Szybkie, smaczne i sycące danie, idealne na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na smaczny bezmięsny obiad z makaronem. To kolejna propozycja wegetariańska na blogu. Makaron ze szpinakiem i serkiem ricotta to smaczny duet. Doskonale smakuje zarówno w dniu przygotowania jak i następnego dnia. Smacznie, zdrowo i sycąco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cannelloni ze szpinakiem i ricottą Składniki Składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego (liście lub mielony
To co lubię - gotuję i polecamSezon na szparagi trwa, a ja dzisiaj zapraszam Was na pyszną kremową tartę ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Tarta ze szparagami to świetny pomysł na smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta ze szparagami Keyword szparagi, tarta ze szparagami Składniki Składniki na tartę: 250 g mąki pszennej 130 g masła 1 jajko ½ łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 pęczka
To co lubię - gotuję i polecamPierogi z serem, idealne na obiad czy podwieczorek. U mnie dzisiaj z borówkami i bitą śmietaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Ser – farsz 500 g sera białego śmietankowego lub półtłustego 2 łyżki cukru brązowego 50 ml śmietanki dodajemy jeśli ser jest zbyt suchy Dodatki: garść ulubionych owoców 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2-3 łyżeczki cukru pudru Składniki
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na zapiekankę warzywną, kolorową, pełną witamin. Idealna na obiad lub lekką kolację. To także świetny sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki
To co lubię - gotuję i polecamswojej lodówce zawsze mam szpinak, ale jeśli nie macie świeżego spokojnie można dodać szpinak mrożony, który rozpuści się już na patelni. Makaron ze szpinakiem to idealny pomysł na obiad gdy macie naprawdę mało czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku
To co lubię - gotuję i polecamPieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około 10), a dopiero potem obtoczyć je w przyprawach i upiec. Wg mnie skórka na nich jest bardziej chrupiąca. Do pieczonym ziemniaków lubię też dodać kilka ząbków czosnku (w łupinach), który nadaje im piękny zapach
To co lubię - gotuję i polecamTarta warzywna to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To także doskonały sposób na to, żeby przemycić trochę warzyw, a w moim przypadku jajek do codziennej diety naszych maluchów. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, zajmie Wam to dosłownie chwilę. Należy
To co lubię - gotuję i polecamjednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten powstał spontanicznie czyli tak, jak powstaje wiele przepisów na zapiekanki, a efekt zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Podczas czyszczenia lodówki powstał przepis na obiad w wersji zero waste (gospodarnie). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem serowym. Składniki 1 paczka makaronu (drobny) 400 g (u mnie mini rurki z warzywami
To co lubię - gotuję i polecamszparagami, cukinią oraz serem feta. Smaczny pomysł na danie bez mięsa, dzięki dodatkowi fety smak jest wyrazisty, a konsystencja kremowa. Tarta z zielonymi szparagami to smaczny pomysł na obiad lub kolację. Spód do tarty można przgotować wcześniej, a później tylko wrzucić ją na godzinę do piekarnika i mamy pyszny i zdrowy posiłek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta ze szparagami cukinią
To co lubię - gotuję i polecamsłodko z owocami lub serem jak i te wytrawne. Z pierogami z wiśniami mam wyjątkowo miłe wspomnienia :). Uwielbiają je dzieci i dorośli. To smaczny pomysł na lekki, letni obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z wiśniami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Porcje 44 Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżka
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na smaczny, letni obiad. Pewnie dla wielu z Was makaron z jagodami to wspomnienie z dzieciństwa. Minęło już dobrych kilka lat kiedy jadłam go ostatnio i zupełnie o nim zapomniałam. W tym roku u nas jest mnóstwo jagód, więc przygotowując kolejną porcję jagodzianek nie mogło zabraknąć makaronu z jagodami. Uwielbiam jagody, są bardzo zdrowe, jednak należy pamiętać żeby przed
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszną surówkę z młodej, białej kapusty. Bardzo popularna i chyba moja ulubiona surówka do obiadu. Zdrowa, a jeśli przygotujemy ją z jogurtem lub oliwą jest również niskokaloryczna. Do przygotowania tej surówki najlepiej wybierajcie kapustę, która nie jest pryskana i sztucznie nawożona. Surówka z takiej kapusty będzie zdrowa i na pewno nie będzie gorzka. Taka surówka z białej kapusty
To co lubię - gotuję i polecamZapiekane pałki z kurczaka z warzywami i ryżem parabolicznym. Danie proste i szybkie do przygotowania a dzięki mieszance przypraw kurczak smakuje wyśmienicie. Idealne na szybki obiad lub kolację! Czas przygotowania: 1’20 h Ilość porcji: 4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 7-8 pałek z kurczaka 200 g ryżu parabolicznego 700 ml bulionu (drobiowy
karolgotujekluseczki z bryndzą Print Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji Placek w kształcie łódki z serem i jajkiem smakuje wyśmienicie i przywodzi na myśl wakacje nad Morzem Czarnym. Kategoria Obiad Kuchnia Gruzińska Czas przygotowania 1 hour Czas gotowania 20 minutes Porcje 4 Autor Magdalena Pinkwart Składniki Ciasto 600 g mąki pszennej typu 500 1 szkl ciepłego mleka 150 ml wody
smakowitehistorie.com