Trochę żałuję, że gotuję tyle potraw, a tylko procent z nich trafia tutaj. Bardzo ciekawe rzeczy teraz przyrządzam. Najczęściej kaszę z warzywami, pysznym sosem lub ajwarem, albo naleśniki zapiekane z farszem, makarony z kremowymi sosami i sałatki, owsianki, doskonałe śniadanka. To nic, osłona nocy lub brak czasu na zdjęcia skutecznie uniemożliwiają mi podzielenie się z Wami przepisami. I szkoda(...)polecimy banałem. Nic prostszego ugotować włoszczyznę, jak na poczciwą pomidorówkę. By osiągnąć smak umami uwielbiam dodać seler naciowy do bulionu i odrobinę sosu sojowego. Na patelni duszę cebulę, paprykę, pieczarki, marchewkę i pomidorki koktajlowe. Dodaję bulion, passatę pomidorową, przelewam wszystko do garnka i gotuję chwilę z ząbkiem czosnku. Osobno gotuję makaron i doprawiam filet z łososia. Doprawiam płynną część dania
Mango PapajaKROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI ❤ Jak przygotować w domu świąteczne krokiety z kapustą, wędzonymi śliwkami i grzybami - sprawdzony przepis krok po kroku. 👌 Przepisów na
Moja Książka KucharskaSprawdzony przepis na szybki i puszysty omlet podany na słodko. Wykonasz go w kilka chwil, jest puszysty i bardzo smaczny. Idealna propozycja dla całej rodziny na
Zasmakuj Kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
Zdrowie i pysznie na talerzutylko się da. Przygotowałam na niej śniadania, począwszy od jajecznicy, jajek sadzonych, na różnych placuszkach skończywszy. Były też jednogarnkowe dania obiadowe, gulasze, różnego rodzaju mięsiwa, a nawet naleśniki. W każdym przypadku patelnia okazała się niezawodna. Dania wychodziły jeszcze lepiej, niż przygotowywane na moich dotychczasowych patelniach. Co więcej, umycie takiej patelni po skończonym gotowaniu nie przysporzyło mi najmniejszych problemów. Choć(...)się do tego celu idealnie… Cóż, następnym razem już nie zapomnę. Olej widoczny na patelni, to pozostałość oleju z marynaty. Piersi wykładałam na patelnię bez kropli oleju. Smażenie pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem
Smaki Na Talerzutylko się da. Przygotowałam na niej śniadania, począwszy od jajecznicy, jajek sadzonych, na różnych placuszkach skończywszy. Były też jednogarnkowe dania obiadowe, gulasze, różnego rodzaju mięsiwa, a nawet naleśniki. W każdym przypadku patelnia okazała się niezawodna. Dania wychodziły jeszcze lepiej, niż przygotowywane na moich dotychczasowych patelniach. Co więcej, umycie takiej patelni po skończonym gotowaniu nie przysporzyło mi najmniejszych problemów. Choć(...)się do tego celu idealnie… Cóż, następnym razem już nie zapomnę. Olej widoczny na patelni, to pozostałość oleju z marynaty. Piersi wykładałam na patelnię bez kropli oleju. Smażenie pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem
Smaki Na Talerzukolejny firma Ballarini oddała w moje dobre ręce patelnię, tym razem głęboką patelnię indukcyjną z linii POSITANO . Przyjęłam propozycję testu z przyjemnością, gdyż pierwsza patelnia do naleśników tej firmy którą recenzowałam, jest w tej chwili gwiazdą w mojej kuchni:) Pierwsze wrażenie? Porządna, zwarta konstrukcja i jakby inaczej wyglądająca powierzchnia. Jak się doczytałam na stronie producenta składa się(...)wysmażenia) i steki wyszły idealne, soczyste i pełne smaku. Podane wraz z warzywami stworzyły przepyszne dania. Polecam! Scroll down for recipe in English Stek z polędwicy wołowej z dynią, pieczarkami i karmelizowaną cebulką (2 porcje) Składniki: 2 steki z polędwicy wołowej (po 150-200 g każdy) 2 średnia cebula, pokrojone w plasterki 2 szklanki dyni pokrojonej w małą kostkę
karmelowySałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przegrywała w zestawieniu z o wiele mniejszą racją Gryczanek . Tam wszystko składało się w jedną, wyśmienicie skomponowaną całość. Tu z kolei chrupałam w większości poszatkowana kapustkę z nijakim naleśnikiem i niewielka ilością sosu . Nie było źle, ale zabrakło tego efektu WOW ! Mimo wszystko wizytę w Bliżej spędziłam przyjemnie i całkiem smacznie i jak widać powyżej, z ochota powróciłam(...)okien, zimne piwko - czegóż chcieć więcej? :) 2016: Ogromny placek ziemniaczany po cygańsku w cenie 5 PLN , rozłożył mnie na łopatki :) Solidna porcja ziemniaczanego szczęścia, okraszona mięsnym sosem z pieczarkami i kapką kwaśnej śmietany . Może i nie jest to wybitne i ekstrawaganckie dzieło sztuki kulinarnej, ale na pewno zacna dawka swojskiej, domowej kuchni. Bo do Tawerny nie przychodzi się
Grunt to przepis!Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!liście limonki kaffir – wrzucam je po prostu w torebce foliowej strunowej do zamrażarki. Awokado – wrzucam je w całości do zamrażarki. Bigos – możemy wykorzystać go jako nadzienie do naleśników lub zamrozić w pudełkach plastikowych z przykrywką Smażone ryby – te często zostają np. po wigilii – zamrażamy je układając pojedynczo na tackach lub macie silikonowej – potem zbieramy do torebki foliowej(...)odstępach na tackach, potem wrzucając zbiorczo do torebki foliowej – potem najlepiej rozmrozić je wykładając na talerz dnia poprzedniego i zostawiając w lodówce Naleśniki – same placki słabo mi się mroziły, po rozmrożeniu są mało elastyczne, ale naleśniki z farszem choćby z serem czy dżemem – świetnie się mrożą, potem mamy gotowe danie. Jajka całe lub białka
Dorota Smakuje