naleśniki - 14236 przepisów (strona:367/950)

Placuszki szpinakowe 106

wodzie i osuszyć na ręczniku papierowym). Wszystko zblenduj do otrzymania jednolitej zielonej masy. Dodaj mąkę pszenną oraz cukier z wanilią i zmiksuj mikserem do połączenia. Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Posmaruj ją cienką warstewką tłuszczu, wystarczą dosłownie 3 kropelki, po czym rozgrzej. Łyżką nakładaj niewielkie placuszki i usmaż krótko po obu stronach do lekkiego przyrumienienia. Przed smażeniem kolejnej partii

ProstePesto.pl
Placki z kiszonej kapusty – Fuczki 85

pieprz – olej do smażenia – do podania: śmietana, czerwona cebula, natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Do miski dodaj mąkę, mleko i jajka. Dokładnie połącz składniki, aby uzyskać ciasto jak na naleśniki lub nieco bardziej gęste. Kapustę odciśnij z nadmiaru soków. Drobno ją poszatkuj i dodaj do przygotowanego ciasta. Całość dopraw solą i pieprzem, pamiętając, że kapusta może być już słona

nietylkopasta.pl
Czy kaszy są zdrowe? 103

sypko i podawać jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. Można również przygotować z niej sałatki, zapiekanki lub dania jednogarnkowe. Kasza może być również składnikiem ciast, placków lub naleśników. Ważne jest, aby wybierać pełnoziarniste kasze, które zachowują większość swoich wartości odżywczych. Unikaj kasz przetworzonych, które mogą zawierać dodatkowe składniki chemiczne i utracić część swojej wartości odżywczej. Podsumowanie Kasza jest

Żyję by jeść
Placuszki szpinakowe 107

wodzie i osuszyć na ręczniku papierowym). Wszystko zblenduj do otrzymania jednolitej zielonej masy. Dodaj mąkę pszenną oraz cukier z wanilią i zmiksuj mikserem do połączenia. Przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Posmaruj ją cienką warstewką tłuszczu, wystarczą dosłownie 3 kropelki, po czym rozgrzej. Łyżką nakładaj niewielkie placuszki i usmaż krótko po obu stronach do lekkiego przyrumienienia. Przed smażeniem kolejnej partii

ProstePesto.pl
Zwijany omlet jajeczny 96

żółtka od białek do osobnych miseczek. Białka i osobno żółtka rozbij lekko widelcem. Na nieprzywierającej patelni rozpuść odrobinę masła i rozsmaruj po całej powierzchni. Możesz użyć patelni do smażenia naleśników, która ułatwi smażenie. Na patelnię wylej najpierw samo żółtko i rozprowadź, oprósz przyprawami oraz posyp posiekanym szczypiorkiem oraz serem żółtym. Kiedy żółtko zacznie się ścinać, pomału zacznij zwijać

ProstePesto.pl
Zapiekane tortille 94

farszu jest mięso mielone, kilka pieczarek oraz lekko przywiędła papryka, znalazła się też mała puszka cieciorki i mozzarella ze zbliżającym się terminem ważności. Zapiekane tortille smakują prawie jak naleśniki, dobre są na ciepło jak i na zimno. składniki: 8 tortilli 600 g mięsa mielonego, u mnie mielona łopatka 8 średnich pieczarek 2 średnie cebule 1 czerwona papryka 1 mała

Monia miesza i gotuje
Strucla jabłkowa 92

Mogła być szarlotka. Miały być naleśniki z jabłkami. Jednak padło na struclę. Bo to i trochę postoi, nada się do kawy i nie jest zbyt słodkie. No i podstawa: Uwielbiam ciasta z jabłkami! Po prostu musiałem. Łatwo, szybko i smacznie. Polecam, Arek Gie Składniki:         1 kg jabłek szara reneta 2 garści rodzynków 2 łyżki agaru

