pasty owocowe. Miłośnicy tradycyjnej herbaty także nie będą zawiedzeni. Do wyboru jest całkiem pokaźna seria naturalnych mieszanek czarnych, ziołowych i owocowych. Tak więc śniadanie przygotujemy bez problemu. Z obiadem będzie podobnie. Dostępny jest bowiem cały wachlarz makaronów, wegetariańskich bulionów (których używam codziennie), przypraw oraz mieszanek do przygotowania falafeli. Na deser super zdrowe snacki z dmuchanych zbóż, zamienniki cukru do przygotowywania(...)ofercie znajdziemy także kilka rodzajów bulionów instant. Od kiedy zaczęłam kupować te ekologiczne, ani myślę wracać do sklepowych "przyprawek". Co ciekawe, ugotowany bulion pachnie jak ten na bazie mięsa, chociaż w składzie go nie znajdziemy (i ani grama tłuszczu). Najlepsze jest zaś to, że zawiera tylko naturalne składniki. * Pyłku pszczelego próbowałam po raz pierwszy w życiu. Do tej pory słyszałam
Poranek na słodkoNie wiem jak u Was ale u nas rosół bywa bardzo często, tak średnio 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe jadamy zupy przygotowywane
Smaczne ZdroweNie wiem czy znacie takie pierogi z farszem z sera białego i zrumienionej cebulki. W mojej kuchni te pierogi goszczą od wielu lat i nie ukrywam
IzabelawkuchniCHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŻURAWINĄ I SEREM Moi Drodzy, w tym przepisie pokażę Wam mój sposób na szybkie (bo bez tarcia) i bardzo
Moja Książka KucharskaCzy podoba Wam się pomysł, żeby od czasu do czasu na blogu pisać o ciekawych książkach, które uważam za godne polecenia, a na które może nie
Moja Mama GotujeKiedy jestem zmuszona na coś czekać, czy to w kolejce w supermarkecie, czy też na wizytę u dentysty, zastanawiam się ile rzeczy można zrobić w kilkanaście
Fitsweet.meKiedy jestem zmuszona na coś czekać, czy to w kolejce w supermarkecie, czy też na wizytę u dentysty, zastanawiam się ile rzeczy można zrobić w kilkanaście
Fitsweet.meNie wiem czy jest ktoś, kto nie lubi fast-foodów. Sama osobiście chyba nie znam, albo po prostu nie wiem, że znam. Dawniej za takowe
Kuchnia w czekoladzieDzisiejsza wersja pulpecików z cielęciny jest daniem w sam raz dla miłośników wyrazistych smaków, aromatycznych sosów, czerwonego wina i przypraw. Esencjonalny sos z
La grande e la piccola cuocaUfff... to był ciężki tydzień! Ale w końcu na bloga wjeżdża nowy cykl - #Smaki świata i już dziś podzielę się z Wami moimi kulinarnymi doznaniami z
Cooking MonsterŹródło: Wikipedia Dziś będzie wpis nocny, bo czemu nie. Granie w Wiedźmina 3 pożera niemalże cały mój wolny czas i jakoś nie mogę się zebrać do
Przepysznik - BLW i nie tylkoPo dziewięciu miesiącach totalnego, kulinarnego rozpasania, nastał czas wyrzeczeń i rosołków. Przekonałam się o tym już pierwszej nocy. Zaraz po opuszczeniu szpitalnej pryczy- smyczy wpierdzieliłam
bastalenapomysłów na obiad na miesiąc. Myślicie, że jak się jest blogerem kulinarnym to się wstaje rano i ma się pomysły? Propagandowo mówimy, że tak. Jesteśmy wręcz kopalnią pomysłów. Obiady z pięciu dań z kompotem? Dla nas jak splunąć. Jednak rzeczywistość skrzeczy i to bardzo. Albo nam się nie chce, albo nie wychodzi, albo znaleziony przepis jest tak skomplikowany, że prędzej(...)rozgnieciony goździk jeśli lubicie to ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina – u nas się pomija Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, na to dajemy posiekane drobno wszystkie warzywa i lekko rumienimy. Dokładamy mięso i smażymy do momentu zbrązowienia. Dokładamy passatę, koncentrat i skórkę z parmezanu. Gotujemy na wolnym ogniu jakieś 30 min. Dodajemy sól, pieprz, cukier, cynamon, goździki. I znowu gotujemy
ladykitchenużywają szefowie kuchni na całym świecie. To marka sama w sobie. Ale marka to nie wszystko, marką sobie obiadu nie zrobimy. To przede wszystkim funkcjonalność i jakość. Bo niby obiad można w czymkolwiek ugotować. Niby garnek za 10 zł też spełni swoją funkcję. Niby… A właściwie nie do końca. Bo ważne jest uzyskanie pełni smaku z każdego dania, wyciągnięcie(...)pokrojoną w drobną kostkę słoninę i czekamy aż tłuszcz się wytopi. W tym czasie kroimy w kostkę wołowinę, a pozostałe składniki na mniejsze kawałki. Gdy słonina się wytopi dodajemy mięso, aby się podsmażyło, a potem cebulę i sól. Po około 20 minutach dodajemy mieloną słodką paprykę, zmiażdżony czosnek i od razu podlewamy całość wodą. Dalej smażymy, często mieszając. Gdy mięso
Marder&Marder ManufactureJak zawsze mam opóźnienie jeżeli chodzi o dodawanie postów na bieżąco :) Jestem SuperMamą !!! W poniedziałek wieczorem synek wpadł na pomysł
ClauditteMissCooking