Smażona wątróbka kacza na toście z chałki 197kacza na toście z chałki W końcu zebrałam się sobie i ją zrobiłam. Z wątróbki dość często robię pasztet . Jest bardzo szybki i jako smarowidło na śniadanie czy kolację jak znalazł. Wątróbkę smażoną zwykłam czasami robić do obiadu. Podawałam ją wtedy z jajkiem sadzonym, ziemniakami i ogórkiem na occie. W tej formie nie robiłam już jednak wątróbki dość długo
mecooks
Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami 187Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami Kurczak zapiekany w winie , jest zainspirowany francuskim ” Coq au vin ” . Oczywiście nieco zmodyfikowany Dodałam nieco zielonych
Ogrodnik w podróży
Surówka z młodej kapusty z cukinią 218Surówka z młodej kapusty z cukinią Cukinia w tym roku rodzi jak oszalała, nic więc dziwnego ,że usiłuję ją spożytkować choćby w takim daniu , jak surówka
Ogrodnik w podróży
Smażone okonki z koprem 242Smażone okonki z koprem Smażone okonki , są niesamowite , szczególnie jeśli są chrupiące i świeżutkie . Moje takie były . Świeżutkie, dzięki dobremu sąsiadowi . Tak wiem, dobrzy sąsiedzi to
Ogrodnik w podróży
Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem 232Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem to zdrowy i bezglutenowy dodatek do obiadu, np. do dań z rybą. Ugotowaną na sypko kaszę jaglaną mieszamy z
Moja Delicja
Letnie, koperkowe placki z młodych ziemniaków i cukinii 199Letnie ,koperkowe placki z młodych ziemniaków i cukinii Oczywiście młode ziemniaki W końcu to wiosna , prawie lato więc najlepszy czas na wykorzystanie nowalijek , a czy jest
Ogrodnik w podróży
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 295Budowanie naprawdę smacznej sałatki wcale nie jest trudne. Staram się zawsze zderzyć ze sobą coś słodkiego z czymś kwaśnym, a coś wytrawnego z czymś lekkim i
Karo in the Kitchen
Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka 184Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie
Ogrodnik w podróży
Gniazda makaronowe a'la lazania 257Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejszy obiad, to polecam ten przepis. To taka oszukana lazania, ale smakiem absolutnie jej nie ustępuje. I szybko do sklepu, bo jutro niedziela bez handlu, ale z kinem, kawiarniami, restauracjami, stacjami benzynowymi, itd.... A Ci Ludzie tez mają Rodziny, coś tu nie halo jest Panie Prezesie. Jak sprawiedliwie, to wszystkim: lekarze
Gosia gotuje
KASZA Z SOSEM SOJOWYM I PIECZONYMI WARZYWAMI 165WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: torebka kaszy gryczanej, łyżka sosu sojowego, 2 średnie marchewki
JejKuchnia
” Amore kalafiore ” , zupa kalafiorowa na serduszkach 233„Amore kalafiore ” , zupa kalafiorowa na serduszkach „Amore kalafiore” , to lekka zupa kalafiorowa , na serduszkach drobiowych . Mój starszy syn , jak ją zobaczył , skwitował
Ogrodnik w podróży
Kotlety jajeczne 175Kotlety jajeczne to dobry pomysł na "piątkowy obiad" lub po prostu, gdy chcemy odpocząć od dań z mięsem. Robi się je łatwo i szybko, a poza tym już pierwszy kęs przenosi nas do czasów dzieciństwa, do tych smaków, które serwowały nasze mamy :) Składniki na ok. 5-6 kotletów: (Inspiracja: "Shabbyeat.pl" ) 1 nieduża cebula 1 bułka kajzerka 0,5 szklanki
Simply Food
Ekspresowa surówka z białej rzodkwi i jabłka 410Dziś prosta, smaczna propozycja. Ekspresowa surówka z białej rzodkwi i jabłka. Ciekawe połączenie smaków, minimalna ilość składników. Surówka najlepiej smakuje, gdy schłodzimy ją chwilę w lodówce
Słodkie okruszki
Pierogi z boczniakami 238Pierogi z boczniakami W związku z tym ,że od jakiegoś czasu, hoduję z dużym powodzeniem, w domu boczniaki ( nowe hobby ) , ich nadmiar zaczyna doskwierać . Przejadły się
Ogrodnik w podróży
Bigos 4 kapusty 487Nietypowy przepis na lekkostrawny i szybki bigos. Nietypowy bo z dodatkiem kilku rodzajów kapusty takiej jak pekińska. Idealna propozycja na piątkowy obiad Składniki na 6 porcji: 400-500 g kapusty kiszonej 400-500 g kapusty pekińskiej (pół dużej główki) 2 kapusty PakChoi 100-150 g cykorii 250 pieczarek, najlepiej brązowych 300 g marchwi (u mnie była to pomarańczowa
greenscarf