mięso mielone - 23354 przepisów (strona:405/1557)

Pulpety w sosie grzybowym 223

Delikatne pulpety indycze, w aromatycznym sosie grzybowym, to świetny pomysł na zdrowy obiad, dla całej rodziny.  Na pulpety: 50 dag mięsa mielonego z udźca indyka 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Łyżka cebulki liofilizowanej Sól Pieprz Na sos: 30 dag prawdziwków lub podgrzybków Masło 2 listki laurowe 4 ziela ang. Pieprz Sól Łyżka mielonej suszonej włoszczyzny(...)Skrobia kukurydziana Śmietana Natka pietruszki Mięso na pulpety przyprawiam, wbijam jajko, wyrabiam masę.  Z masy mięsnej lepię   kulki ( wielkość wg uznania) Przygotowuję sos: Grzyby oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam na maśle, zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy, zagotowuję. Na gotujące się grzyby wkładam przygotowane wcześniej pulpety. Gotuję całość około 30 minut. Po tym czasie wyciągam pulpety, i zagęszczam sos skrobią

Takie tam pichcenie
Pełnoziarnisty makaron zapiekany z pulpecikami,cukinią i szpinakiem 153

łyżki koncentratu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano do zapiekania: 200 g makaronu pełnoziarnistego penne 1 mała cukinia 1 garść szpinaku baby 50 g startego parmezanu Przygotowanie: pulpeciki: Mięso mielimy z cebulą i 1 ząbkiem czosnku. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko, przyprawę do gyrosa Vegeta Natur , odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników.  Z mięsa robimy

Bon appetit mon amie
Orientalna soczewica z warzywami i pulpeciki z indyka 131

smażenia  kurkuma, wędzona papryka, kumin, sól, chili, imbir  cukinia młoda czerwona cebula  pomidorki truskawkowe, daktylowe (te słodsze) w kolorach dowolnych  natka pietruszki 300 gram mielonego mięsa indyka i kilka łyżek wody  Soczewicę ugotuj. Mielonego indyka wymieszaj z wodą, solą, pieprzem i natką pietruszki. Formuj niewielkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu

Mango Papaja
Zupa chińska z pierożkami 217

gotować następne 10 minut. Ponownie doprawić do smaku pieprzem. Dodać liście kapusty i gotować 30 sek do minuty. Przygotowanie farszu – mięso, czosnek i cebulę zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać do mięsa wszystkie pozostałe składniki farszu. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie ciasta na pierożki – do miski wsypać mąkę, dodać jajko i wodę

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti bolognese z kaparami 207

Spaghetti bolognese z kaparami Przepyszne spaghetti z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparami, parmezanem oraz rukolą. Składniki (porcja dla 4 osób): - makaron spaghetti - 1l przecieru pomidorowego - 500g mięsa mielonego z szynki - 200g pieczarek - kilka suszonych pomidorów - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego - 1 cebula - słodka papryka (przyprawa) - oregano - majeranek - sól morska - pieprz świeżo mielony - kapary (2 łyżki) - rukola(...)garść) Sposób przygotowania: - mięso usmaż na oleju rzepakowym Wielkopolskim , doprawiając według uznania solą morską, świeżym pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką, - usmażone mięso przełóż do garnka, - na tej samej patelni usmaż pokrojone pieczarki - dodaj je następnie do mięsa, - ponownie na tej samej patelni dodaj odrobinę oleju i podsmaż pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem - dodaj wszystko

MintTaste
Kotleciki drobiowe z cukinią 172

osób dbających o linię lub będących na diecie. Kotleciki drobiowe wraz z lekką wiosenną sałatką idealnie sprawdzą się do zabrania w pudełku do pracy.  Składniki :  500g mięsa mielonego drobiowego 2 szalotki drobniutko posiekane 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 1 mała cukinia starta na tarce o dużych oczkach (1-2 garście) sok z połowy cytryny(...)łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki papryki szczypta pieprzu kajeńskiego (lub trochę więcej wg uznania) 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 małe jajko sól, pieprz Przygotowanie :  Mięso włożyć do dużej miski. Szalotkę i czosnek przesmażyć na niewielkiej ilości oliwy lub masła, tylko chwilę, aby cebulka się zeszkliła. Chwilę przestudzić i dodać do mięsa

