Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane brokułami, papryką i mozzarelą. 2431Tradycyjne kotlety są zawsze smaczne. Jednak, kiedy mamy ochotę na coś innego, zaczynamy
Pan i Pani Smith w kuchni
Pierogi ruskie 186Pierogi ruskie to popularne w Polsce i na Ukrainie (czyli na Rusi) pierogi, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner
Razowe penne z zielonym groszkiem i pieczarkami 208Zielony groszek to doskonałe źródło białka, witamin z grupy B oraz witamin takich jak A, C, E i K. Ponadto w jego składzie znaleźć można również
Życie ze smakiem
PIZZA TRZY SERY 189Dzisiaj, czyli 27 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Sera. Z tej jakże pysznej okazji, dla wszystkich miłośników wszelkiego rodzaju sera przygotowałam pizzę, ale nie taką zwykłą
Zdrowie na języku :P
Potrawka Matki Naury - indyk z zielonymi warzywami 201Wiosna coraz bliżej, dlatego dzisiaj proponuję pożywną potrawkę z indykiem i zielonymi warzywami. Do tego dania potrzebna nam będzie zielona fasolka szparagowa. Ponieważ świeża jest jeszcze
Bon appetit mon amie
Naleśniki z soczyście zielonym farszem 184Przepis na szybkie, ale bardzo pyszne i zdrowe naleśniki! Nie tylko smaczne, ale także zachęcające soczystym zielonym kolorem farszu. A to za sprawą szpinaku i
HealthyCreations
Smażona kapusta Pok Choi 234Ostatnio pokazywałam wam zupę pho. Składa się ona z wielu dodatków, które zależą od tego co lubimy, co mamy w lodówce. W mojej znalazła się smażona
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka makaronowa z sosem beszamelowym, groszkiem i boczkiem 232Zapiekanka makaronowa z sosem beszamelowym, groszkiem i boczkiem Niesamowicie smaczna, bardzo łatwy przepis. Dużą zaletą jest fakt, że można sobie przygotować szybciej to danie i później
zielonacukinka
Halibut pod chrupiącą pierzynką 169Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszną rybkę - Halibuta pod chrupiącą pierzynką. Pierzynkę zrobiłam z tego co znalazłam w domu czyli: masło, bułka tarta
kruche babeczki
Oberiba – śląska zupa z kalarepy 276Co to oberiba pewnie wie tylko rodowity Ślązak. Więc już wyjaśniam. Otóż oberiba to po śląsku kalarepa. Samo słowo zostało zapożyczone z języka niemieckiego, ale musiało
wiecejwarzyw.pl
Szybkościowiec pana Gienka 195Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 45 min Gotowe w : 1 h Liczba porcji : 10 kawałków Babka szybkościowiec gości na naszym rodzinnym stole już od
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kotlety drobiowe w cieście cebulowo-czosnkowym 176Te kotlety to fajna odmiana od tradycyjnych, panierowanych filetów drobiowych. Robi się je szybko, są łatwe do wykonania, nie potrzebujemy wymyślnych składników, no i są
Simply Food
Pieczone arabskie pulpety 239Wprawdzie według ostatnich badań Polacy jedzą coraz mniej mięsa, ale mimo wszystko nadal je kochamy i spożywamy w różnej postaci. Warto tylko pamiętać, żeby wybierać mięso
Kulinarne przygody Gatity
Domowe pulpety w sosie koperkowym 193Mięsne kuleczki czyli popularne na naszych stołach soczyste pulpeciki podane tradycyjnie z sosem koperkowym i ziemniakami to obowiązkowa pozycja w naszej polskiej kuchni, która jest doskonałym
Szalona Kuchnia Eweliny