moich ulubionych przypraw, to pomyślałam dlaczego nie. I jak pomyślałam, tak zrobiłam i zamknęłam ten smak w słoikach. Kolejna odsłona przetworów, które są idealne na jesienne czy zimowe obiady :) Składniki: 1 czerwona cebula 1 nieduża cukinia łyżeczka oleju 1 kg pomidorów pęczek bazylii 2 łyżeczki soli ziołowej - przepis tutaj 2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 3 nieduże ząbki czosnku
Gotowanie z pasjąogóle kto ma na to czas, żeby przygotowywać sobie takie małe dzieła sztuki na śniadanie?? Aż do pewnej sierpniowej niedzieli... Jeśli mamy zbyt długą przerwę między śniadaniem a obiadem, wtedy najczęściej robię zielone smoothie. Wszyscy lubią, nasyca tak akurat, żeby zdążyć zgłodnieć. Wzięłam więc garść zamrożonego jarmużu - mam własny, z działki, co jakiś czas rwę po trochę, myję, tnę
bistro mamaktóre bardzo lubimy. Potem zjadamy z kanapką po prostu, a w tym przypadku dodałam serek do makaronu, który zrobiłam z szynką parmeńską, groszkiem i do tego sos śmietanowy :-) Szybki obiad, bo takie też dość często muszę robić :-) Polecam i życzę miłej środy :-) Składniki: makaron 1 opakowanie szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) 1/2 puszki groszku oscypek (lub inny
kruche babeczkimożna zrobić dobrą sałatkę z buraczka? Można, powiem więcej - będzie pyszna. Taka sałatka będzie gwiazdą naszego obiadu 😉 . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniecukinii? P izzę! Taką na szybko - prosto z patelni a do tego ulubione dodatki i kolacja gotowa. To naprawdę ekspresowe i pyszne danie, które świetnie sprawdzi się także na obiad. Na wierzch możecie dodać co tylko lubicie albo to co Wam zostało w lodówce:) Wartości odżywcze na porcję bez dodatków: 279 kcal
Health-Fit-Lifesmażyć tuż przed podaniem, lub jeść na zimno. ps. Placuszki podałam z fasolką duszoną w pomidorach z tego przepisu: Vegano Italiano, czyli jak z 3 składników wyczarować najlepszy obiad na świecie Składniki na 16 sztuk (2-3 na porcję) około 300 g ryżu ugotować (po ugotowaniu waga około 1 kg) 1,2 kg cukinii lub kabaczka 1 cebula, a najlepiej
greenscarfjestem. Ustalona przez lekarza, mająca na celu wyleczenie mnie z pewnych dolegliwości, wyklucza wiele składników. Co w przypadku gdy ochota na włoską pizzę jest ogromna, a w jadłospisie na obiad widnieje kasza, soczewica i kilka dodatków? Dla chcącego nic trudnego, a powstać może coś pysznego :) Inspirowane włoską kuchnią pizzerki z ciasta na bazie kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy, zapieczone
Mienta blogroku robię na zimę sałatkę szwedzką z ogórków, która sprawdza się nie tylko jako dodatek do obiadu,ale często jadamy ją do kanapek. W tym roku postanowiłam wypróbować coś innego. Ogórki w długich plastrach w słodkiej zalewie. Już po tygodniu od zrobienia musiałam otworzyć jeden słoik i koniecznie spróbować. To był strzał w dziesiątkę. Są pyszne. Koniecznie spróbujcie sami. OGÓRKI
Bon appetit mon amieobrać z białych błonek,porozrywać na kawałki,dodać do kapusty. Z drugiej połówki wycisnąć sok,skropić nim surówkę. Dodać olej i posiekaną natkę,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę
Kolorowa kuchnia Elkilekkie sałatki. Najbardziej lubię, kiedy sałatka łączy w sobie różne tekstury i kształty składników. Tak jak w przypadku tej: chrupkie orzechy, jędrna fasolka i miękka mozzarella. Polecam zarówno na obiad jak i na kolację! Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 opakowanie (150 g) Mozzarelli Mini Galbani garść orzechów włoskich 4 – 5 małych buraków olej sól Składniki na sos miodowo
KierunekuchniaOkres wiosny i lata to dla mnie sezon na różnego rodzaju zupy z dodatkiem świeżych i aromatycznych składników. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na zupę
Życie ze smakiemNaleśniki ruskie z serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Zasmakują wszystkim miłośnikom naleśników, a także ruskich pierogów, gdyż farsz składający się z ziemniaków, cebulki, białego sera i wędzonego boczku bardzo je przypomina. Plusem naleśników jest to, że robi się je o wiele szybciej niż pierogi, nie trzeba zagniatać ciasta i żmudnie go sklejać. Naleśniki podałam podsmażone na maśle
e-PrzepisyKulinarneKolorowa i super prosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika
AniaGotuje.plObiad z pulpetami z cukinią i pysznym sosem grzybowym który zrobiłam z kani. Pulpeciki są lekkie, mogą je jeść dzieci. Zamiast kani można użyć innych grzybów, ja akurat takie miałam bo znalazłam w lesie. Pulpety podaję z ziemniakami, ale można też zjeść z kaszą. pulpety: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 cukinia mała 3 łyżki startego parmezanu 1 jajko
wesoła kuchnia