Kotleciki jaglano-dyniowe *BEZGLUTENOWE* 242Jesień zbliża się wielkimi krokami. Widać przede wszystkim przez pogodę, chociaż u mnie bardzo słonecznie i ciepło, ale w innych częściach Polski niestety tak nie jest
Truskawkowa Fiesta
Słodko-ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów 314Nie wiem jak Wy, ale jeśli ja miałabym wybrać warzywo, które lubię najmniej, chyba padłoby na paprykę. Ale tylko surową. Każda inna postać, czy to
kuchnia do kwadratu
Mielone z pieczarkami 253Tradycyjny mielony gości w naszej kuchni od zawsze. Danie szybkie i nie wymagające specjalnych dodatków. Może dlatego chciałabym zaproponować dziś mielone nieco inaczej, bo z dodatkiem
W kuchennym oknie Ewy
Drodzy Państwo magia się dzieje! 306Przyszedł kolejny piątek, a ja zastanawiałam się na co mam ochotę. Na pewno na tzw. poddziubywanie czyli tysiąc małych rzeczy, tu sobie dziubnę tam sobie dziubnę (to jest typowy obiad na poddziubywanie klick ). Niestety nie miałam pomysłu co to może być, a nie chciałam stać kilku godzin w kuchni. W związku z tym, że kolacja miała być
Brzuszki Łakomczuszki
Grillowany kurczak z sosem szpinakowo-śmietanowym 424Można powiedzieć, że to moje wspomnienie wakacji, bo to danie jadłam podczas pobytu na Mazurach. Strasznie mi smakowało, więc postanowiłam odtworzyć te smaki ;) Polecam, bo połączenie
Czerwona Porzeczka
Pieczony pstrąg z pomidorkami i ziołową "wkładką"! 203Przepyszne pieczone pstrągi z bazyliowo- pietruszkowym wkładem, z pieczonymi pomidorami i warzywami. Obiad, który trzeba zrobić, a będziecie zachwyceni. Lekki i wykwintny w smaku! SKŁADNIKI: - 2 pstrągi - pomidory z gałązką - papryka zielona, czerwona - gruszka - 1/2 czerwonej cebuli - garść bazylii świeżej - garść natki pietruszki - sól - 1/2 serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim - oliwa z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy - łyżka miodu
SMYKWKUCHNI
Śmierdziel szpinakowy 248Szpinak i ser z niebieską pleśnią to doskonałe połączenie! Odpowiednio doprawione może stanowić przepyszny sos do makaronu. Danie proste i szybkie do przygotowania, idealne gdy
Kolizje Smaków
Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach 232Składniki: pojedynczy filet z kurczaka 1/4 zielonej papryki średnia cukinia 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa szklanka passaty
Moja smaczna kuchnia
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 195Składniki: 2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA cukinia 1/4 czerwonej cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem
Moja smaczna kuchnia
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 242Składniki: 2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA cukinia 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem 2 szczypty suszonego oregano
Moja smaczna kuchnia
Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera 234Składniki: 2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii 2 plastry sera gouda 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta chili
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki 248Składniki: szklanka konserwowej kukurydzy 2 duże pomidory 1 mała cebula 1/2 pęczka natki z pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Do
Moja smaczna kuchnia
Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem 220Składniki: 1/2 średniej wielkości cukinii 1 mała cebula 1 duży ziemniak 1 kiełbasa śląska 1 ząbek czosnku oliwa z rozmarynem
Moja smaczna kuchnia
Młode ziemniaczki pieczone z cukinią i czosnkiem 246Składniki: 5 średniej wielkości, młodych ziemniaków 1/3 średniej wielkości cukinii 2 szczypty suszonego majeranku 2 ząbki czosnku oliwa z rozmarynem Poddi Tartufi
Moja smaczna kuchnia