naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:63/328)

Naleśniki z nadzieniem kapuściano- paprykowym 169

Naleśniki w wersji wytrawnej- z farszem kapuścianym. Pycha! Składniki na naleśniki: 3 jajka 12 łyżek mąki 1 szklanka mleka ¾ szklanki wody 6 łyżek oleju sól do smaku cukier do smaku Składniki na nadzienie: ½ kg kapusty 1 szklanka mleka 2 cebule 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku 2 czerwone papryki tłuszcz do smażenia

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki jak faworki 194

już dawno temu , ale jakoś nie przybrałam się, żeby wypróbować ,a potem zapomniałam.Wczoraj smażąc naleśniki przypomniało mi się i postanowiłam wypróbować.No i są smaczne, takie chrupiące, polecam. 2 jajka 1 szkl.mleka 1 szkl. wody gazowanej 1,5 szkl.mąki  olej do smażenia Jajka roztrzepać(...)mleku połączonym z wodą. Dodać mąkę i zmiksować wszystko na gładką masę. Usmażyć na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. Naleśniki zwinąć w rulonik i pociąć na 3-4 części ( w zależności od wielkości). Smaż na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać np z sosem czekoladowym

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe naleśniki z mascarpone i borówkami amerykańskimi 182

szklanki mleka ok szklanki wody 2 jajka ok 3 -4 łyżek cukru szczypta soli mąka 2 łyżki kakao łyżka oleju   serek mascarpone - 250g cukru pudru  do smaku) 250g borówek amerykańskich     Przygotowanie: Zanim zaczniemy przygotowywać ciasto na naleśniki, należy pamiętać, że istotna jest obserwacja gęstości ciasta i na tej podstawie ocenić ilość mąki dodawanej do reszty(...)mąkę i wodę. Miksować z dodatkiem soli. Na koniec dolać olej. Ważne jest aby ciasto nie miało grudek i było mocno napowietrzone. Na koniec miksowania dodajemy kakao. Odstawiamy miskę z ciastem na bok.   Ser wykładamy do miseczki, dodajemy cukier puder (dosładzamy do smaku) i dokładnie mieszamy.    Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, smarujemy serkiem, posypujemy ser borówkami

ChilliJemy
Naleśniki nadziane 130

smakiem :) danie warte powtórzenia - Mąż już zapowiedział :) P.s. zdjęcia są niewyraźne, bo to w końcu kolacja - słabe sztuczne oświetlenie. Składniki: Naleśniki: 3 szkl. mąki 1/2 l mleka 1 szkl. wody 2 jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 1 duża laska kiełbasy 1/2 kg kapusty kiszonej 1 papryka czerwona 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 płaska łyżeczka papryki(...)razy wodą, aby zmniejszyć kwasowość i siekamy. Kiełbasę podsmażamy na oleju, następnie wrzucamy kapustę i dusimy razem około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy paprykę, mieszamy, przyprawiamy i dusimy około 5 minut, na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusimy. Farsz lekko studzimy. Na każdy naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu, rozprowadzamy, zwijamy w rulon i układamy w wysmarowanym

Kolorowy Przepisownik
Naleśniki pieczarkowe 121

pracy na drugie śniadanie. Spróbujcie Składniki na 10 mini naleśników: – 400g pieczarek (po usmażeniu zostało 300g) – 1 cebula – 150ml mleka – 100ml wody gazowanej – 1 jajko – 100g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1/2 łyżeczki soli – szczypta cukru – 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć(...)dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać mąkę i pieczarki, wymieszać. Dodać wodę i ponownie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Nieprzywierającą patelnię mocno rozgrzać, posmarować olejem. Na patelnię wylewać porcję ciasta i wyrównywać łyżką, formując naleśniki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Naleśniki pieczarkowe Naleśniki pieczarkowe Artykuł Naleśniki pieczarkowe

Smaki Armine
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 346

NALEŚNIKI mąka 200 g. jaja 4 szt. mleko 600 ml. olej 4 łyżki szczypta soli proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Jaja wymieszać z mlekiem i olejem. Dodać przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować na gładką masę. Nalewać chochelką na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnie. Smażymy na złoty kolor z obu stron.  FARSZ szpinak mrożony(...)smaku Szpinak odmrozić. Odsączyć z wody. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać szpinak. Smażyć na średnim oleju, aż woda ze szpinaku całkowicie odparuje. Odstawić do ostygnięcia. W misie malaksera umieścić twaróg i szpinak, dodać sól i pieprz. Zmiksować. Tak przygotowany farsz nakładać po łyżce na naleśniki, które należy zwinąć lub złożyć w trójkąty. Podawać na ciepło

Kuchnia Paulettes
Naleśniki z bananami w karmelu 141

był rewelacyjny i teraz zawsze będziemy je tak przyrządzać. Składniki na naleśniki z bananami w karmelu Naleśniki: 150 g mąki pszennej 300 ml mleka 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki cukru odrobina proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 4 duże, dojrzałe banany Dodatkowo: kilka łyżek cukru do skarmelizowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Żółtko(...)pianę z białka, wymieszać łyżką do połączenia się z masą. Na patelnię nalać odrobinę oleju, bardzo mocno rozgrzać, nalać porcję ciasta. Po kilkudziesięciu sekundach odwrócić naleśnik na drugą stronę, chwilę podpiec, przełożyć na talerz. Banany obrać i pociąć na cienkie półplasterki, kłaść je na naleśnikach, które następnie składać w trójkąty lub zawijać w rulon. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać

niecodziennikpary
Naleśniki orkiszowe 159

szklanka wody - 1 szklanka napoju ryżowego/mleka krowiego - szczypta soli - łyżeczka cukru - 2 jaja Sposób przygotowania: - wszystkie składniki zmiksuj, aby się połączyły - smaż na oleju kokosowym dowolny rozmiar naleśniczków, aż się zarumienią. SMACZNEGO! Naleśniki orkiszowe polubią nie tylko dorośli, ale i dzieci, a zawsze to większa ilość błonnika niż z popularnych naleśników z mąki pszennej

MintTaste
Naleśniki Niki 182

Naleśniki Niki Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne. Składniki na naleśniki: ·        2 szk. mąki pszennej ·        ½ szklanki wody ·        1 szklanki   mleka ·        Szczypta soli(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2.    Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy przyprawą oraz solą

Kulinarna Chwila
Naleśniki czekoladowe z gruszkami 103

użyć np. syropu klonowego lub sosu toffi. Składniki na naleśniki czekoladowe z gruszkami Naleśniki: 150 g mąki pszennej 400 ml mleka 1 jajko 1-2 płaskie łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao opakowanie cukru wanilinowego czubek noża proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 5 gruszek 2 łyżki cukru sok z 1 / 3 cytryny woda(...)puszystości. Dodać pianę z białka, wymieszać łyżką do połączenia się z masą. Wykonanie Na patelnię nalać odrobinę oleju (mniej niż pół łyżeczki), bardzo mocno rozgrzać, nalać porcję ciasta. Po kilkudziesięciu sekundach odwrócić naleśnik na drugą stronę, chwilę podpiec, przełożyć na talerz. Naleśniki posmarować warstwą sera, następnie rozłożyć na niej gruszki, zawinąć w rulon lub złożyć w trójkąty. Naleśniki

niecodziennikpary
Najprostsze naleśniki gryczane – bezglutenowe 252

wegańskie naleśniki orkiszowe , – orkiszowe naleśniki dyniowe , – kakaowe naleśniki jaglane , – ryżowe naleśniki szpinakowe , – naleśniki z otrębów . Składniki: – 300ml mleka – 100g mąki gryczanej – 2 jajka – 25g oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy tak, by nie było grudek. Smażymy na suchej patelni na małym ogniu. Przewracamy naleśniki

Be Fit Be Strong
Nadziewane koperty z fetą 192

warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa* łyżka oleju kokosowego* domowy ser feta * ulubione przyprawy* bułka tarta* jajko* olej rzepakowy Przygotowanie :Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z farszem "pizzowym" 225

pizzowe" naleśniki na pewno wejdą na stałe do naszego obiadowego menu :) Składniki na ok. 8 naleśników: Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju  Sos: 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego kilka łyżek pikantnego keczupu 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz(...)parówki posiekać w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, gdy zacznie się szklić dorzucić paprykę, chwilę podsmażyć. Na koniec jednocześnie wrzucić pieczarki oraz parówki, doprawić i smażyć, aż nadmiar wody odparuje.    Na całym naleśniku rozsmarować trochę sosu, następnie na jego połowę wyłożyć ok. 3-4 łyżek farszu

Simply Food
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 257

olej do smażenia farsz: 40 dag kiszonej kapusty 10 dag suszonych grzybów u mnie prawdziwki olej do smażenia sól,pieprz, liść laurowy, ziele ang, pieprz w ziarnach do panierowania: jajka bułka tarta Wykonanie: *Suszone grzyby moczymy całą noc, następnie gotujemy do miękkości. Tak samo postępujemy z kapustą( jej nie moczymy) dodając do gotowania liść laurowy, ziele , pieprz. *Na oleju obsmażamy(...)posiekaną cebulę, dodajemy posiekane grzyby i kapustę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok 20 minut pod przykryciem. * Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką, aksamitną masę. Smażymy cienkie naleśniki. * Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, ciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki z serem 275

Naleśniki z serem...Pyszne i słodkie ruloniki.Z nadzieniem z białego sera.Smacznego!Składniki:Naleśniki:1,5 szklanki mąki pszennej;1 szklanka mleka;1 szklanka zimnej, przegotowanej wody;2 jaja;Szczypta soli;Olej do smażenia.Nadzienie:750 g chudego białego sera;7,5 łyżki białego cukru;2 opakowania cukru wanilinowego (po 16g);3 żółtka jaj;Kilka łyżek mleka - opcjonalnie.Spos(...)wodę i szczyptę soli i stale miksując powoli wsypywać mąkę. Miksować, aż do połączenia się składników (aby nie było grudek).Rozgrzaną patelnię posmarować olejem, nalać porcję ciasta, rozprowadzić po patelni i smażyć z obu stron. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na płaskim talerzu.Przygotować nadzienie. Jaja szybko polać wrzątkiem. Następnie oddzielić białka od żółtek. Ser utrzeć mikserem

Gospodyni Miejska