Z pół roku temu My był z kumplem w delegacji w Lublinie. Panowie wylądowali między innymi przy potrawie o nazwie forszmak. Moja ładniejsza połowa nastękała się
KardamonovyPo prostu pyszne, pieczone skrzydełka Pieczone skrzydełka są po żeberkach chyba jedną z większych słabości mojej rodzinki . Gorące z piekarnika , intensywnie doprawione , sprawiają ,że domownicy dostają
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię ryż z piersią kurczaka, warzywami i sosem słodko-kwaśnym, robi się go szybko i fajnie smakuje (a żeby było szybciej to najwygodniej było
Simply FoodLato to najlepszy czas na warzywa. Są one wtedy najsmaczniejsze i najtańsze. Sałatka z duszonych warzyw to smaczna propozycja do każdego obiadu. Świetnie komponuje się zarówno z mięsem, jak i z jajkiem sadzonym. Czas ich duszenia można zmodyfikować w zależności od gustu, ja lubię warzywa pośrednie, nie zbyt twarde, ale i nie całkiem miękkie Sałatka z duszonych warzyw Składniki
PatiGotujeMam ostatnio słabość do fasolki szparagowej. Tutaj zawinęłam ją wraz z marchewką w schabowe roladki, spanierowałam, usmażyłam i mieliśmy bardzo smaczny obiadek :) Składniki na ok
Simply FoodDla urozmaicenia tradycyjnych mielonych tym razem napakowałam je świeżym szpinakiem i serem feta. Wyszły bardzo smaczne, a żeby je wykonać nie potrzeba było zbyt dużo
Simply FoodIndyk jest smacznym i szybkim w przygotowaniu mięsem, dzięki czemu można przygotować szybki obiad. Do tego pyszne kurki z dodatkiem cukinii i mamy świetne danie. Zapraszamy na pysznego indyka z kurkami i cukinią :) Składniki na indyka z kurkami: – 350 g piersi z indyka – 150 g kurek – 1 cukinia (ok. 300g
Kuchenne Wariacjeróżnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI 500 g ziemniaków 300 g cukinii 100 g startego parmezanu 2 jajka 2 białka 2 ząbki czosnku bazylia szczypiorek oliwa z oliwek s ó l
La grande e la piccola cuocaSKŁADNIKI (4 porcje) 200 g ziaren orkiszu lub ry żu orkiszowego* 400 g szparagów 30 g masła 2 marchewki 2 szalotki 2 łodygi selera
La grande e la piccola cuocaJeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, proponuj ę Wam danie, które można przygotować w niecałe 30 minut. Kremowe risotto
La grande e la piccola cuocaPikantne leczo z cukinią to moja propozycja na deszczowe i chłodne dni. Idealnie rozgrzewa, jest sycące oraz aromatyczne. Jeżeli natomiast nie przepadacie za ostrymi potrawami, dodajcie
Kuchnia BazyliiSkładniki: -1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej (wyszło mi z tego 15 roladek) -15 cienkich plastrów boczku -15 plasterków sera żóltego o szerokości 2 cm
Magia jedzenia.Pulpety drobiowe lub wieprzowe zapiekane w sosie pomidorowym, podane z makaronem spaghetti i tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą
Moja Książka KucharskaPrzepyszna zapiekanka naleśnikowa a'la bolognese. Bez glutenu i laktozy. Świetna odmiana dla makaronu z sosem bolońskim czy lasagne. Z przepisu wychodzą ok. 4
Czarnawisienka