Dziś przedstawiam przepis na przepyszne i bardzo wiosenne danie z indyjskim akcentem. Łatwe i bardzo przyjemne w przygotowaniu curry z kurczakiem, cukinią, bakłażanem, papryką i szparagami
karmelowyKaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem
Ogrodnik w podróżyNaleśniki i kuchnię włoską kocham najbardziej na świecie, a w tym przepisie udało mi się połączyć jedno i drugie. Co z tego wyszło? Pyszna lasagne! :)
Cooking MonsterProdukty otrzymane od firmy Bule Dragon (sos średnio-ostre tajskie czerwone curry testowałam tu klik ) Weekend majowy uraczył nas wspaniałą pogodą, idealną na grillowanie w babcinym
Emcia PichciNie napracujecie się przy tej zupie. Warzyw nawet nie trzeba obierać, wystarczy je tylko porządnie wyszorować. To stuprocentowo wegańska, lekka i bardzo zdrowa zupa. Na diecie
Karo in the KitchenPozostając w grzybowo-jesiennych klimatach dziś zapraszam na moją ukochaną zupę - pieczarkową! Palce lizać! :) Za grzybami nie przepadam, ale pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i
Cooking MonsterKlopsiki z indyka ,nadziewane serem Dzieci uwielbiają klopsiki pod każda postacią . W sosie pomidorowym , pieczarkowym ,śmietanowym , czosnkowym…a najbardziej w sosie serowym " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyWspaniałe na przystawkę czy jako bogate danie główne. Doskonałe dla niespodziewanych gości, idealne w roli posiłku ‘na pocieszenie’. Pachnące i aromatyczne, proste i eleganckie, wcale nie
Karo in the KitchenInspiracją do przepisu był pyszny placek z gulaszem mojej Mamy, a ja jak zwykle wszystko zrobiłam po swojemu. Nic nowego prawda? :P Placki ziemniaczane to jedno
Cooking MonsterWszelkie rosoły, buliony, wywary i consomme to dla mnie od zawsze synonim nadchodzącej jesieni i zimy, czyli chłodu i ogólnego rozbicia. O ile w lecie rosół
Karo in the KitchenPisaliśmy już o potrawach z dalekiej Azji. W tym poście również coś dla smakoszy orientalnych potraw. Tym razem chciałabym zabrać Was na małą, krótką, ale na
Moja Mama GotujeUwielbiam tajskie curry i wolę je zdecydowanie bardziej od każdego indyjskiego – jest dużo bardziej kwiatowe, jest w nim coś eterycznego i wysublimowanego, a smaki są oparte
Karo in the KitchenDokładnie miesiąc temu trafiła do mojej kuchni nowa Przyjaciółka – patelnia Woll Szafir ze sklepu GUSTUS Na czym polega jej nadzwyczajność? Smaży w małej ilości
Z Kuchni Do KuchniUwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co
Karo in the KitchenPrzyznam się tutaj, że jadłam w swoim życiu bardzo dużo lasagne, w różnych miejscach i regionach Włoch. Ciekawe jest to, że od północy Półwyspu Apenińskiego
Z Kuchni Do Kuchni