naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:133/194)

Wątróbka w cieście majonezowym 208

Nie ma mnie tu i nie ma... powody różne, mniej i bardziej poważne... ale dziś jestem i to chyba najważniejsze :-) Macie jakieś pomysły na jutrzejszy obiad

Czary - gary w kuchni
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 165

Składniki:     310g pieczarek 3 cebule 4 średnie marchewki 650g kapusty kiszonej 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie , tymianek pęczek natki pietruszki liść laurowy

Gaździnka warzy
Naleśniki bezglutenowe z ciecierzycy 159

Naleśniki bezglutenowe z ciecierzycy to pyszne i błyskawiczne danie. W mojej rodzinie tolerujemy gluten ale naleśniki z ciecierzycy są wyjątkowo smaczne, więc robię je często. Naleśniki

codojedzenia
Filet z łososia na parze z zielonymi plackami szpinakowymi i miętowym sosem 194

pszennej pełnoziarnistej (wybierając mąkę białą, można uzyskać bardziej intensywny i czysty zielony kolor placuszków, ale kosztem wyższego indeksu glikemicznego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2-3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia Miętowy sos: mały jogurt naturalny gałązka mięty (ok. 10 listków) mała łyżeczka płynnego miodu szczypta soli Łososia pokroić na porcje, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub pojemnika parowara(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia i mieszając cały czas, dosypywać stopniowo do ciasta. Białko ubić na sztywno i wmieszać do masy za pomocą drewnianej łyżki (wg mnie nie trzeba ubijać białka, ale to była interpretacja Tomka, ubił). Konsystencja ciasta na placuszki powinna być gęstsza, niż na naleśniki. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu, około 2 minuty z każdej strony. Przełożyć

Dietolog
Na pluchę racuszki 156

Nie lubię deszczowych weekendów, w które mam ochotę gdzieś wyjść, a jednocześnie absolutnie nie mam ochoty zmoknąć. Trudno zrobić ładne zdjęcia, ciężko wstać rano i najchętniej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Placuszki kokosowe z bananem 170

  Na weekend proponuję placuszki na mleku kokosowym z bananem w kawałkach. Połączenie kokosa i banana jest jednym z moim ulubionych, a gdy do tego poleje

Przepysznik - BLW i nie tylko
CZEKOLADOWA LAZANIA NALEŚNIKOWA Z SEREM 322

Jak wiecie naleśnikowy ze mnie potwór! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki , o czym pisałam już wielokrotnie. I na słodko i na ostro .. i wytrawne … i z

Ostra na Słodko
Naleśniki z serem 153

Dobre ciasto na naleśniki to podstawa! Moja mama robi najlepsze na świecie. Są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie zwijać i

To co kocham
Śniadanie wyciągające z łóżka 175

mamuniu! Jak ja to lubię! Obezwładniający wręcz zapach, i ten obłędny smak - słodko-kwaśny, idealnie wyważony, z pomarańczową nutą. Nie można się nie zakochać... Do tego pancakes, czyli jedyne naleśniki, które potrafię przygotować. Tych kilka sztuk smaży się błyskawicznie, a naprawdę dobrze komponują się z karmelizowanym rabarbarem, szczególnie, jeśli i w nich przewija się pomarańczowa nuta.W tym momencie czuję(...)jeszcze nie będzie się rozpadał.Jajka roztrzepać, wlać olej, sok i mleko, dodać skórkę i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, wymieszać z sodą, solą i cukrem. Dodać do mokrych składników, dokładnie połączyć (w masie nie może być grudek).Na dobrze rozgrzaną patelnię wykładać porcje ciasta (około 2 łyżek), smażyć na złoto-brązowy kolor z dwóch stron.Podawać ciepłe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Konopie - właściwości zdrowotne, żywność :) 174

metod, uwzględniających czynnik ludzki. Zastosowanie niskich temperatur sprawia, że żywność tak przygotowana odznacza się większymi wartościami odżywczymi od innych produktów konwencjonalnych. W ofercie GoodFoods można znaleźć żywność taką jak: oleje, zioła/herbatki, przetwory, miody, czekolady, konopie. Ja dzisiaj postaram się Wam przybliżyć bardziej tę ostatnią kategorię, pokażę jakie produkty marki GoodFoods zawierają owe ziarna oraz jakimi właściwościami się charakteryzują. Ciekawi(...)orzechowy posmak konopi. Produkt ten świetnie nadaje się jako dodatek do słodkich posiłków, jako krem do naleśników, placków, czy słodki dodatek do owsianek.  maksymalne dzienne spożycie dla dzieci w wieku: 2-6 ⟶ 2-4 łyżeczki 6-12 ⟶ 4-8 łyżeczek OLEJ KONOPNY To wysokiej jakości olej tłoczony na zimno, o orzechowym smaku. Niefiltrowany, poddany naturalnemu procesowi sedymentacji. Zawiera

Zdrowie na języku :P
Placki z ricotty z bananami 226

1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 250 g serka ricotta , 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki ze szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym + film 217

Naleśniki ze szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym to pyszne danie dla wszystkich szpinakożerców a także jedno z moich ulubionych, które bardzo często pojawia się na

Smakowite Dania
BISZKOPTOWE PLACUSZKI Z BANANAMI 181

Pyszne, małe lekkie placuszki zachwycą zarówno dorosłych jak i nasze pociechy. Można przygotować je z każdym ulubionym owocem: morelami, brzoskwiniami, jabłkiem czy bananami.  Najlepiej smakują

Walijskie Pichcenie
Krokiety z pieczarkami 204

Od zawsze wiadomo, że krokiety to świetny pomysł na obiad czy też ciepłą kolację. Podstawą dobrych krokietów jest naleśnik, ile ja się naszukałam dobrego przepisu na

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki zapiekane z gyrosem 1047

patelni podgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, aż będzie rumiane z każdej strony *** *** Cebulę kroimy na dość duże kawałki, dokładamy do mięsa i przez chwilę razem podsmażamy *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażymy jeszcze przez kilka minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję gotowego(...)farszu – około 2-3 łyżki *** *** Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Farsz posypujemy łyżką startego żółtego sera *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość posypujemy resztą startego żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem

Blog z Apetytem