naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:46/194)

Krokiety mięsne z kapustą 204

masło Sposób wykonania: CIASTO: Jajka wbijamy do miski ,wlewamy mleko i wodę wsypujemy mąkę wlewamy łyżeczkę oleju solimy i miksujemy mikserem na jednolite gładkie ciasto. Odstawiamy na około 30 min aby ciasto napęczniało,po czym smażymy na patelni cienkie naleśniki FARSZ: Kapustę kiszoną zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka około 40 min, odcedzamy, zimną wyciskamy, kręcimy przez maszynkę razem

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z serem i kajmakiem. 250

kochani! Składniki; 2 szkl, maki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 2 jajka 2 łyzki cukru   Odrobina oleju do smażenia  kostka sera białego (30 dag) mała puszka masy krówkowej ( u mnie kawowa)   Przygotowanie; Składniki ciasta na naleśniki należy ze sobą dokładnie wymieszać aby nie było żadnej grudki, najlepiej mikserem albo rózga .Jeśli ciasto jest

Radość kipiąca uśmiechem.
Naleśniki z twarogiem i powidłami śliwkowymi 173

pyszne. NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI (składniki na 5-6 naleśników) Masa twarogowa: - 100 gram twarogu chudego lub półtłustego - około 2-3 łyżki jogurtu naturalnego - cukier (ja użyłam brązowego) - wg uznania Ciasto naleśnikowe: - 1 jajko - szklanka mąki pszennej - około szklanki mleka - szczypta soli - olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania masy twarogowej. Twaróg zgniatamy widelcem, dodajemy stopniowo jogurt

Zgrabne Gotowanie
Pannukakku wytrawne z łososiem, szpinakiem i oliwkami. 190

Pannukakku to fiński naleśnik pieczony w piekarniku zazwyczaj podawany na słodko np. z cukrem pudrem lub dżem, jednak ja postanowiłam poeksperymentować i wykonać go w wersji wytrawnej. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, ciasto bardzo delikatne, a dodatki jak najbardziej zgrały się więc powstało bardzo smaczne danie na dodatek szybkie w wykonaniu ;) Składniki: na ciasto pannukakku: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki(...)smarujemy masłem, wlewamy ciasto i wkładamy do piekarnika na około 12 minut, pozostawiając temperaturę na 220 stopniach. Naleśnik w trakcie pieczenia będzie się unosił, pojawią się górki, które po wyjęciu z piekarnika opadną. W czasie, gdy ciasto się piecze odsączamy z oleju łososia, kroimy oliwki w krążki i podsmażamy na maśle szpinak, pokrojoną w kostkę cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę

Symfonia smakowa
Naleśniki biszkoptowe z serem i sosem czekoladowym 191

być prawdziwą ucztą smaków. Jeśli przygotowując ciasto naleśnikowe, zamiast użyć całych jaj, dodasz najpierw żółtka, a potem wymieszasz z ubitą na sztywno pianą z białek otrzymasz najlepsze ciasto na naleśniki biszkoptowe. Naleśniki są mięciutkie, delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Wypełnione białym serem i podane z polewą czekoladową i jeżynami posmakują każdemu. Składniki na 6 sztuk(...)mleko i wodę, a następnie 3/4 szklanki przesianej mąki. Przykryć, zostawić na kilkanaście minut ubić na sztywno pianę z białek i razem z pozostałą mąką dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki rodzynki zalać gorącą wodą na kilka minut. Odsączyć na papierowym ręczniku  serek wymieszać ze śmietaną i cukrem. Dodać rodzynki, wymieszać w małym garnuszku podgrzać śmietanę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki [ ciasto] -przepis podstawowy 173

Przepisów na ciasto naleśnikowe na blogu już trochę jest i być może się powtarzam, ale nawet jakby co to warto przypomnieć i je zrobić..U mnie naleśniki były w wersji wytrawnej, bo z pasztetem, ale niestety zdjęcia brak, ale można także zrobić i w wersji słodkiej(...)szkl.mleka 2 szkl.mąki 1 ,5 szkl.wody gazowanej 2 jajka  szczypyta  soli olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować, aby nie było grudek. Odstawić na 30 minut.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką

Moje domowe kucharzenie
Crepes 188

Młyn Kopytowa 2 jajka szczypta soli 2 szklanki mleka + 2 szklanki wody- z samym mlekiem naleśniki będą zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców

Z Kuchni Do Kuchni
KROKIETY Z MIĘSEM Z ROSOŁU 148

zwykłą tez wyjdą naleśniki) * niepełne pół łyżeczki soli * 4-5 łyżek oleju ( chyba, że smaruję patelnie olejem wtedy nie daje go do ciasta) Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól i opcjonalnie olej i wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą szerokość patelni i smażyć z obu stron do rumiany(...)odrobina papryki słodkiej * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Mięso obrać od kości. Przepuścić przez maszynkę do mięsa z marchewką i podsmażoną cebulą. Dodać do smaku pieprz, paprykę słodką i wlać rosołu tyle, by mięso nie było za suche.  Naleśniki smarować farszem mięsnym, zwinąć w rulonik

Zrób to smacznie
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami 135

jest więc trudno. Czasem gorzej z farszem, ale przeglądając lodówkę zawsze można się natknąć na coś, co nam spasuje. Mi tym razem podpasował szpinak, którego zostało odrobinę od pieczenia ciasta i pieczarki, które kupiłam na zupę, po czym stwierdziłam, że dwóch nie chce mi się gotować (bo chłopakom pieczarkowej nie daję). Kilka minut i pyszny obiad zrobiony :) Normal(...)jajko ½ łyżeczki soli 3 łyżki oleju Farsz: 1 opakowanie świeżego szpinaku lub ¾ mrożonego 300g pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 300g sera żółtego Odrobina masła Sposób przygotowania Naleśniki: Składniki na ciasto zmiksować. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka należy dosypać troszkę mąki, jeśli za gęsta- można wbić jajko lub dolać mleka. Pozostawić ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki z serkiem i truskawkami 255

truskawki zmiksowane  z odrobiną cukru Wykonanie: Składniki ciasta naleśnikowego należy zmiksować. Ilość mleka musi być taka, aby naleśniki miały odpowiednią konsystencję, tzn powinny się łatwo rozprowadzać na patelni. Naleśniki smażymy na bardzo gorącej patelni. Ja robię je na patelni teflonowej lub ceramicznej, dzięki czemu nie muszę smarować patelni olejem. Do środka naleśników daję serek

Smak mojego domu
Naleśniki ze szpiankiem! 207

Nadzienie to nie tylko szpinak ale też przepyszny ser ricotta, i... Zapraszam do wspólnego gotowania! Smażymy naleśniki! A co! Zapraszam! ;-) CIASTO NA NALEŚNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka wody gazowanej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - sól, curry - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka W/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki

SMYKWKUCHNI
Naleśniki z serem i jeżynami 166

Składniki: Ciasto mąka - 1,5 szkl jajko - 2 szt mleko - 1,5 szkl woda - 0,5 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki olej do smażenia Nadzienie biały ser - 350 g śmietana - 1 łyżka cukier - 3 łyżki Dodatkowo jeżyny - 250 g jogurt naturalny do polania Przygotowanie: Ciasto: Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto na naleśniki powinno

Kuchnia Danusi
Naleśniki z jagodami 129

Ciasto (składniki ciasta na podstawie przepisu Asi z Kwestii Smaku) 225 g mąki 3 jajka 360 ml mleka 4 łyżki stopionego masła lub oleju ¼ łyżeczki soli Nadzienie 300 g leśnych czarnych jagód 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać dokładnie trzepaczką (lub mikserem – ja zawsze ciasto na naleśniki

Posadzone i zjedzone
WEGAŃSKIE NALEŚNIKI jeszcze raz - JAK ROBIĆ, ŻEBY NA PEWNO SIĘ UDAŁY. Naleśnikowa medytacja :) 199

Możecie dodać do ciasta troszeczkę oleju, będzie bardziej elastyczne i nie trzeba już używać tłuszczu do smażenia.  Ciasto najlepiej zmiksować mikserem albo w blenderze, żeby mieć idealnie gładkie bez grudek. Oczywiście nie mając odpowiedniego sprzętu wymieszacie ciasto nawet widelcem, wymaga to jednak większego zaangażowania i nie każdy ma do tego cierpliwość. Nie ma potrzeby odkładania ciasta, to może wręcz(...)naciągnęła płynem, ciasto zrobiło się za gęste, trzeba znowu dolać płynu, złota proporcja legła w gruzach, naleśniki nie wychodzą :P Można brać się za smażenie od razu. I TERAZ WAŻNA SPRAWA.  Zdanie o tym, że pierwszy naleśnik jest zawsze do wywalenia, jest największą bzdurą na temat naleśników, jaką ludzie wymyślili i podają dalej. Pierwszy naleśnik jest

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
naleśniki budyniowe... 197

zmiksować wszystko na gładką, dość rzadką masę, ciasto odstawić na 30 minut aby składniki napęczniały patelnia 22cm naleśnikarka posmarowana olejem i mocno rozgrzana, nalać chochelką porcję ciasta smażyć około 2 minuty z jednej strony po obróceniu łopatką do naleśników smażyć na złocisty kolor - naleśniki są delikatne, miękkie, nam smakują do nadzienia słodkiego i wytrawnego...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię