obiad - 95112 przepisów (strona:3739/6341)

Dorsz we włoskim stylu 230

Składniki: 200 g polędwicy z dorsza 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaparów garść oliwek 100 g groszku zielonego 1 cebula 1 łyżeczka pesto 1/2

czarrna od kuchni
Makaron z pesto 133

 Uwielbiam wszelkie dania z makaronem. Bo są banalnie proste  i zazwyczaj szybkie do zrobienia. Tak więc dziś zapraszam  na moje jedno z

magiczna kuchnia Kasi
Pieczona dynia z szałwią, pieczarkami z fetą i pomidorami 131

Upiecz to! Pieczona dynia z szałwią i pieczarkami z dodatkiem fety i pomidorów Dynia, pieczarki, pomidory stanowią prawdziwe jesienną kombinację. Dodatek fety sprawia, że potrawa zyskuje

Tajemnice Smaku
Racuchy na słono 180

SKŁADNIKI 250g kefiru, jogurtu lub maślanki 200g mąki 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki sody pół łyżeczki soli 1 jajko 100g pokrojonej wędliny olej do smażenia SPOSÓB

zielonacukinka
Mielone w jasnym sosie z kaparami. 125

  Kotlety z mielonego mięsa, ale nie tradycyjne mielone. Nie są tak pulchne.  Co nie znaczy, że nie są smaczne, są i to bardzo. Do

Agusiowe smakołyki
Kaszanka smażona z cebulą 107

Z dużą ilością cebuli – tak lubię. Nie planowałam za bardzo tego typu przepisu na blogu. Po pierwsze dlatego, że to nie są moje ulubione klimaty

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, ogórkiem, pomidorem, makaronem i dressingiem miodowo-musztardowym 161

Na taką sałatkę zawsze znajdzie się okazja i pora, nie zależnie od poczucia humoru! Dressing miodowo-musztardowy sprawia, że posiłek jest wykwintny! Niniejsza sałatka z miodem

Truskawkowa Fiesta
Pieczone pomidory z fetą w ziołach 180

W lodówce zrobiło się pusto. Miałam tylko pomidory i fetę. Mogłam zrobić sałatkę, zupę... albo...pieczone pomidory. Czyli wyszła przepyszna  w sumie sałatka ale z

AZgotuj!
Wołowina po burgundzku 175

Wołowina po burgundzku to klasyczne danie kuchni francuskiej. Wywodzi się z Burgundii, francuskiego regionu słynącego z wołowiny i wina. Tajemnica znakomitego smaku tej potrawy tkwi w

Smakowity Blog Kulinarny
Szybka zapiekanka z makaronu od rosołu 181

Ugotowaliście za dużo makaronu? I teraz nie bardzo macie co z nim zrobić? To to jest przepis dla was. Makaron może być dowolny, od rosołu nitki

Swojskie jedzonko
Racuchy drożdżowe ze śliwkami 212

Ostatnie śliwki zjedzone. W tym roku już dość. Powidła gotowe, kompoty ugotowane, knedle zaliczone. Z resztek postanowiłam zrobić racuchy. Głównie z myślą o Toli, a jakże

Kardamonovy
Italia dla zielonych, Alicja Rokicka - kilka słów o książce. A także przepis na sardyńskie culurgiones. 140

 Dziś zapraszam Was do Włoch! Tych innych, różniących się nieco od tych z katalogów biur podróży. Tych widzianych oczami blogerki kulinarnej, autorki bloga Wegan Nerd

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania