Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami, marchewką i porem Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami i marchewką to bardzo prosty przepis na szybki obiad z piersią kurczaka . Przygotowuje się go z użyciem nieskomplikowanych składników, można dodać do niego ulubione warzywa i inne składniki. Zobaczcie przygotowanie kurczaka w sosie śmietanowym na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał
Lekcje w kuchnijedną sztukę naleśnika. Potem przyszła po kolejnego. Na następnego już nie miała miejsca, ze dwie godziny wcześniej zjadła omlet biszkoptowy z 3 jajek. Tak, z 3. Na jutrzejszy obiad zostało jakieś 5 naleśników. Tola po przedszkolu przyjdzie mega głodna, więc jej odłożę 3. My zrobię 2, chyba ze szpinakiem i serem białym, ja z kolei obejdę się smakiem. Na jutro
Kardamonovyryżem, ani z makaronem. W przyszłym tygodniu napiszę Wam w końcu o co chodzi w tej całej diecie. Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu poleca się na jutrzejszy obiad. A jak macie ochotę jednak na inną wersję poniedziałkowej zupy (bo jednak jarzyny z rosołu wyszły wcześniej), pod przepisem będzie więcej pomysłów na pomidorówkę. Jedzcie na zdrowie. Składniki: 750 ml bulionu
KardamonovyJeśli chodzi o sposób podania to zielone curry podać można z ryżem lub quinoa, posypane świeżo krojoną kolendrą oraz papryczką chili. Danie to sprawdza się podane na lunch bądź obiad. Jeśli lubisz dania, które podać można z ryżem sprawdź także: Ratatouille Kurczak w sosie szpinakowym Bigos z cukinii Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Zielone
MeCookswłaśnie ten klimat Bynajmniej u nas w domu. W końcu mam 3 facetów, więc siłą rzeczy mięcho i konkretne jadło musi być, żeby dało się żyć Dodatkowym atutem takiego obiadu jest fakt iż to co nie zostanie zjedzone na ciepło , idealnie nada się na kanapki na zimno.. Plus majonez , jajko na twardo, rzodkiewka, sałata, szczypiorek.. rozpustnie ..i pysznie
Ogrodnik w podróżyPyszne gofry, tym razem nie na słodko tylko serowe na słono...Z dodatkami, boczkiem i jajkiem, lub warzywami i sosem jogurtowym, coś pysznego na śniadanie lub lunch czy nawet obiad. nie mogłam się nimi najeść. Mniam... Wychodzą chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku - polecam
Swojskie jedzonkozachęcam do przełamania się i skosztowania tego jakże zdrowego warzywa. Najczęściej brukselkę jem samą, jako przekąskę, ale też serwuję ją z sadzonym jajkiem lub traktuję, jako dodatek do obiadu. Brukselka po upieczeniu ma słodkawy, orzechowy posmak. Pycha! Spróbujcie także innych przepisów z brukselką: Brukselka z boczkiem Ziemniaki z boczkiem i brukselką Przepis na pieczoną brukselkę Drukuj przepis Porcji: 2 Czas
Kuchnia Bazylii