mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:23/622)

Orzechowe trufelki 101

obtoczenia 2 czubate łyżki mleka pełnego w proszku 1 łyżka mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego świeża mięta Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty). Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku. Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 548

najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka podgrzewamy wraz z masłem i cukrem, następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę i jak tylko się rozpuści wlewamy mleko z rozpuszczonym proszkiem i bardzo energicznie mieszamy rózgą

Słodka Strona
Czekolada z orzechami 109

żurawinę, orzechy - jednym słowem to co lubicie. Poniżej umieszczam przepis na pyszną, domową czekoladę z orzechami włoskimi i nerkowca. Smaki dzieciństwa! Składniki: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego!) 1 szklanka zwykłego mleka 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła 4-5 łyżek kakao ulubione orzechy, np. nerkowca, włoskie 1. Masło rozpuścić, następnie dodać do niego(...)cukier puder, kakao i (zwykłe!)mleko. Wymieszać i zagotować. 2. Gdy masa zacznie wrzeć, zdjąć ją z ognia i wsypać mleko w proszku. Na sam  koniec dodać posiekane orzechy. 3. Przygotowaną masę wylać do formy (najlepiej wyłożyć ją papierem do pieczenia bądź folią przezroczystą). 4. Schłodzić całą noc w lodówce. Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki

Ugotować
Domowe andruty 350

Przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie :) Składniki : 2 paczki wafli  1 szklanka mleka w proszku 2 cukry waniliowe 1/2 szklanki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru Wykonanie : Do garnka włożyć margarynę , dodać mleko , cukier i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu aż się wszystko dobrze rozpuści . Dodać kakao i  jeszcze gotować około 5 minut. Masę przestudzić , ciągle(...)mieszając dodawać stopniowo szklankę mleka w proszku. Tak przygotowaną masą przekładać wafle . Mi starczyło na 2 paczki dużych wafli .             Wafel owinąć w folię i przycisnąć np: deską , odstawić na kilka godzin . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Domowa czekolada 459

rewelacja... ...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:) Składniki; 1 szklanka mleka, 100 g masła, 2/3 szklanki cukru, 200 g mleka w proszku, 3 łyżki kakao, Wykonanie; Gotujemy mleko. Dodajemy do niego masło i mieszamy aż sie rozpuści. Dosypujemy cukier i kakao. Mieszamy na ogniu aż powstanie jednorodny, ciemnobrązowy płyn. Ściągamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku. Miksujemy aż znikną

Anioły w kuchni
Blok czekoladowy - wspomienie z dzieciństwa 136

znudzi. Czasami potrafię go zrobić dwa razy w tygodniu. A ponieważ mam chętnych na ten smakołyk, to znika w szybkim tempie. Składniki: 250 g margaryny Opakowanie niebieskiego  mleka w proszku ( 700 g) ½ szklanki wody lub mleka 1     1 1/5  szklanki cukru 4 łyżki kakao 4 paczki herbatników petit, 10 dag orzechów Można dodać także : wiórki(...)kokosowe i pokrojone drobno bakalie) Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, kakao  a następnie pół szklanki wody lub mleka. Wymieszać, dodać mleko w proszku.  Gdy wszystkie składniki będą ze sobą dobrze połączone  na koniec wrzucić do masy połamane ciastka i orzechy. Wszystko razem wymieszać Pozostawić do wystudzenia. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Andruty z masą kakaową 173

Kolejne wspomnienie z dzieciństwa. Przepis bardzo prosty w wykonaniu a ile uciechy... :)    Składniki: -wafle tortowe -szklanka cukru -1/2 szklanki mleka -20 dkg masła -25 dkg mleka w proszku -3 czubate łyżki kakao -aromat    Mleko, cukier, masło, kakao i aromat zagotowujemy w garnku.    Zdejmujemy z ognia, dosypujemy całość mleka w proszku i bardzo szybko

Maminek kulinarny
Karpatka z kremem malinowym 296

wersja. Zapraszam do spróbowania:)  Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto: mąka pszenna 1 szklanka, jajka 5 szt, masło 125 dag, woda 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier kryształ 0,5 szklanki, maliny mrożone 250 g, cukier puder 4 łyżki, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, woda 3 łyżki, dodatkowo(...)sposób postępujemy z drugim ciastem. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Upieczone ciasta wystudzić. Krem: 1,5 szklanki mleka wraz z cukrem kryształem stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy rozpuszczony proszek i intensywnie mieszamy, aby w budyniu nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia.  Maliny wkładamy

kulinarne odsłony pati
Kakaowy Milky Way z chrupiącym ryżem 189

łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa mleczna: 25 dag margaryny 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku 1 duża łyżeczka kakao Dodatkowo: 1 opakowanie (80 g) ryżu chrupiącego Sante o smaku czekoladowym polewa czekoladowa wg. dowolnego przepisu 1/2 szklanki syropu z wody i cukru do nasączenia(...)Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, ostudzić. Margarynę zmiksować na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać porcjami  mleko płynne i mleko w proszku. Na końcu dodać kakao.               Na jedną część biszkoptu wyłożyć 3/4 masy wymieszanej z 3/4 opakowania ryżu chrupiącego, przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch ciasta posmarować pozostałą częścią masy