Codzienne Gotowanie
Pieczeń drobiowo-wieprzowa 206

łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki estragonu 2 łyżeczki tymianku 2 bułki kajzerki 2 łyżki masła olej do wysmarowania formy Wykonanie: Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Mielimy mięso z jedną piersią z kurczaka. Drugą pierś kroimy w średnią kostkę,dodać do zmielonego mięsa. Bułki moczymy w mleku lub wodzie. Obraną cebulę i czosnek kroimy w drobniutką kosteczkę

kgwjanczewo
Pasta z pieczonej ryby i jajek. Pasta rybna na kanapki. 299

pół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz z jajkami w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodałam majonez. Całość doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 219

Witajcie  : -) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad.  Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to nic innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw.  Przyszło mi na myśl, by zawinąć ją w liście kapusty włoskiej i zapiec z lekko słodkim i intensywnie pomidorowym sosem. Gdy robimy gołąbki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Quinoa po meksykańsku 175

Uwielbiam dania inspirowane kuchnią meksykańską, musi być aromatycznie, pikantnie i treściwie :) Dziś przedstawiam quinoę z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą w pikantnym sosie.  Składniki: 2 - 3 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mielonej wołowiny 1/2 puszki kukurydzy (bez GMO) puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 puszka mała koncentratu pomidorowego 3 łyżki oliwy(...)oliwek majeranek mielony kmin rzymski mielona ostra papryka pieprz sól  Wykonanie: Cebulę kroimy w kosteczkę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy mięso i podsmażamy. Dodajemy kmin rzymski - około pół łyżeczki, majeranek, ostrą paprykę, pieprz i sól według uznania. Gdy mięso się podsmaży dolewamy trochę wody, aby potrawa nie była zbyt sucha, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, fasolę

Quinoa Raz!
Pomysły na domową zapiekankę 172

zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło

Gotuję Testuję
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 160

jedzenie na mieście, spokojnie można zrobić pyszne burgery w domu. Sprawa jest bardzo prosta, wystarczy kilka ulubionych składników, kawał mięsa i ulubiona bułka. Jeśli macie maszynkę do mielenia mięsa zawsze kupujcie mięso w kawałku – wtedy i tylko wtedy wiesz co zostało zmielone i co znajduje się w porcji mięsa. Do dzieła! A good burger

Martyna Cooks
Makaron z cukinią 184

makaronu (u mnie rurki) 50 dag mięsa mielonego 2 średnie cebule 50 dag pomidorków koktajlowych 500 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz słodka papryka 4 łyżki posiekanej bazylii Sposób przygotowania: Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone. Smażymy przez(...)minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół, Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok. 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Łączymy z makaronem. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią.  źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Błyskawiczne piątki - Zdrowa kanapka z wołowiną 179

Dobrze doprawione mięso to podstawa. Oczywiście dodatki też robią swoje - jedna to kotlet jest tutaj kluczowy. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakowało. Składniki : * ulubione pieczywo * 300g mięsa mielonego wołowego * łyżka śmietany  * cebula szalotka * ząbek czosnku * sól himalajska * pieprz czarny świeżo mielony * sałata, pomidor, ogórek, cebula * łyżka ketchupu  Przygotowanie : Mięso wymieszać ze śmietaną, drobno pokrojoną

Magiczne Życie Marty
Wieniec drożdżowy z makiem. 276

odparowujemy resztę mleka. Jeśli mamy mniej cierpliwości możemy mak odcedzić na drobnym sicie wyłożonym gazą lub cienką ściereczką. Sparzony mak mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sicie (jeśli używamy maku suchego mielonego należy mak zalać szklanką wrzącego mleka, dobrze wymieszać i gotowe :)). Do zmielonego maku dodajemy masło, stawiamy na średnim ogniu i mieszamy, aż się masło

Rozpustne gotowanie