mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:91/774)

Kuskus z kurczakiem, brzoskwinią i kukurydzą 571

zalać 1 szklanką wrzącej wody i poczekać, aż napęcznieje. W międzyczasie piersi z kurczaka i brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Do kuskusa dodać przecedzoną kukurydzą, brzoskwinię i mięso z kurczaka. Delikatnie doprawić solą oraz pieprzem. Za pomocą majonezu wszystko ze sobą połączyć. Powyższa sałatka najlepiej smakuje, gdy jest lekko schłodzona

Ugotować
Moje wielkie, greckie wesele 592

puszki kukurydzy1 papryka czerwona 2 ogórki kiszone 1/2 ogórka zielonego sos czosnkowy Kurczaka podsmażyłam na oliwie z dodatkiem mixu kebab- gyros. Wystudziłam.  Na dno miski wyłożyłam mięso z kurczaka, a następnie warstwami: cebulę pokrojoną w kostkę, liznęłam sosem, kukurydzę, znowu sos, papryka pokrojona w kostkę, sos, ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, sos, na wierzch plasterki ogórka zielonego. Schłodziłam

bastalena
Potrawka z fasolki szparagowej 155

łyżeczek musztardy (delikatesowa- ważne!) tłuszcz do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania:  Fasolkę oczyszczamy i pozbawiamy końcówek. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w wodzie do miękkości. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni do czasu aż przestanie być surowe. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy do mięsa. Czekamy aż odparują nadmiar wody. Wlewamy bulion. Dodajemy fasolkę szparagową. Potrawkę zabielamy

Pobite gary Barbary
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 162

pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy

R'n'G Kitchen
Udka z kabanosami w słodkim sosie 159

Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na duszone udka w słodkim sosie wraz z dodatkiem boczku . Dzisiaj zachęcam do przygotowania wyluzowanych udek z kurczaka wraz z dodatkiem kabanosów. Mięso przyrządzone w poniższy sposób będzie soczyste, miękkie i lekko słodkie. Udka świetnie smakują podane z młodymi ziemniakami.  Składniki na 4 porcje: około 0,7-0,8 kg wyluzowanych udek(...)oraz ostrą papryką. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło. Dodać kabanosy. Całość chwilę smażyć. Następnie dodać udka z kurczaka, przeciśnięty czosnek i mięso przesmażyć z obu stron. Na sam koniec wlać wywar warzywny, dodać miód i listki laurowe. Całość przyprawić odrobiną ostrej papryki oraz tymiankiem. Dusić pod przykryciem około 30 minut

Ugotować
Sałatka z kurczakiem i kolorowym makaronem 206

grubo mielony) ostra papryka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) z przyprawą do kurczaka aż prawie cały płyn odparuje. Studzimy. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek z łyżką oleju i gotujemy tak, aby był al'dente. Na sicie przelewamy zimną wodą, aby się nie posklejał(...)rozgotuje, a odpowiednio naparuje w gorącej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę/paseczki, ogórki w kosteczkę, por w cieniutkie półplasterki. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, mięso z kurczaka, makaron i majonez z musztardą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładnie mieszamy do połączenia składników

Kolorowy Przepisownik
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 157

podwójny filet z piersi kurczaka150 g tartego żółtego sera400 g makaronu świderkiprzyprawa Kucharek300 g pieczarek250 ml śmietany 12%1 cebulaolej do smażeniaMakaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki.Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość

Świat Domowej Kuchni
Szaszłyki hoisin 172

uważam za rozpoczęty!  W końcu zrobiło się ciepło, można wylec do ogródków, parków i na działki i rozpalić grille. Grillowanie to oczywiście nie tylko kiełbaski, jest wiele innych mięs, które można "rzucić" na ruszt oraz cała masa sposobów ich przyrządzania, aby cieszyć się ich fantastycznym smakiem.  W tym roku postanowiłam przygotować dla Was kilka przepisów na dania(...)najmniej 30 minut do 4 godzin.  Przygotowanie szaszłyków hoisin: Dymkę pokroić na około 2cm kawałki. Kurczaka nadziewać na szpadki na przemian z dymką. Szaszłyki hoisin grillować po około 5 minut z każdej strony, lub do czasu aż mięso przy patyczku nie będzie surowe.  Szaszłyki hoisin podawać udekorowane dymką z ulubioną sałatką i pomidorkami. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Udka duszone z pieczarkami i żubrówką 483

żubrówką to bardzo smaczna propozycja na obiad. Mięso jest mięciutkie a alkohol wyparował podczas flambirowania więc dzieci też mogą takie danie zjeść. Potrawa nadaje się na rodzinny obiad, można ją przygotować wcześniej a potem tylko podgrzać i nie tracić czasu na stanie przy kuchni. Wolisz danie bez grzybów ? Zobacz przepis na pysznego kurczaka pieczonego z suszonymi pomidorami i czosnkiem oraz

Smaczna Pyza
Spaghetti z kurczakiem, grzybami i papryką / Spaghetti with chicken, mushrooms and peppers 303

Już po Wielkanocnym obżarstwie, dlatego proponuję coś łatwego i na pewno lżejszego niż tradycyjne świąteczne dania. Pyszne spaghetti z piersią z kurczaka, grzybami, papryką, parmezanem i

karmelowy
Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami nerkowca 194

Piłce Nożnej 2016. Dlatego też mam dla Was przepis na pyszną sałatkę, którą możemy zjadać się podczas oglądania meczów. W składzie sałatki znajdziemy orzechy nerkowca oraz pieczone mięso z kurczaka, czyli wszystko to co prawdziwy kibic lubi najbardziej. Niech czas Mistrzostw będzie dla nas wyjątkowy pod względem sportowym i kulinarnym.  SKŁADNIKI: 4 podudzia z kurczaka, 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)Pałki piekę 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczone podudzia studzę, a następnie usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki.  3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy nerkowca oraz rzodkiewkę. Delikatnie łączę wszystkie składniki. Następnie dodaję śmietanę, majonez oraz odrobinę soli

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 195

łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem , dosłownie odrobinę , żeby porozrywać włókna mięsa na powierzchni , ale nie zrobić kotletów . Posypujemy solą , cukrem , pieprzem, żelatyną i posiekanym szczypiorkiem . Mieszamy dokładnie , odstawiamy(...)lodówki . Drugiego dnia , ponownie mieszamy , lekko ugniatając – chodzi o to ,żeby mięso jak najbardziej się posklejało . Do szynkowaru wkładamy woreczek termiczny , i ciasno ugniatamy piersi z kurczaka . Dociskamy i zamykamy szczelnie szynkowar . Szynkowar wstawiamy do garnka wyłożonego na dnie ścierką , zalanego , tak żeby woda sięgała 5 cm poniżej pokrywy szynkowaru. Parzymy w temperaturze 70-80 C ( nie dopuszczamy

Ogrodnik w podróży
Sałatka z avocado i pieczonym kurczakiem / Salat mit Avocado und gebackenem Hähnchen 212

mama robiła nam sałatkę lub pastę do chleba z pieczonym kurczakiem  - uwielbiałam obie te rzeczy. Do sałatki dodawała zazwyczaj warzywa, które akurat miała, najczęściej paprykę, sałatę, pomidory, ogórki i cebulę. Dziś moja wersja, z ulubionym avocado.         Do tej sałatki doskonale nadaje się mięso drobiowe z patelni, grilla lub piekarnika. Ja wykorzystałam mięso pieczone, pozostałe(...)pokroić w paski, ogórka w plastry, następnie plasterki w szersze paski, avocado w cienkie plasterki, pomidorki przekroić na pół. Układać warstwami na niedużych półmiskach najpierw sałatę, ogórki, szczypiorek, mięso z kurczaka. Rozłożyć pomidorki, posypać pietruszką.  Wszystko skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem cytrynowym i czarnym. Udekorować jogurtem i skropić oliwą  oliwek. Smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami 170

Składniki ilość musicie dostosować do swoich potrzeb lub ilości gości  komosa ryżowa lub kasza bulgur lub kuskus  natka pietruszki lub świeża mięta  zgrillowane lub gotowane mięso z kurczaka lub indyka  oliwki nadziewane migdałami lub papryką lub czarne oliwki  marchewka  sól i pieprz do smaku  opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy(...)Przygotowanie Kaszę gotuję i pozostawiam do wystudzenia. Mięso drobiowe (gotowane lub zgrillowane) kroję na niewielkie kawałki. Natkę pietruszki (lub miętę) drobno siekam. W małych szklaneczkach układam warstwami: ugotowaną kaszę, natkę pietruszki albo miętę, kawałki kurczaka, ozdabiam oliwkami i plasterkami surowej marchewki. Dodatkowo można podać do przyprawienia sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy, który świetnie podkreśli smak verrine. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Quesadilla z kurkami i kurczakiem 164

sera mojego ulubionego kurczaka i kurki. Wyszła przepyszna :) 4 tortille 200 g startego żółtego sera 1 pojedyncza pierś z kurczaka 200 g kurek sól pieprz szczypta tymianku szczypta papryki słodkiej szczypta czosnku granulowanego odrobina oleju i łyżka masła do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Oprószyć przyprawami i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kurki dokładnie oczyścić

Smakołyki Asi