naleśnik - 11212 przepisów (strona:283/748)

Nutella orzechowa. 173

przełóż do czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie do 3 tygodni.    K remem tym możesz smarować kromki razowego chleba, chałki, bułki, naleśniki czy gofry. Krem ten smakuje wyśmienicie i nie zawiera żadnych środków konserwujących czy poprawiających smak. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, a doskonale smakuje, zwłaszcza milusińskim. Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Jabłka na zimę 152

spiżarnia:). Najmniejsze okazy zapakowałam w całości do słoików i zawekowałam w lekkim syropie, część została potarkowana z przeznaczeniem na szarlotki, a reszta delikatnie podprażona będzie świetnym dodatkiem do nadzienia naleśników czy też do ryżu:) JABŁKA NA ZIMĘ JABŁKA DO CIAST JABŁKA PRAŻONE JABŁKA W LEKKIM SYROPIE Artykuł Jabłka na zimę pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
RYŻ ZAPIEKANY Z BRZOSKWINIAMI I MANNĄ KOKOSOWĄ 202

Manna kokosowa, pomimo nazwy nie ma nic wspólnego z tradycyjną kaszą manną. Jest to 100% miąższ z kokosa, bez emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Doskonały dodatek do pieczywa, owsianek, naleśników, owoców czy koktajli. W temperaturze pokojowej ma postać stałą i w pierwszym momencie przypomina olej kokosowy, ale po spróbowaniu dosłownie rozpływa się w ustach i czuć intensywny smak kokosa

Kuchnia MagdaLeny
Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki 156

między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 208

blog: Take it Izzy Batoniki bounty ; blog: Smiling shrimp Koktajl biało-czerwony ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczone młode buraczki ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Msemen - marokańskie naleśniki z polskim miodem ; blog: piekarz-kucharz-garkotłuk

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. 324

schabu w panierkach wszelakich. Polecam kotlety w kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KREM CZEKOLADOWO ORZECHOWY Z RODZYNKAMI 167

wrzucamy do melaksera/blendera zależy od mocy. 3. Dorzucamy kakao, olej (jeśli kokosowy to rozpuszczony) i wodę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i mamy gotowy krem na kanapki czy do naleśników😍 Wartości odżywcze: 1816 kcal B 41 g W 77 g T 150 g przy 50 g rodzynek: 1679 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cukinia w cieście 155

upiec). Z mąki (ja użyłam orkiszowej ale może być każda inna), wody, proszku do pieczenia robimy ciasto, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Musi być znacznie gęściejsze niż na naleśniki (konsystencja gęstej śmietany). Doprawiamy ciasto solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozgrzewamy tłuszcz (tyle aby cukinia mogła delikatnie pływać), plastry cukinii dokładnie ze wszystkich stron zanurzamy w cieście i kładziemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jakie mleko kokosowe do koktajli kupić? 329

certyfikowany składnik ekologiczny) 26 kcal/100 ml Nie testowałam, ale podejrzewam że ze względu na dużą zawartość kokosa i dodatek substancji zagęszczających mleko charakteryzuje się kremową konsystencją, dobrą np. do naleśników.   Jak widzicie mój faworyt to mleka Ecomil – wersja zielona (rzadziej) i biała bez dodatku substancji słodzących.  A jakie są wasze typy? Może macie coś godnego polecenia

Powiedz dietom nie
Jak zrobić domowe masło 520

ilości wyszło 400 ml maślanki. Maślankę przelewamy do np. słoika i wstawiamy do lodówki – możną ją później wypić lub zrobić z jej dodatkiem koktajl, ciasto z owocami, proziaki lub naleśniki. Ma ona rzadszą konsystencję, niż kupiona w sklepie ale jest bardzo smaczna. Jak płuczemy masło? Odsączone masło skręcamy w gazie formując zwartą bryłę, którą wkładamy do miski z wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów 147

tyle mało, że nie zmienią znacząco smaku całości). Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to doskonałe smarowidło do chleba, ale nie tylko. Możesz posmarować nią placki tortilli lub wytrawne naleśniki przed nałożeniem nadzienia, możesz posmarować rozbite mięso na roladki, nawet użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy - ogranicza Cię tylko wyobraźnia ;) Pasta może stać w lodówce (zamknięta w słoiku) kilka

Kolorowy Przepisownik
Dżem z czerwonej porzeczki 167

reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników,  tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny. Parę słów o czerwonej porzeczce  Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z malinami 208

soku z malin 1 łyżka oleju aromat maliny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz malin). Masa powinna mieć konsystencję jak na naleśniki. Całość przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie wrzucamy umyte maliny. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant 204

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.    Składniki: 1,5 kg czerwonej porzeczki 0,5 kg cukru żelującego Diamant

Życie zaczyna się w kuchni
Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę 281

sobą, gdybym nie pokombinowałam z ilością cukru:) wsypałam go o 1/4 mniej, niż tradycyjnie u nas się dodawało, a galaretka wyszła równie dobra i gęsta. Zimą otworzę słoik do naleśników albo do posmarowania blatów tortu. Będzie pysznie, już to czuję! Składniki (na ok 7-8 słoików 200ml): 2,5 kg czerwonych porzeczek ok 1 - 1,5kg cukru (ilość zależy

Obiad gotowy