Cannelloni nadziewane białym serem i warzywami 212Zazwyczaj cannelloni nadziewam mięsem mielonym z grzybami w sosie pomidorowym. tym razem postanowiłam odrobinę poeksperymentować i przygotowałam nadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło
Z miłości do słodkości
Mussaka / Moussaka 301Jakiś czas temu zapowiedziała mi się w gości rodzinka i zastanawiałam się nad daniem, którego wyjdzie dużo, a co najważniejsze, by było też smacznie. W takich
karmelowy
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe pulpety z marchewką i natką pietruszki 249Ostatnio w mojej kuchni goszczą często dania lekkostrawne. Dzisiaj dla Was przygotowałam pulpeciki gotowane na parze. Dodatkowo wybrałam chude mięso i tu stawiam na drób - indyk
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 174Pierogi te zachwycają swoim smakiem, są pożywne, aromatyczne sos ziołowo-rozmarynowy wspaniale podkreślił smak wołowego mięsa, jednym słowem warte wypróbowania. Ciasto zrobiłam na mące od Młynomag
Wanilia i Kardamon
Gulasz paprykowy z lopatki i chorizo 209Niby jest zima a za oknem jej nie widać. Mimo to postanowiłam przygotować rozgrzewający gulasz, bo pogoda niestabilna, wszyscy dookoła chorują, warto wiec się dobrze pożywić
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną 177Składniki: 300 g kapusty kiszonej 4-5 ziemniaków cebula jajko sól, pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty 1/4 łyżeczki kminku Kapustę bardzo dokładnie odciskamy i
kulinarnyswiatdomi
Pierogi z warzywami i soczewicą 295Pierogi z warzywami i soczewicą Pierogi , to jedno z moich ulubionych dań , na szczęście tak jak reszty domowników , co powoduje że często goszczą na stole . Zazwyczaj
Ogrodnik w podróży
Mielone z kaszą jaglaną i warzywami 235Nieco inne kotlety mielone niż zazwyczaj - mielone z ulubioną przez nas kaszą jaglaną i warzywami. Są pyszne, dodatek warzyw, a przede wszystkim kiszonych ogórków dodaje fajnego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wielkanocny żur na białej 196Święta Wielkanocne za pasem, czas zacząć szykować listę potraw i szukać przepisów. Mam zatem dziś dla Was klasyk, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole - żur
Garniec Magalie
Kotlet z karkówki po argentyńsku 250Kotlet z karkówki po argentyńsku Karkówka , to bardzo wdzięczny kawałek mięsa , smakuje dobrze w każdym przepisie . Tym razem wykorzystany zamiast wołowiny , w wariacji argentyńskiej . Wiadomo najlepszy
Ogrodnik w podróży
Pasztet z zielonej soczewicy z marchewką i ogórkiem kiszonym 215Taki pomysł na pasztet przyszedł mi do głowy w zastępstwie - za pasztet z cieciorki, którą byłam pewna, że mam, a okazało się, że już zjedliśmy całe
Kolorowy Przepisownik
Żeberka w sosie własnym 178Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych (super mięsnych) 6 dużych cebul sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka (3 łyżki) mieszanka myśliwska 1 łyżka smalcu ze skwarkami
ClauditteMissCooking
Makaron z owocami morza 246Bardzo szybkie danie kuchni południowej do którego przygotowania wystarczy 25 minut. Owoce morza, oliwki i pomidory to kwintesencja smaku kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku
Pyry na Gaz
Gulasz wegetariański a la curry, z jarmużem,imbirem i pieczoną dynią w 15 minut 177Ten przepis, lekko zmodyfikowany, został zaczerpnięty z książki "Jaglany detoks" M.Zaremby. Z książką i jej przepisami nie rozstaję się w ogóle, gdyż na własnej skórze
Z Kuchni Do Kuchni
Chrupiący kurczak 236My Blueberry Corner by "jagodzianka" Złociste, chrupiące podudzia z kurczaka – tzw. pałki z kurczaka. Do przygotowania tego dania trzeba wziąć się ok. 3 godziny …
My Blueberry Corner