Cottage pie – angielska wiejska zapiekanka 351Ta prosta zapiekanka to prawdziwy comfort food – mielone mięso z jarzynami w gęstym i aromatycznym sosie, zapiekane pod leciutką pierzyną ziemniaczanego purée . Czym się różni shepherd
Karo in the Kitchen
Koreański gulasz z tofu i kimchi 237Tradycyjny koreański gulasz z tofu składa się z wieprzowiny ugotowanej na wywarze z kombu i sardeli (ang. anchovies) zagęszczonej kimchi i tofu. Ja “zweganizowałam” tę potrawę
Lamarida.pl
Gnocchi z ziemniaków z sosem pieczarkowym 317Gnocchi to włoskie kluski z ziemniaków, bardzo przypominają polskie kopytka, tylko nazwa bardziej światowa Składniki: 1 kg ziemniaków 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ZAPIEKANKA KOPYTKOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-SEROWYM 260Zapiekanka banalnie prosta w wykonaniu, a bardzo smaczna i do tego sycąca. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie kopytek z dnia wcześniejszego, które już nam się
Kuchnia MagdaLeny
poezja na temat szparagów i wiosenny omlet w roli głównej 199wkawiarence.pl zazwyczaj do Was dużo piszę, wyrzucam to co w głębi siedzi. To co w sercu kołace i w głowie koliboce. Czasem w wirze codzienności coś
W Kawiarence
Fasolka po bretońsku z wegańską kiełbasą 239Fasolka po bretońsku to tradycyjne polskie danie z dodatkiem kiełbasy lub parówek. Kiedyś bardzo lubiłam je w mięsnej wersji, dlatego zazwyczaj dodaję do tego dania jakiś
wegujemy
Kurczak w sosie czosnkowo-ziołowym na kaszy gryczanej 210Pyszny przepis na soczystego kurczaka w sosie czosnkowo-ziołowym na kaszy gryczanej z pestkami dyni. Smacznie i zdrowo :) Składniki na 2 porcje: 2 filety drobiowe
Czarnawisienka
Eintopf z cukinią 246Eintopf czyli danie jednogarnkowe z przepyszną cukinią w roli głównej. Lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Doskonałe z ryżem lub kaszą. Składniki: 2 cebule 2-4 ząbki
Pyry na Gaz
Bataty faszerowane soczewicą 267Szara i bura jesień? Nie tym razem! Dzisiejsze danie dowodzi, że o każdej porze roku możemy cieszyć się pięknymi kolorami na talerzu Bataty faszerowane soczewicą 2017
Powiedz dietom nie
Kanie jak kotlety w zimie, przechowywanie kani 206Taki pomysł podsunęła mi moja siostra. Spróbowałam, fajnie w zimie poczuć smak jesieni. Kanie od spodu oczyścić pędzelkiem, kapelusze wytrzeć suchym ręczniczkiem. Kapelusze położyć na suszarce
Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z buraka 269Spaghetti z buraka Buraki są świetne – oczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych
Blendman
Keto gołąbki czyli jak nie zjeść za dużo węglowodanów w obiedzie 552Od czasu do czasu lubię sobie pozawijać kapustę. Wybór wtedy pada na gołąbki. Nie przepadam za węglowodanami w diecie więc zrobiłam zmodyfikowane gołąbki. Składniki: 1 główka
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Filet kurczaka w pikantnym cieście. 498Zimno, szaro, buro i mokro a więc nie wypada nic innego jak się rozgrzać i to najlepiej jedzeniem. Dziś pierś kurczaka w pikantnym cieście. Przepis banalnie
Dieta moja pasja
Flaczki z kani 296To jest miód na moje podniebienie. Uwielbiam grzyby, dzisiaj dostałam pełen koszyk kani. Postanowiłam zrobić z nich flaczki. Kanie oczyścić pod spodem za pomocą pędzelka a
Kuchnia Pokoleń