Długo zabierałam się za połączenie mięsa z colą, ale z racji rozpoczęcia sezonu grillowego w końcu się skusiłam. Nasłuchałam się, że jest to świetny sposób, aby
Wielki apetytPolędwiczki to delikatne mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj przygotowałam ją z grzybkami i pomidorkami w pysznym sosie. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe 10 - 15
Kuchnia BeatySKŁADNIKI: 800 g mięsa mielonego (wołowina) 2 szalotki [posiekać] por (kawałek około 5 cm) [posiekać] 2 ząbki czosnku [przecisnąć przez praskę] 1 łyżka przyprawy (suszone pomidory
ClauditteMissCookingDzisiaj mamy niewątpliwie dzień rybny. Na obiad była pyszna Zupa z łososiem , a na kolację Sałatka z grillowanej cukinii i bakłażana z wędzoną makrelą, soczystym grejpfrutem
Moja DelicjaPolędwiczka to bardzo delikatne i chude mięso- można ją przyrządzać na wiele sposobów. Dziś przygotowuję ją w boczku lub szynce szwardzwalskiej w serowym sosie z zielonym
Kuchnia BeatyZastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad...i jakoś zabrakło pomysłu...ale w zamrażarce miałam jeszcze zamrożoną fasolę, taką zerwaną na zielono i zamrożoną..takiej fasoli
Moje domowe kucharzenieDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia BeatyMielone mięso z indyka wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, imbirem i orzechami. Uformuj małe kuleczki. Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, wrzuć na nią
Kredowe MenuTo był naprawdę pyszny obiad. Do kaszy pęczak przekonałam się już w ubiegłym roku, dlatego tez często gości w moich daniach. Obiad przygotowałam jak zresztą to
Moja smaczna kuchniaWarkoczyki z boczku to pomysł na obiad a także na grilla.Składniki:-boczek surowy-6-7 średnich cebul na 1,5 kg boczku-kilka
Maminek kulinarnySkładniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule 2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku
Niezły MłynekSkładniki: 1 op. makaronu lasagne 500g mięsa mielonego z indyka 1 puszka pomidorów 1 ząbek czosnku (lub więcej - wg upodobań) 2 cebule 10szt. pieczarek 200g startego
Emcia PichciSkładniki:350 g mięsa gulaszowego ( np. łopatka wieprzowa )2 cebule1/2 bakłażana1/2 łyżeczki cynamonu1/2 papryczki chilli 1/3 szkl. czerwonego wina olej rzepakowysól, pieprzwoda Wykonanie:Mięso kroimy
kolorowotorcikowoJeden z moich studenckich obiadów typu: wykorzystywanie tego co mam w lodówce i zamrażalniku. Padło na kurczaka, kilka różyczek brokułów i woreczek mrożonego groszku. Chwila myślenia
Pasja SmakuSchab faszerowany papryką to kruche, dobrze przyprawione mięso wieprzowe z dodatkiem papryki i sera. Idealna pieczeń na niedzielny rodzinny obiad lub przyjęcie. Czas wykonania: 2 h (+8 h marynowania) Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 1,3 kg schabu wieprzowego bez kości 2 papryki 100 – 150 g sera żółtego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku(...)całą noc. Pokroić paprykę niewielką w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do papryki i sera dodać czosnek. Całość wymieszać. Mięso naciąć wzdłuż, tworząc dwa duże otwory na farsz. Mięso nafaszerować serem i papryką, a następnie spiąć patyczkami do szaszłyków. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia
KuchniaWeDwoje.pl