Jak zrobić domowe masło? 974Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak
PysiaGotuje.pl
Domowy wyrób kiełbasy – co warto wiedzieć? 255Przygotowanie własnej, domowej kiełbasy to zdrowy i smaczny wybór. Marketowe kiełbasy nie zawsze wzbudzają zaufanie, a kiełbasy z ekologicznych gospodarstw odstraszają ceną. Domowa kiełbasa będzie miała
PysiaGotuje.pl
Królowa pomidorowa 216Pomidorowa to danie niezwykle popularne w naszym kraju. Lubią je zarówno dorośli, jak i dzieci. Serwuje się ją na różnego rodzaju okazje i spotyka w menu
PysiaGotuje.pl
Sałatka z zupą japońską OYAKATA 2036+ 30 min Łatwe Tanie Przepis na szybką sałatkę z zupą japońską OYAKATA. Składniki: 2 opakowania zup japońskich OYAKATA (MISO) 3 jajka 1 średnia papryka
PysiaGotuje.pl
Dżem z cukinii 1906+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z cukinii. Składniki 1 kg cukinii 3 łyżki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 galaretka
PysiaGotuje.pl
Keczup z cukinii i ostrej papryki 2176+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na rewelacyjny ketchup z cukinii, który idealnie sprawdzi się jako dip, sos do pizzy czy dodatek do różnego rodzaju dań. Składniki
PysiaGotuje.pl
Kawa ziarnista Lavazza – mój ulubiony smak kawy 219Kawa to napój niezwykle popularny, spożywany praktycznie w każdym zakątku świata. Niektórzy piją ją przede wszystkim po to, by dodać sobie energii za pomocą obecnej w
PysiaGotuje.pl
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 14476+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto bez pieczenia na herbatnikach i masie z kaszy manny. Składniki 3 podwójne opakowania herbatników 1 litr mleka
PysiaGotuje.pl
Cukinia grillowana 2213-4 30 min Łatwe Tanie Przepis na cukinię z grilla. Składniki 1 cukinia 3-4 łyżki oliwy (w zależności od wielkości cukinii) 3-4 ząbki
PysiaGotuje.pl
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem 236Kuchnia azjatycka to prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Jeśli chcesz odbyć orientalną podróż po sztuce kulinarnej tego regionu, wcale nie musisz daleko wyjeżdżać. Klimat Azji poczujesz
PysiaGotuje.pl
5 wskazówek parzenia dobrej herbaty 163Kojący aromat i smak herbaty potrafi zdziałać cuda! Kto nie marzy o filiżance gorącego naparu w jesienny dzień lub zimowy poranek? Herbata ma wyjątkowe właściwości uspokajające
PysiaGotuje.pl
Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! 243Śmiało można rzec, że grillowanie jest już poniekąd naszą polską tradycją. Kiedy tylko na zewnątrz robi się przyjemnie ciepło, promienie słońca i budząca się do życia
PysiaGotuje.pl
Jak gotować bób? 223Lato jest sezonem bobu. Już w połowie czerwca na straganach możemy spotkać woreczki z młodym, zdrowym przysmakiem, jakim jest bób. Jest to jedna z najstarszych roślin
PysiaGotuje.pl
Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? 228Krojenie cebuli przyprawia o ciarki niejednego z nas. Jest to jedna z najmniej przyjemnych rzeczy wykonywanych w kuchni, doprowadzająca do łez! Za łzawienie oczu odpowiedzialny jest
PysiaGotuje.pl
Jak odkamienić czajnik? 174Kamień osadzający się wewnątrz czajnika, jest spowodowany działaniem tak zwanej twardej wody. Nie dość, że nie wygląda on estetycznie, to dodatkowo negatywnie wpływa na działanie urządzenia
PysiaGotuje.pl