mini kanapki - 267 przepisów (strona:16/18)

Jak smakuje Paryż w weekend 206

już rzadkość. Klasyczne crepes complete podawane jest w formie kwadratu z jajkiem sadzonym, serem comte lub gruyere , oraz jambon de Paris . Ponieważ Francuzi nie jadają kanapek rękami, głównie dlatego, że często jedzą kanapki z lejącym się zółtkiem jaja, do czego konieczny jest nóż i widelec, to w bistro również dostaniemy Croque-monsieur, czyli francuski tost z szynką i serem(...)kawę i coś słodkiego, w tej dziedzinie Francja znów bije na łeb i szyję. W paryskiej kafejce spotkamy się z tzw. café gourmand, to espresso i zestaw mini deserów, zwykle podawane są makaroniki, magdalenki, brownie, szarlotki wszystko w wersji mini. Uwaga, jeśli chcecie kupić makaroniki dla przyjaciół, to koniecznie zróbcie to będąc jeszcze w Paryżu, absolutnie nie na lotnisku

Słodki Kompromis
Niezbędnik grillomaniaka 129

grillowania, dzięki którym zyskasz sławę mistrza w tym fachu. Kosze do grillowania Jeśli lubisz grillowane warzywa, ryby i owoce morza kosz do grillowania staje się akcesorium wprost niezbędnym. Szparagi, mini pizze z cukinii, sałatka z grillowanych warzyw albo pstrąg z grilla wymagają kosza z otworami odpowiednio dużymi, aby jedzenie zostało upieczone i zarazem na tyle małymi, aby przez(...)użytku na grillu. Ruszt grillowy z wyjmowanym elementem środkowym umożliwia umieszczenie w wolnej przestrzeni  wybranego naczynia (m.in. garnka żeliwnego, kamienia do pizzy czy wkładu do gofrów i kanapek) i przygotowanie Twoich ulubionych dań, począwszy od chrupiących gofrów po wyśmienite zupy, gulasze i dania kuchni azjatyckiej. Ruszt może być także wykorzystywany do tradycyjnego grillowania. Wok Gourmet BBQ System Opiekacz

Cztery Fajery
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 169

buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej(...)rodzynkami Cytrynowa babka z kolorową posypką Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Zielona babka piaskowa z lukrem Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią 185

Tofu - już sama nazwa dotąd mnie odstraszała i zupełnie nie wiem dlaczego! Masz tak czasem? Że czegoś nie znasz, nigdy nie nadarzyła się okazja, by choć mini ilość spróbować, a jakoś wcale Cię do tego próbowania nie ciągnie? Ja tak mam z wieloma produktami i o ile są takie, które zawsze pozostaną odstraszające (jak robaki i inne obrzydlistwa, jakie ludzie(...)Jest dosyć delikatna, a zarazem ma charakterystyczny smak groszku i nutę bazylii, a delikatność przełamana jest pieprzem i cytryną. Takie pasty służą nam w roli masła ;) i czasem do kanapki jeszcze pomidor, a czasem... nic :D Można też posmarować pastą krakersy, dodać oliwki, czy świeże zioła i imprezowa przystawka bezglutenowa w wersji wegańskiej gotowa. Polecam też na drugie śniadanie

Kolorowy Przepisownik
Burgery z kalafiora na ostro 187

Kalafior to moje ulubione warzywo w styczniu, a burgery z kalafiora na ostro są po prostu przepyszne! Uwielbiam warzywne burgery , a te z kalafiora to zdrowy

codojedzenia
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 160

wybrzeży Ligurii, ale jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową focaccię ( focaccia al rosmarino e salvia ) z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki Upiekłam ją jednak w... wolnowarze. Wbrew temu, co możemy sądzić, Crock(...)naczynia miksującego. Ustawić czas 2 minuty, prędkość "wyrabianie ciast" Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru może być traktowana jako pieczywo lub przystawka Buon appetito! #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Cztery Fajery
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 172

wybrzeży Ligurii, ale jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową focaccię ( focaccia al rosmarino e salvia ) z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki Upiekłam ją jednak w... wolnowarze. Wbrew temu, co możemy sądzić, Crock(...)naczynia miksującego. Ustawić czas 2 minuty, prędkość "wyrabianie ciast" Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru może być traktowana jako pieczywo lub przystawka Buon appetito! #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Roladki z tortilli z serkiem mascarpone 984

Pyszna przekąska na zimno z kilku składników, czyli roladki z tortilli z serkiem mascarpone. To aromatyczna tortilla z mięsem z kurczaka oraz pastą z kremowego serka

Kuchnia Na Wypasie
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 145

tycz­nego kopa, ale nie­stety tylko na chwilę. Czym są puste kalo­rie? Pustymi kalo­riami okre­śla się potocznie pro­dukty bar­dzo kalo­ryczne o mini­mal­nej war­to­ści odżyw­czej, czyli naj­czę­ściej bogate w cukry (czyli węglo­wo­dany) pro­ste i tłuszcz. Pro­dukty wyso­ko­prze­two­rzone, słod(...)sezamem ➤Czekoladowe kuleczki z płatkami owsianymi i ekspandowanym ziarnem ➤Kruche ciasteczka owsiane Jakie powinno być dru­gie śnia­da­nie dla osób wyko­nu­ją­cych pracę sie­dzącą? Kanapki są dobrym rozwiązaniem, ale najlepiej jest unikać jasnego pieczywa. Najzdrowsze jest peł­no­ziar­ni­ste, z dodat­kiem otrąb czy zia­ren (np. sie­mie­nia lnia­nego, sło

Codzienna kuchnia niecodzienna