Witam marcowo i zapraszam na kolejne błyskawiczne danie obiadowe. Potrawka z kurczaka z porem i marchewką.... to takie troszkę danie z dzieciństwa... jak obiadek z przedszkola
Kuchnia z widokiem na ogródJakiś czas temu przedstawiłam Wam prosty i przepyszny przepis na czarną fasolę duszoną ze świeżą kolendrą i chili japapeno . W wersji podstawowej, jest to znakomity posiłek
Jem więc JestemUwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej
Pyry na GazZapiekanki to jedne z moich ulubionych dań, które robimy bardzo często. Tym razem mam dla Was pełną smaku i aromatu warstwową zapiekankę ziemniaczaną,
Zainspirowana w kuchniMamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju
Gosia gotujeGulasz jedno z ulubionych dań w moim domu. Raz ugotowany w większej ilości a codziennie podany w nowej odsłonie. Podawany z kaszą z ziemniakami oczywiście
Basia w kuchniMakarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych, potrafię o nich rozmawiać godzinami, a znajomym i rodzinie chętnie polecam te najlepsze. Od lat ufam jednej z włoskich
Moja smaczna kuchniaPrzeważnie w parowarze z mięs robię pierś z kurczaka i schab. Dziś postanowiłem zrobić dla odmiany karkówkę :) Podałem ją z kaszą jaglaną z owocami :) W moim
Parowar FacetaDziś w "Studenckich Wtorkach" danie kuchni francuskiej o nazwie Hachis Parmentier (czyt. aszi parmątier), co w tłumaczeniu na polski oznacza Ciasto pasterza. Z ciastem ma ono
Czerwona PorzeczkaOd dłuższego czasu "chodziły" za mną sajgonki. Do dnia dzisiejszego zajadałam się nimi tylko w restauracjach, jednak nadeszła chwila kiedy przygotowałam je w naszej domowej kuchni
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki Porcja dla 2 osób: 2 średniej wielkości kotlety schabowe oliwa z oliwek do smażenia sól pieprz do marynaty: 3 łyżki miodu ostra papryka ok. 2
Luźna KuchniaSkładniki: na 6 porcji 6 kaczych udek 4 jabłka 2 cebule 1 mała główka czerwonej kapusty 0,5 kubka cukru 1 tabliczka czekolady karmelovej
Luźna KuchniaSkładniki: na 4 porcje 4 filety z kaczki 6 dużych jabłek 1 kubek suszonej żurawiny cynamon 1 kubek cydru lubelskiego przygotowanie: filety z kaczki
Luźna KuchniaJeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości
Zainspirowana w kuchnikotleciki robią co jakiś czas. Najczęściej wtedy gdy już nie mam ochoty jeść mięsa na obiad. Kotleciki jajeczne są bardzo proste i co dla mnie ważne dość szybko się je robi :) Składniki: 8 ugotowanych jajek 2 surowe jajka 2-3 łyżki bułki tartej 2 cebule sól pieprz bułka tarta Przygotowanie: Cebulkę siekamy
Amatorka kuchenna