Japoński chleb mleczny Hokkaido 164Japoński chleb mleczny Hokkaido Przepis na chleb tostowy lub kanapkowy długo świeży. Japoński chleb mleczny Hokkaido na zasmażce wodnej tangzhong zachowuje świeżość znacznie dłużej niż
Cztery Fajery
Domowe sposoby na wilgoć w domu 138Domowe sposoby na wilgoć w domu Jak się pozbyć wilgoci Domowe sposoby na wilgoć w domu to przede wszystkim częste wietrzenie mieszkania, dobra wentylacja, zamontowanie rozszczelniaczy
Cztery Fajery
Sałatka z ogórka z imbirem 141Sałatka z ogórka z imbirem. Prosta surówka z ogórka w stylu azjatyckim. Sałatka z ogórka z imbirem i sezamem nosi nazwę kyuri sunomono. Ta japońska
Cztery Fajery
Steranka i okrasa z kiszonych buraków 160makaronowego i wrzucając je do wody. Ja z okazji tego, że po kilku dniach śnieżyc, przyszła znowu wiosna co zasługuje na uczczenie tego faktu zgodnie z ludowym zwyczajem, czyli naleśnikiem. Skwarki zrobiłem z kiszonych buraków, czyli odpadu po zakwasie buraczanym, który albo się dostaje od znajomych, albo można poszukać w okolicy wytwórni wyrobów eko, ewentualnie zapytać na specjalnie do tego(...)żebra-posty. Buraki się fajnie zesmażają i maja ciekawy kolor :) Składniki: - mąka - olej - woda - buraki kiszone Wykonanie: Z mąki, wody i odrobiny oleju robimy naleśnikowe ciasto, z którego smażymy ... naleśniki. Buraki kroimy w drobną kostkę i smażymy Urywamy kawałki naleśnika, kładziemy na talerzu i okraszamy tłuszczem z burakami
Kryzysowa Książka Kucharska
Naleśniki ze szpinakiem 296Składniki: naleśniki: 150 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli woda nadzienie: 200 g szpinaku 100 g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz … Czytaj dalej Naleśniki ze szpinakiem
czarrna od kuchni
Wino Praktyczny poradnik 139Wino Praktyczny poradnik. Tajemnice świata wina w przystępnej graficznej formie. Wszystko co chciałabyś wiedzieć o winie, ale wstydzisz się zapytać. Wino Praktyczny poradnik to dla każdego
Cztery Fajery
Jak zrobić domowy chrzan 216Jak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem
Cztery Fajery
Sos musztardowy 142Sos musztardowy Przepis na sos musztardowy na ciepło i na zimno Sos musztardowy na ciepło lub na zimno należy do najbardziej uniwersalnych sosów domowej roboty, a
Cztery Fajery
Marchewkowe naleśniki z surówką z marchwi i ogórka 148Przepis na te małe cudeńka pochodzi od Tadeusza Müllera z programu "Z gruntu zdrowo". Tak przyrządzone naleśniki są przepyszne, delikatne a surówka z marchewki to niebo w gębie. Po takim obiedzie skóra nabierze opalonej barwy od beta karotenu zawartemu w marchewce. Polecam serdecznie. Naleśniki z marchewki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Likier jajeczny ajerkoniak 114Likier jajeczny ajerkoniak Jak zrobić ajerkoniak lub advocaat domowym sposobem. Likier jajeczny ajerkoniak, tak jak holenderski advocaat, wenezuelski ponche crema czy amerykański eggnog przygotowuje się z
Cztery Fajery
Makowiec z jabłkami i bakaliami 122Makowiec z jabłkami i bakaliami. Szybki przepis na makowiec na kruchym spodzie. Makowiec z jabłkami i bakaliami z gotowej masy makowej zrobisz bardzo szybko. Nie musisz
Cztery Fajery
naleśniki delikatne budyniowe z dżemem... 137minut. Patelnia naleśnikarka 22 cm przetarta olejem i mocno rozgrzana, chochelką nalać porcję ciasta aby było cienkie, z każdej strony smażyć na złocisto, usmażone kłaść na talerz. Każdy naleśnik posmarować ulubionym dżemem i składać na "cztery", podawać posypane puderm cukrem i np. z kawą zbożową z mlekiem - bardzo smaczne naleśniki z budyniem, bardzo delikatne, aromatyczne, smakują z różnymi słodkimi
W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocne inspiracje – sprawdź propozycje dań które wszyscy pokochają 136Dania wielkanocne powinny być pyszne, efektowne i proste w przygotowaniu. Warto wcześniej zastanowić się nad świątecznym menu, aby sprawić radość najbliższym i delektować się znakomitym jedzeniem
Cztery Fajery
Zalewajka 143Zalewajka żurek z ziemniakami czyli zupa bieda z okolic Łodzi. Zalewajka tradycyjna czyli żurek z ziemniakami i grzybami to kultowa zupa z okolic mojej rodzinnej Łodzi
Cztery Fajery
Mistrzowie makaronu 120Mistrzowie makaronu Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto. Mistrzowie makaronu to bez wątpienia Włosi. Jeśli zapytasz Włocha o jego ulubione dania, najprawdopodobniej dostaniesz przepis
Cztery Fajery