Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami 227Pomimo, że już jest kalendarzowa jesień, u mnie na talerzu, podobnie jak w szafie dominują kolory. Nawet kurtkę jesienną mam w wyrazistym, jasnozielonym, soczystym kolorze
Moja smaczna kuchnia
Kotleciki z kaszy jęczmiennej 201Z cyklu "piątek z rybą" zamieniam dziś na coś innego. Jedliście kiedyś kotleciki z kaszy jęczmiennej z pieczarkami? Jak nie to łapcie przepis, super
Ana Mari's world
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 215Gulasz inspirowany kuchnią belgijską, a dokładnie daniem Carbonade flamande, czyli flamandzkim gulaszem wołowym w ciemnym piwie typu porter. Nie jest to dokładnie oryginalny przepis, a jedynie
Kuchnia MagdaLeny
Kapusta włoska po młynarsku 577Kapusta włoska po młynarsku Kapusta włoska po młynarsku , czyli na biało . Jest jeden z lepszych przepisów na wykorzystanie tego zdrowego warzywa w kuchni . Smakuje genialnie , zarówno
Ogrodnik w podróży
Fit pizza na spodzie z kalafiora 305Fit pizza na spodzie z kalafiora – jest bardzo prosta i nieco szybsza w wykonaniu niż tradycyjna pizza, gdyż nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży. Pizza
Kulinarne Przeboje
Lazania po bolońsku 234Lazania po bolońsku, czyli inaczej lasagne bolognese to danie, które uwielbiam. Ja w ogóle kocham włoską kuchnię, a to jest przepis
Kolorowy Przepisownik
Gulasz po węgiersku. 195Bardzo lubię ten gulasz. Tym bardziej o tej porze roku kiedy można użyć do niego świeżych pomidorów i papryki. Właśnie trwa sezon na te warzywa. Pomidorki
Agusiowe smakołyki
Placki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem 174Placki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem Placki lubią wszyscy , chociaż znam kilka wyjątków Sama jako dziecko ich nie lubiłam , teraz nawet nie wiem czemu . Moje dzieci
Ogrodnik w podróży
Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką 187Jak uzyskać taki piękny kolor pieczonych ziemniaków? Sekret tkwi w dwóch podstawowych składnikach. Pierwszy to złocisty olej rzepakowy. Złoto w płynie. Drugi składnik to wędzona papryka
Moja smaczna kuchnia
Pikantny kurczak w paście chili Gochujang 294Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec – trzeba go jeść! To tyle parafrazując klasyka Ten kurczak kolor ma iście piekielny i w czasie marynowania, i po upieczeniu
Karo in the Kitchen
Zupa dyniowa z soczewicą 138Zupa dyniowa z soczewicą to smakowicie doprawione połączenie dyni, pomidorów, cukinii i czerwonej soczewicy. Wspaniale rozgrzewa i syci w chłodne dni Polecam! Inną wersją zupy z
Lamarida.pl
Pieczone udka z kurczaka 184Po daniu z piersi kurczaka przyszedł czas na danie z użyciem udek. Pieczone udka z kurczaka Udka kurczaka przyrządzone we właściwy sposób są kruche na zewnątrz
mecooks
Cukinia w cieście naleśnikowym 448Cukinia w cieście naleśnikowym – pyszna przekąska, którą uwielbiam równie bardzo mocno jak krążki cebulowe , na które przepis znajdziecie tutaj: Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym . Idealnie
Kulinarne Przeboje
Szakszuka 167Szakszuka – potrawa z kuchni bliskowschodniej. W tunezyjskim, podstawowym przepisie znajdziemy gęsty sos zrobiony z pomidorów, czosnku i cebuli, przyprawiony … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry Corner