Składniki na 12 muffinek – 350 g mąki pszennej – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 łyżeczka soli – 120 g żółtego tartego sera
Kocham CzekoladęMango lassi to napój charakterystyczny dla kuchni indyjskiej. Przyrządzany jest na bazie mango, wody, jogurtu i spożywany najczęściej w upalne dni. Do przygotowania takiego koktajlu należy
Oryginalny smakOrzechowe muffinki z kruszonką. Pyszne muffinki o smaku orzechowym z dodatkiem kakao, posypane kruszonką. Wiadomo, koniec pracowitego tygodnia, więc orzechowe muffinki na osłodę. Upiekłam je dla
codojedzeniaKruche babeczki kryjące w swoim wnętrzu truskawki pod pyszną kruszonką SKŁADNIKI Ciasto: 200 g mąki ½ kostki margaryny ½ szkl. cukru 1 jajko 1 płaska
słodki bratekDziś zapraszam Was na wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem. Piekę je zawsze wraz z moją kochaną córeczką. Ileż jest przy tym radości Zachęcam Was do spróbowania
Słodkie okruszkiSkładniki: 200 g mąki pszennej; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy + odrobina do obsypania po wierzchu babeczek; 1 łyżeczka bazylii; 1/2
Gospodyni MiejskaGdybym była właścicielką retro kawiarni, codziennie podawałabym apple pie w formie małych, uroczych tartaletek. Ale same jabłka z cynamonem są zbyt nudne. Dlatego dziś przedstawiam wersję
Mienta blogUwielbiam szarlotkę. Dziś zapraszam Was na jej małą, uproszczoną formę. Takie pysznie nadziane muffinki przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Mi jak zawsze pomagała moja córeczka. Spróbujcie
Słodkie okruszkiNo i kolejny deser w słoiczku! Tym razem będzie czekoladowo ( tak, tak, wiem, że wielu z Was na to czekało! ). Mam dla Was przepis na
Ostra na SłodkoKiedyś walijscy górnicy zabierali je do pracy na drugie śniadanie. Później Australijczycy wynieśli je niemal do rangi narodowego dania, mnożąc rodzaje farszów. Na początku lat dziewięćdziesiątych
zadanie-gotowanieMuffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami Kolejna odsłona muffinek - tym razem skupiłam się na tym, by była to naprawdę, jeśli nie zdrowa, to przynajmniej zdrowsza
Moje QulinariaI znowu ona Weronika Madejska - chyba jestem od niej uzależniona ;-), ale naprawdę pyszne muffinki z jagodami. Jak zwykle musiałam trochę pokombinować, bo nie wszystkie produkty
Humanistka w kuchniBabeczki marchewkowe to niezawodny wypiek na każdą okazję. Zawyczaj piekę je bez dodatków ale tym razem dodałam sporo bakalii i ozdobiłam je słodkim białym kremem. Świetnie
Mienta blogWilgotne, mocno czekoladowe ,bez dominującego smaku buraka babeczki .Rozpływają się w ustach . Napewno warto je upiec .Dodałam bitą śmietanę i oprószyłam je buraczanym pudrem. Składniki: na
Ladylaura.W końcu muffinki się doczekały, z pieczeniem u mnie raczej na bakier, ale tu oddaje ukłon autorce bloga GRUNT TO PRZEPIS ! oraz mojej koleżance przez
Piekielna Kuchnia Pati