naleśniki serem - 2015 przepisów (strona:76/135)

naleśniki - przepis podstawowy 209

naleśniki. Z podanej porcji  otrzymacie około 12 naleśników smażonych na patelni o średnicy 20cm. Zazwyczaj na obiad jemy naleśniki wytrawne (nadziewane na przykład pikantnym chili , a czasem po prostu pieczarkami, parówką i serem). Taka porcja wystarcza na jeden solidny posiłek dla trzech osób, a resztę odgrzewamy następnego dnia na śniadanie i zjadamy z dżemem albo słodkim

babka w formie
Krokiety ze Szpinakiem i Białym Serem 379

zezłocenia. Dodajemy szpinak (mrożony - wcześniej rozmrozić) i razem gotujemy do momentu odparowania ewentualnej wody. Następnie d odajemy po szczypcie przypraw. Studzimy. Biały ser rozrabiamy za pomocą widelca i wrzucamy do szpinaku. Ucieramy do dokładnego wymieszania składników. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą (najlepiej mikserem). Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy nieduże porcje ciasta

Słodka Strona
Krokiety z kaszą gryczaną 187

kostkę i razem podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Posolić i popieprzyć. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać razem z serem żółtym. Doprawić do smaku. Ciasto : Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać (zmiksować). Usmażyć naleśniki. Krokiety: Naleśniki zawinąć razem z farszem ( sposób zawijania tak jak  tu kliknij ). Jajka roztrzepać z odrobiną mleka, soli i pieprzu

W kuchni u Moniki
Turcja - BELEK - Güral Premier Resorts & Spa 118

Inclusive w formie bufetu: • śniadania w godz. 7:00-11:00, - bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka

ClauditteMissCooking
ZWIJAM WARZYWA 191

dodać sok z cytryny, aby podkręcić nieco smak warzyw. Po usmażeniu przestudzić i zmiksować na dość gładką pastę. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach. Można podawać od razu. Ja zapiekałam je z odrobiną sosu pomidorowego i żółtym serem. Smacznego

KUCHARNIA
Proziaki z miodem i oscypkiem.. tym razem na deser / Podkarpackie smaki 249

Proziaki - placki mączne z Podkarpacia. Pieczone na blaszce, u mnie nowocześnie - akurat na patelni. Smak dzieciństwa - mojego i moich rodziców. Grube, sycące placuchy. Gdy robiła je

Czarnawisienka
NALEŠNIKI PO ŻYDOWSKU 147

Najlepsze i najsmaczniejsze naleśniki na świecie!!!Niby takie zwykłe , ale kiedy je zrobicie to okaże się , że są magiczne :) Dlaczego ?Ser w nich smakuje jak przepyszny sernik , a gdy je będziemy zapiekać , zobaczycie jak wspaniale puchną i rosną w oczach , i to bez proszku czy drożdży , czysty hokus - pokus.Jeszcze takich cudów to nie widziałam i nie jadłam.Polecam(...)25dag.twarogu 10dag.serka homogenizowanego 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżka cukru 1 żółtko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-jajka wymieszać z mąką,mlekiem,solą i olejem na jednolitą masę.Olej rozgrzać na patelni,smażyć naleśniki tylko z jednej strony.   Nadzienie-wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę.   Naleśniki posmarować nadzieniem,zagiąć boki z dwóch stron,zrolować.Ułożyć w naczyniu żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA 250

cebula biała – 1 szt * mozzarella ( kulka ) – 1 szt * anchois – ok. 50 g * natka pietruszki – 1 garstka * sól * pieprz DODATKOWO: * masło SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Składniki na ciasto dokładnie razem wymieszać, odstawić na ok. 10 minut. FARSZ: Czerwoną cebulę bardzo drobno posiekać. Białą cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie oliwy. Jajka pokroić w drobną kostkę. Fileciki anchois(...)Smarujemy po całości przygotowanym farszem , posypujemy drobno posiekaną , albo startą mozzarellą. Zamykamy boki , składamy na płaskie krokiety. Podsmażamy na złoto na łyżeczce masła na rozgrzanej patelni grillowej. Podajemy gorące! Ser fantastycznie się ciągnie!!! Smacznego! __________________________________________________________________________________________ COŚ O PATELNI ( informacja ze strony ) POWIERZCHNIA PATELNI GRILLOWEJ Powierzchnia składa się z trzech warstw. Warstwa wierzchnia wzmacniana jest cząsteczkami ceramicznymi o wyjątkowej twardości, a powłoka