Praktyczna pl
Mafroukeh - deser spod libańskich cedrów... 163

Mieszać przez kolejne 5 minut, aż składniki się połączą i uzyskamy miękkie ciasto. Następnie odstawić do ostygnięcia Na krem qashta 3,5 do 4 szklanek wody 2 szklanki mleka w proszku   2 łyżki mąki kukurydzianej   2 łyżki cukru   1 łyżka wody z kwiatu pomarańczy Przygotowanie kremu Dwie szklanki mleka w proszku rozpuścić w 4 szklankach wody

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowy deser a'la Monte! 743

odpowiedników znanych i lubianych, lecz produkowanych hurtowo pyszności !? Oto jedna z wielu moich propozycji :  Składniki: -> 1 szklanka mleka -> 2 łyżeczki miodu -> 1,5 łyżki mleka w proszku -> 2 łyżeczki waniliowego serka homogenizowanego -> 1.5-2 łyżeczek żelatyny -> 1 łyżeczka kakao Wykonanie:   Mleko podgrzewamy w garnku [ lecz nie wolno zagotować]. Gdy osiągnie odpowiednią(...)temperaturę dodajemy miód, mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Do miseczki przekładamy serek homogenizowany i dolewamy trochę mleka energicznie mieszając[zapobiega to zwarzeniu się serka]. Tak przygotowany serek dodajemy do pozostałego mleka i mieszamy. Teraz kolej wsypać żelatynę. Jednak trzeba pamiętać, że musimy ją dokładnie rozmieszać w mleku, aby nie powstały grudki. Gdy już wszystkie składniki ze sobą połączymy dzielimy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Mini bajaderki 127

szklanki mleka Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, odłożyć. W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną, puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt i zmiksować. Do masy maślano – jajecznej dodać mąkę z proszkiem, mleko, wymieszać na małych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników

moj przepis na
Muffinki cytrynowe 125

łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki startej skórki z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 120 g masła 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka mleka w proszku wykonanie: Przygotowujemy dwie miski. W jednej łączymy mąkę (przesiewamy) z mlekiem w proszku, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W drugiej miksujemy masło w temperaturze pokojowej z cukrem pudrem

Ania i Marcin gotują
Pancakes- czyli naleśniki na styl Amerykański :) 138

dodaje się jajka i mleko, ale po przyjeździe do kraju, gdy proszek się skończył wymyśliłam ten przepis, który gorąco polecam :) Pancakes: 3 jajka 2 ½ szklanki mąki 1 ½ szklanki mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody Dodatkowo: Syrop (klonowy lub z mniszka lekarskiego ) Owoce Jajka rozbić trzepaczka, dodać mleko, mąkę, sodę i proszek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, by nie było grudek

Smakowy Raj
Milky Way 404

szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki MASA mleko-1/2 szklanki cukier-1/2 szklanki margaryna-1 kostka cukier waniliowy-2 opakowania mleko w proszku-2 szklanki polewa czekoladowa-1 opakowanie pakowanie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao(...)stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół.  MASA  Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać.  SKŁADANIE CIASTA  Biszkopt  Masa mleczna  Biszkopt  Polewa czekoladowa.  Ciasto schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 165

lekką i puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku na raz, stale miksując, do połączenia. Dolewamy olej i aromat. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Powoli dosypujemy ją partiami do masy, stale miksując. Wlewamy wystudzone mleko z herbatą i miksujemy całość do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.   Ciasto rozdzielamy na pół wlewając je po równo do form(...)środkowej półce, przez około 40-50 minut, do suchego patyczka. Studzimy. Krem budyniowy Do zrobienia kremu będziemy potrzebowali zimnego mleka, budyniu i masła. W niepełnej szklance zimnego mleka mieszamy proszek budyniowy razem z dodatkową skrobią. Resztę mleka zagotowujemy mieszając je z cukrem. Wlewamy rozmieszany dokładnie proszek budyniowy do gotującego się mleka i mieszając, doprowadzamy do zgęstnienia budyniu. Zdejmujemy z ognia

Karo in the Kitchen
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 161

ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mleczny krem: 0,5 szklanki mleka 3,2% 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 300 g masła 2 szklanki mleka w proszku Poncz: Słodka czarna herbata z cytryną 1 pomarańczowa galaretka 1 szklanka wrzątku Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła 3 łyżki śmietany 30% Orzechy laskowe do dekoracji(...)zagotowujemy mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło (w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo wlewamy wystudzone mleko. Cały czas ubijając wsypujemy partiami mleko w proszku. Ucieramy jeszcze chwilę, aż krem będzie jednolity i gładki. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Poszczególne blaty ciasta nasączamy słodką herbatą z cukrem. W tortownicy

VioletoweKucharzenie