Quiche lotaryński 203Quiche lotaryński, jak wskazuje nazwa wywodzi się z regionu położonego na granicy Francji i Niemiec o nazwie Lotaryngia. Jest to klasyczna wersja dania, która stanowi podstawę
I LOVE LIFE
Sałatka z łososia, brokuła i mozzarelli 192Witajcie po kolejnej dłuższej przerwie. Świat gna do przodu a ja razem z nim bez chwili wytchnienia. 😋 No, ale jak mam co do minuty wypełniony dzień
Zdrowie i pysznie na talerzu
Rosół z awokado i chili 298Produkty potrzebne: cebula - 2 sztuki czosnek- 5 ząbki papryczka chili- 2 sztuki małe piersi z kurczaka- 500gram grzybki suszone- 100 gram oliwa z oliwek lub olej
pichciszto
Zrazy wołowe, zawijane 227My Blueberry Corner by "jagodzianka" Zrazy wołowe, zawijane to popularna potrawa kuchni polskiej, znana od ponad 200 lat. Najczęściej przyrządza się je (tak jak u …
My Blueberry Corner
Kotlety ryżowe z marchewką 229Blog ciągle działa z przerwami więc wybaczcie przerwy w nadawaniu:) Ale dziś już pierwsze danie z obiecanego na początku cyklu ” lekki styczeń” czyli kotlety
Cooking for Emily
Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką 171W taką pogodę jak dzisiaj, a właściwie w weekendy także, zupa jest obowiązkowa. Na rozgrzanie to podstawa. Zamiast zwykłej jarzynowej polecam Wam przygotowanie niezwykle szybkiego i
Moja smaczna kuchnia
Kurczak pieczony po chińsku – kurczak kantoński 309Kurczak jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni chińskiej. Chińczycy używają wszystkich części kurczaka – również kurzych rapek a nawet grzebieni, aby przygotować naprawdę pyszne dania. Mięso
Karo in the Kitchen
Bezglutenowe kluski półfrancuskie 432Normalnie zakochałam się w kluseczkach francuskich! Są banalnie proste w wykonaniu, szybkie i nie trzeba brudzić rąk. Do tego są miękkie, pulchne i smakowite.
Ze smakiem bez glutenu
PIEROGI LENIWE 221PIEROGI LENIWE ❤ Jak zrobić domowe pierogi leniwe - sprawdzony przepis krok po kroku. Obłędne, zdecydowanie przepyszne, mięciutkie pierogi leniwe - fantastyczne z tartą bułką przesmażoną na maśle lub
Moja Książka Kucharska
Zapiekanka pasterska w wersji FIT 295„Nowy rok, nowa ja!” – przyznajcie się, ile z Was ma postanowienie żeby schudnąć albo zacząć się lepiej odżywiać? Chyba jest nas trochę Ja
Mostek w kuchni
Rozgrzewająca zupa meksykańska 570Dziś prezentuję mój ulubiony rodzaj zupy - czyli taką zupę, którą po prostu można się najeść! Zupa idealna na chłodniejsze dni, rozgrzewająca i sycąca dzięki zawartości mięsa
psgotujemy
Domowe gnocchi 323Te malutkie, sympatyczne kluseczki pochodzą z kuchni włoskiej. Są podobne do naszych kopytek. Możecie podać je z różnymi sosami- pomidorowym lub grzybowym, z bazyliowym pesto
Czerwona Porzeczka
Pomysł na… dorsza w sosie jogurtowo-serowym 176Na ok. 2-3 porcje: 150 g szpinaku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 kubka dużego jogurtu naturalnego 2 kawałki dorsza (ok. 400 g) ok. 50 g
Kucharzyca
Zupa bielucha 212Nigdy wcześniej nie jadłam tej zupy ani o niej nie słyszałam. Dopiero będąc w tym roku na sylwestrze u znajomej szefowej kuchni miałam okazję spróbować zupy
Bernika - moj kulinarny pamietnik
pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami 308Choroba mnie nie opuszcza, niestety. Sił brak, ale na gotowanie muszą się znaleźć. Tymczasem przepis dietetyczny - no wiecie noworoczne postanowienia, których w zasadzie nie ma, ale
Gotowanie z pasją