Zapraszam Was na jedno z tradycyjnych da ń kuchni włoskiej, typowe dla kuchni neapolitańskiej, popularne na całym świecie: s paghetti alla puttanesca, znane
La grande e la piccola cuocaJeżeli nie macie pomysłu na ciep ł e, rozgrzewające danie, które można przygotować w niecałe 30 minut, polecam Wam mój dzisiejszy przepis na kremowe risotto z
La grande e la piccola cuocaRok 2017 kończy się nieubłaganie, czas więc na jego podsumowanie. Poniżej przedstawiam Wam zestawienie najchętniej odwiedzanych wpisów w tym okresie, zapraszam! NAJCHĘTNIEJ ODWIEDZANE WPISY W 2017
karmelowyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych
JejKuchniaPodałam jak wszystkie tego typu dania - z sosem czosnkowym. Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację. Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych papryka czerwona 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki 2 cebule 200 g sera cheddar 2 pomidory (użyłam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMasz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne
Programista w kuchniAromatyczna, soczysta i PIECZONA KARKÓWKA Z ROZMARYNEM to podstawowy składnik... Artykuł Pieczona karkówka z rozmarynem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam brukselkę! To chyba jedyna kapusta, za którą przepadam i na którą zawsze mam jakiś pomysł. Dziś w odsłonie słodko-ostrej, czyli taki mój kulinarny, smakowy
gutfutRozpływająca się w ustach, delikatna i aromatyczna karkówka z rozgotowaną cebulką i papryką. Obiad idealny z dodatkiem kaszy gryczanej. 600 g karkówki Przyprawa do karkówki Przyprawa do mięsa 2 czerwone papryki 2 cebule 1 kostka rosołowa 3 łyżki natki pietruszki (świeżej) 2 szklanki wody 0,5 szklanki łagodnego keczupu Czosnek granulowany Ostra papryka Liść lubczyku Mąka do obtoczenia Olej
VioletoweKucharzenieNie ukrywam, że na diecie bezglutenowej włoskich smaków brakuje mi najbardziej. Wszyscy lubimy pizzę i często ją robię, oczywiście cztery różne, bo każdy ma inne smaki
gutfutChociaż lubimy kalafiora to z tego obiadu Żarłoczek nie był za bardzo zadowolony. Gdyby na talerzu wylądował jeszcze słuszny kawałek mięsa wszystko byłoby w porządku, ale same warzywa?! Nie martwcie się jednak, przeżył i ma się doskonale. Stwierdził nawet, że taki smażony kalafior jest bardzo smaczny i mogę robić go częściej. Łaskawca! Nie trzeba bawić się w krojenie dużych plastrów
Smaczna PyzaProste i szybkie danie z makaronem. Bardzo smaczne i sycące. Dodatek kolorowego makaronu sprawia, że talerz się do nas uśmiecha :) Idealna alternatywa dla chemicznych sosów w
Kucharzycaponiedziałkowy obiad proponuję pyszną nadziewaną paprykę. Tym razem przygotowałam coś dla osób, które nie jedzą mięsa. Połączenie ryżu z ogórkiem i pieczarkami było strzałem w dziesiątkę, farsz wyszedł bardzo smaczny. Potrawa jest lekka, smaczna i szybka do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 4 papryki czerwone, 1 saszetka ryżu kolorowego, 250g pieczarek, 1 cebula, 4 ogórki konserwowe Kartuskie ORZECH, 50g sera żółtego
Tradycyjna kuchnia KasiDelikatne, rozpływające się w ustach mięsko z dodatkiem góralskiego oscypka, zapieczone w kremowo – pomidorowym sosie stanowią pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 200 g oscypka 4 duże ziemniaki Masło do wysmarowania formy 4 łyżki natki pietruszki Sos: 3/4 szklanki wody 1 czubata łyżka mąki pszennej 20 g kremowego serka topionego
VioletoweKucharzenie