Ostra na Słodko
Obiad na szybko – placuszki z szynką i papryką 465

dowolność. Takie placki to świetny sposób na wykorzystanie tego, co zalega nam w lodówce. Składniki (na ok 6 placuszków): ok 150 g szynki mała czerwona papryka 100 g żółtego sera szklanka mąki pszennej (może być równie dobrze żytnia, kukurydziana lub inna ulubiona) 3 łyżki otrębów owsianych jajko pół szklanki mleka pół szklanki wody łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz olej(...)mleko łączymy ze sobą, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, ale gęstsze niż to na naleśniki. Ciasto odstawiamy na 10-15 minut, żeby „odpoczęło”. W tym czasie szynkę i paprykę kroimy w kostkę, a ser ścieramy na tarce. Następnie do ciasta dodajemy szynkę ser, paprykę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Placuszki nakładamy łyżką na na rozgrzany

e-PrzepisyKulinarne
Sztuka śniadania 145

sobie parówki albo frankfurterki i zrobić szybką sałatkę z rukoli, papryki i ogórka. Pewnie smakowałyby Wam również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami słonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe z miętą(...)oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka

GRUBY WAŁEK
FLACZKI JARSKIE Z PIETRUSZKOWYMI NALEŚNIKAMI 165

Może z 10 lat temu moja mama znalazła przepis na "Flaczki jarskie" w jakiejś książce kucharskiej. Było to tak dawno temu, że zapomniałam jakie

Przepisy Aleksandry
Pierożkowe cebulaczki 665

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tym razem przygotowałam mini cebulaczki w formie małych pierożków. Są małe, w sam raz na dwa kęsy Ciasto przygotowane

Marta Gotuje
Placki z jajek i żółtego sera 175

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, a zainspirowałam się nim stąd ( klik ). Kiedy ujrzałam te placuszki - od razu wiedziałam, że są pyszne

Di gotuje
Naleśniki zapiekane z mielonym mięsem 425

odgrzać nawet na następny dzień. Takim daniem są właśnie zapiekane naleśniki. Większość ludzi preferuje naleśniki w wersji na słodko. Spokojnie można usmażyć ich podwójną porcję, w jeden dzień podać na słodko a w drugi na słono – z dodatkiem mielonego mięsa, sera mozarella i sosu pomidorowego. Takie danie sprawdzi się również jako ciepły posiłek na imprezie. Można spokojnie(...)szklanki bulionu 1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub 1/2 puszki pomidorów kulka sera mozarella pokrojona w plastry sos pomidorowy: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub 1/2 puszki pomidorów, 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę, pół cebulki posiekanej, 2 łyżeczki oliwy, 1/2 łyżeczki suszonego oregano Przygotowanie: 1. Przygotowujemy naleśniki: mąkę, jajka, wodę dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju

Życie ze smakiem
Pokrzywowe naleśniki z brokułem i serem 225

Zapraszam na wiosenną lekko zieloną wersję naleśników. Do ciasta dodałam młode pokrzywy, które nadały ciastu fajny posmak a w farszu królują brokuły z dodatkiem sera. Naleśniczki wyszły bardzo pożywne a moja rodzinka zajadała ze smakiem pomimo tego, że były z pokrzywą. składniki: ciasto naleśnikowe 50 g młodych listków pokrzywy 2 szklanki mleka 1 szklanka wody ok 3 szklanek mąki(...)powinno być bardzo gęste, powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Najlepiej zrobić próbę jednego naleśnika i wypróbować ciasto bo mąka różnie chłonie płyny, gdy ciasto jest za gęste należy dolać nieco wody a jak jest za rzadkie należy dodać trochę mąki. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki, mi wyszło 10 sztuk. Gotowe naleśniki posmarować wcześniej przygotowanym farszem, zrolować

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję