią i fetą na sposób śródziemnomorski 221

Dziś przedstawiam Wam przepis z książki "Cukinia, bakłażan, dynia. Najlepsze przepisy" (recenzja) na "Cukinia, bakłażan, dyni Ryż z patelni z cukinią i fetą na sposób śródziemnomorski

Pasja Smaku
Pulpeciki gotowane na parze 191

Czasem mam ochotę na coś lżejszego, przy okazji robienia koletów mielonych dla rodziny zrobiłam dla siebie kilka pulpecików na parze. To ciekawe urozmaicenie zwykłego "mielonego", a

Pasja Smaku
Lub Burger - opinia 267

choć niekoniecznie trafiającym na dobry grunt. Podejrzewam, że większość klientów przyjdzie raz czy dwa, a studenci będą raczej wybierać miejsca gdzie za cenę burgera można zjeść prawie dwa domowe obiady. Mam nadzieję, ze znajdą swoich stałych klientów w Lublinie. No i wielkie brawa za logo - jest świetne

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania