mięso mielone - 23354 przepisów (strona:588/1557)

Siekane kotlety z kurczaka i cukinii 1200

filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka i cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone 166

Mięso mielone jest bardzo często wykorzystywane w kuchni. Jednak bardzo często zdarza się, że tradycyjne kotlety mielone zaczynają nam się zwyczajnie nudzić. Ten przepis jest doskonałą alternatywą oklepanych mielonych, który musisz koniecznie wypróbować. Takie kotlety mielone z serem i brokułem, podane z sosem czosnkowo-ziołowym, znikają z talerzy aż miło! 🙂 Ich największą zaletą

PysiaGotuje.pl
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 177

niej nic co nadawałoby się do zjedzenia. A teraz zajadam się węgierskimi kiełbasami z papryką oczywiście, węgierską kaszanką, zupą rybną, zupą gulaszową, paprykami nadziewanymi mięsem mielonym, galuszką czy pogacsami, na które to właśnie postanowiłam zamieścić przepis. Pogacse to nic innego jak bułeczki na bazie mąki i drożdży. Ja przygotowałam takie, które dodatkowo są na bazie ziemniaków – te lubię

mecooks
Burgery z indyka (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 248

którzy cierpią na IBS ( szerzej o tym, czym jest IBS przeczytasz TUTAJ ). Mój burger jest podwójny jedynie na potrzeby zdjęcia ;) Zapraszam do gotowania! :) Burgery (4 porcje): 400 g mięsa mielonego z indyka w temp. pokojowej 1 jajko w temp. pokojowej 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku

My Culinary Art
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 225

kilka kroków i bogatsza o pół kg ;) chcę podzielić się z Wami moim pierwszym przepisem LOW FODMAP. Zapraszam! Składniki na pulpeciki (dla 3-4 osób): 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 250 g przecieru pomidorowego 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona

My Culinary Art
Jedzonko do pracy #65 189

cytryna, zgrillowany chlebek arabski (u mnie tortilla). Lunch: Soboto z indyka z jajkiem i groszkiem* Soboro z indyka z jajkiem i groszkiem Jak zrobić soboro z indyka: 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżeczki świeżego startego imbiru 2 łyżki mirinu 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki cukru olej do smażenia Sos sojowy, cukier

Codzienne Gotowanie
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański. 208

bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie stworzony dla papieża Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mięso mielone z tradycyjnego ragu zamieniłam na soczewicę oraz pieczarki. Uważam, że smak jest bardzo głęboki i wyrazisty. Pamiętajcie jednak by gotować go na wolnym ogniu dość długo – około

wysmienity
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 167

pulpecikami w sosie pomidorowym Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 200 g makaronu typu kolanka, penne, farfalle lub innego z pszenicy durum – 500 mielonego mięsa drobiowego – 3-4 łyżki bułki tartej – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz, oregano – 1 łyżka oliwy – pół cebuli drobno posiekanej – 2 fileciki anchois

nietylkopasta.pl
Marokańskie klopsiki 203

szafranu łyżka czerwonej papryki bulion sól pieprz sok z cytryny cebula mąka ok. 2 łyżek masła PRZYGOTOWANIE: Mielone przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem, kolendrą, imbirem oraz połową posiekanej natki. Oliwki siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę-również dodajemy do mielonego. Mięso wyrabiamy-ja dodaję 1/4 szklanki zimnej wody i dokładnie wtłaczam w mięso. Następnie robimy niewielkie kulki, które obtaczamy

Kopystką po garach
Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową 174

dodatkiem – czy to ryżem, ziemniakami czy nawet kaszą. Danie świetnie nadaje się na szybki obiad. Koniecznie sami się przekonajcie! A może macie ochotę na fit-danie z mięsem mielonym? Zobaczcie Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese   Artykuł Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową pochodzi z serwisu A to pestka

A to pestka
Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese 493

Spaghetti z cukinii to pyszne danie na lato, zwłaszcza kiedy jest sezon na cukinię. Wersja definitywnie mniej kaloryczna niż ze zwykłym makaronem, a tak samo (jeśli

A to pestka
ZUPA HAMBURGEROWA 166

bulionu dodać obraną i pokrojoną marchewkę, pomidory z puszki, paprykę, kukurydzę, koncentrat i ketchup i przyprawy. Gotować aż warzywa będą ugotowane na pół miękko.  Dodać następnie mięso mielone i gotować 10 minut. Ugotowaną kaszę jaglaną dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 15 minut

Kuchnia w oparach
Kluski ziemniaczane z serowo-malinowym nadzieniem 153

szklanka śmietanki 46% chili w młynku 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (najmniejsze oczka). Ziemniaki mieszamy z mąką do uzyskania jednolitej masy. Sos malinowy : maliny, osuszamy, dodajemy ocet balsamiczny i miód, miksujemy. Przekładamy do rondelka, gotujemy do uzyskania ulubionej gęstości, odstawiamy

R'n'G Kitchen
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 320

minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka 242

suche dzień wcześniej należy je namoczyć, by napęczniały. Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości (około 15-20 minut) i odcedzamy. Po ostudzeniu mielimy go w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy do bobu. Dodajemy również drobniutko posiekany boczek, zmiażdżony czosnek i wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolity farsz. Do mąki dodajemy

Trzeci talerz