R'n'G Kitchen
Mąka orkiszowa – dlaczego warto po nią sięgać? 107

konkretnych przepisów i potrzeb kulinarnych. Biała mąka orkiszowa (typ 750) świetnie nadaje się do samodzielnego użytku lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk w produkcji chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków czy klusek. Z kolei razowa mąka orkiszowa (typ 2000) doskonale komponuje się z innymi mąkami, nadając wypiekom lekkości. Jest idealna do pieczenia ciemnego chleba orkiszowego, który wyróżnia się orzechowym

Pasja Smaku
Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki 98

Gözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do przygotowania w Polsce wersję, bazującej na cieście jogurtowym a’la podpłomyk. Zapraszam Was na pyszne tureckie Gozleme z jarmużem i halloumi.  … Artykuł Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki pochodzi

Flymetothespoon
Roladki omletowe z paluszkami krabowymi 85

talerza równie szybko, co trwa ich przygotowanie. To fajna alternatywa dla zawijasków z tortilli. Tutaj główne dwa składniki placków to jajka oraz tarty parmezan. Mnie wyszły 4 „naleśniki”, ale myślę, że wiele zależeć będzie od wielkości jajek czy samej patelni, na jakiej smażymy. 4-5 jajek 3-4 łyżki tartego parmezanu 1 op. paluszków surimi (8 sztuk

Smaki Na Talerzu
Koreczki i kanapeczki imprezowe 105

Koreczki i kanapeczki imprezowe Tosty jak koreczki Koreczki z szynką dojrzewającą Koreczki z naleśników Koreczki z jajkiem, szynką, kiełkami, serem camembert i pomidorkiem Koreczki z grillowaną cukinia i kozim serem Koreczki caprese Koreczki z jajka i łososia Szaszłyki owocowe Kanapki angielskie Mini kanapeczki choinki Koreańskie kanapki z ziemniakami – czyli Gamdziasendłici Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado

Dorota Smakuje
Deska roladek na przyjęcie! 153

stole. Do tego wcale nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu. Same plusy!   Koreczki naleśnikowe z porem, pieczarkami i żółtym serem Przepis tutaj (KLIK) Takie koreczki z naleśników, to świetny pomysł na imprezową przekąskę zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Są łatwe w wykonaniu, a smakują naprawdę wyśmienicie. Polecam!   Imprezowa przekąska z ciasta francuskiego Przepis tutaj

Blog z Apetytem
Krokiety z bigosem 108

bigosem – przepis, który zaskoczy Twoje kubki smakowe! To danie na pewno zrobi furorę na Twoim stole! Gorąco zachęcamy do wypróbowania przepisu! Krokiety z bigosem – Składniki: Składniki na naleśniki: 2 jajka (u mnie rozmi The post Krokiety z bigosem appeared first on Kulinarne Przeboje

Kulinarne Przeboje
NAJLEPSZY FARSZ GRZYBOWY DO USZEK I PIEROGÓW 90

suszone grzyby, cebulka, sól i pieprz do smaku Tylko 4 składniki. Smaczny, aromatyczny, mocno grzybowy farsz, którym można również faszerować pierogi, paszteciki, rogaliki, kulebiak, ciasto francuskie i krokiety z naleśników Farsz do uszek czy pierogów przygotowuję kilka dni wcześniej, gdyż zajmuje trochę czasu. Nie jest on pracochłonny, ale trzeba namoczyć grzyby, potem je ugotować, odcedzić, posiekać, przesmażyć z cebulą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zastąpić karob? 75

glutenu. 5. Mąka ryżowa Ostatnią alternatywą dla karobu jest mąka ryżowa. Ma ona delikatny smak i konsystencję, która może być użyta w wielu przepisach. Można ją dodawać do ciast, naleśników, placuszków i wielu innych potraw. Mąka ryżowa jest również bezglutenowa, co czyni ją odpowiednią dla osób z nietolerancją glutenu. Podsumowując, jeśli nie możemy użyć karobu, istnieje wiele innych opcji

Żyję by jeść