Gnocchi 141Gnocchi to rodzaj włoskich klusek ziemniaczanych. Przypominają one nasze kopytka, ale robi się je z ziemniaków ugotowanych w mundurkach. Najlepsze są ziemniaki mączyste. Nie powinny one
Danka Pichci
Surówka z czerwonej kapusty a’la Coleslaw 183Surówka Coleslaw jest jedną z moich ulubionych. Robię ją dosyć często, ale do tej pory przygotowywałam ją z białej kapusty. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Tym
Danka Pichci
Kurczak po tajsku 151Lubię kuchnię azjatycką za ciekawe i aromatyczne przyprawy, a dania robi się szybko i na jednej patelni lub w woku. Jednym z głównych składników dań kuchni
Danka Pichci
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i marchewką 173Nieodłącznym dodatkiem do dań mięsnych, zarówno obiadowych jak i z grilla są u mnie różnego rodzaju surówki. Robię je przeważnie z mixu sałat lub sałaty lodowej
Danka Pichci
Klopsiki w sosie musztardowym 152Mięso mielone w naszej kuchni pojawia się dosyć często. Robimy z niego wiele różnych dań. Bardzo popularne są pulpeciki w sosach, np. pomidorowym czy
Danka Pichci
Kurczak miodowy ze szpinakiem 141Zazwyczaj przygotowuję kurczaka w jakimś sosie, na przykład musztardowym czy ziołowym . Jednak czasem wystarczy przygotowanie ciekawej marynaty do mięsa, dzięki której nabierze ono wyjątkowego smaku. Tak
Danka Pichci
Kurczak po włosku 131Dzisiejsza moja propozycja to roladki drobiowe w sosie pomidorowym z mozzarellą. Nie są to typowe rolady z farszem, tylko kawałki filetu z kurczaka zawinięte w szynkę
Danka Pichci
Zapiekanka z tortellini 157Tortellini to rodzaj włoskich pierożków, które występują z różnym nadzieniem: mięsnym, grzybowym, serowym. Z ich dodatkiem można przygotowywać różnego rodzaju sałatki lub podawać je na ciepło
Danka Pichci
Pulpeciki w sosie czosnkowym 147Pulpety w sosie czosnkowym to kolejna moja propozycja na wykorzystanie mięsa mielonego. Zwykle smażymy klopsiki na tłuszczu, ale możemy je podać z pysznym sosem, na przykład
Danka Pichci
Bigos po cygańsku 168Bigos przeważnie kojarzy się nam z potrawą robioną z kapusty kiszonej i różnymi gatunkami mięs oraz wędlin. Dlatego wielu z was będzie zdziwionych, zapoznając się z
Danka Pichci