mięso mielone - 23354 przepisów (strona:32/1557)

Kotlety mielone w sosie musztardowym 111

kotlety w sosie z suszonymi pomidorami. Tym razem przyszła pora na nieco inną wersję i zdecydowanie inny sos – na bazie musztardy. No bo przecież musztarda i mięso mielone pasują do siebie idealnie! Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Zajedziesz mnie na Facebooku , Instagramie , Pintereście , YouTubie a nawet na TikToku . Nie wszędzie bywam(...)Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: –  kotlety mielone –  Kotlety mielone z mozzarellą –  Kotlety mielone z kurczaka –  falafel –  cordon bleu z kurczaka –  kotlety z cukinii –  sałatka grecka –  chrupiący pieczony kurczak –  kurczak

nietylkopasta.pl
KOTLETY MIELONE Z PRZEPIÓRCZYM JAJKIEM 157

Kotlety mielone można przygotować na różne sposoby. Dzisiejsza moja propozycja to mielone z przepiórczym jajkiem w środku. Ciekawe i eleganckie danie obiadowe lub przekąska. My lubimy takiego kotlecika przekroić na pół i położyć na kanapki zamiast wędliny.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 cebula * 1 jajko * bułka namoczona w mleku * 2 łyżki bułki(...)tartej * przypraw do mięsa mielonego * sól * pieprz Dodatkowo: * około 12 jajeczek przepiórczych * bułka tarta do obtaczania * olej do smażenia Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować we wrzątku około 3 minuty. Wystudzić, oskubać ze skorupek. Do miski przełożyć mięso mielone, dodać całe jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz do smaku sól, pieprz i przyprawę

Zrób to smacznie
Knedle z mięsem mielonym 200

ugotowanych ziemniaków (np. z dnia poprzedniego) 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej (70 g) 2/3 szklanki mąki pszennej*+ do podsypania, oprószenia blatu 1 jajko szczypta soli farsz 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 mała cebula sól, pieprz pieprz cayenne papryka słodka odrobina bułki tartej olej do podania 1 cebula 150 g wędzonego boczku *jeśli ciasto na knedle będzie(...)niego jeszcze więcej mąki pszennej i ponownie wyrobić. Ciężko określić konkretną ilość mąki, ponieważ wszystko zależy od wilgotności ugotowanych ziemniaków.  Najlepiej dzień wcześniej przygotować farsz. Do surowego mięsa mielonego wsypać przyprawy i odrobinę bułki tartej. Wymieszać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulkę. Gdy zacznie się szklić to dodać mięso mielonego. Całość smażyć

Ugotować
Bigos z mięsem mielonym. Najlepszy z młodej kapusty! PRZEPIS 215

dziś dzielimy się nim z wami. Pychotka! Przepis na bigos z mięsem mielonym Składniki: główka młodej kapusty, 3 cebule, 500 gramów mielonej wieprzowiny, 250 gramów pieczarek, 1 papryka, puszka pomidorów w zalewie, łyżka papryki w proszku, sól, pieprz, olej. Jak zrobić bigos z mięsem mielonym? W dużym garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki pokrojone(...)mięso, aż wszystko lekko się zrumieni, wsyp paprykę i wymieszaj. Teraz do garnka dodaj kapustę pokrojoną dość grubo, paprykę pokrojoną w paski i pomidory razem z sokiem, dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Rada: bigos można też przygotować ze zwykłej kapusty, wówczas jednak należy ją drobno poszatkować i nieco wydłużyć czas gotowania. Artykuł Bigos z mięsem mielonym

Kulinarna Polska
Musaka z bakłażanem 134

mielonego 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 / 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 500 g przecieru pomidorowego 1 / 2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka cukru 1 / 2 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos serowy: 100 g masła 100 g mąki pszennej 1 / 2 litra mleka 1 / 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 70 g żółtego(...)nadzienie: Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na głęboką patelnię z olejem, podsmażać 5 minut. Czosnek obrać, posiekać, dodać na patelnię, dalej smażyć do zeszklenia się cebuli. Dołożyć mięso mielone, trzymać na ogniu 10-15 minut do zarumienienia się mięsa. Wlać wino, a gdy się zredukuje, dodać przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, cynamon i cukier. Przykryć pokrywką

niecodziennikpary
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 176

sparzymy wrzątkiem, osuszamy i szatkujemy. Poszatkowaną kapustę solimy, pozostawiamy na jakiś czas, a następnie odciskamy z soku. Mięso mielone wrzucamy do miski, przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do mielonego, papryką mieloną słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodajemy odciśniętą kapustę, wystudzony ryż, otręby, 2 jajka  oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem   i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami/Pieczeń rzymska 231

Już Wam pisałam, że uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami. Wolę takie wersje podania mięsa mielonego niż klasyczne, smażone kotlety, które są dla mnie za ciężkostrawne. Tym razem chciałam zaprezentować prostą i bardzo smaczną pieczeń z pieczarkami. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam(...)możecie zerknąć na inne pieczenie z przeróżnymi dodatkami - klik .  (Forma o wymiarach około 10 cm x 20) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 1 ugotowana marchewka 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku

Di gotuje
Zapiekane nachos z żółtym serem 183

Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne… Składniki 250g mięsa mielonego 200g sera żółtego odrobina passaty pomidorowej mała cebula sól pieprz majeranek oregano olej do smażenia Zapiekane nachos z żółtym serem – przepis Na odrobinie oleju smażymy mięso mielone. Doprawiamy je solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Jak będzie usmażone, odsączamy z tłuszczu(...)naczyniu do zapiekanie układamy nachos, smarujemy je odrobiną passaty, układamy drobno posiekaną cebulę, mięso mielone i całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 6-8 minut w temperaturze 160 st. C aż żółty ser się rozpuści. Smacznego! Artykuł Zapiekane nachos z żółtym serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki faszerowane z mięsa mielonego 5737

łyżka posiekanej pietruszki kilka plasterków suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią(...)PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Roladki faszerowane z mięsa mielonego pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 1046

sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy(...)bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu, lekko przyciskając *** *** Mięso z farszem zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki *** *** Roladki dokładnie obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, na rumiany kolor z każdej

Blog z Apetytem
Spaghetti w delikatnym pomidorowym sosie 211

Spaghetti w delikatnym pomidorowym sosie to propozycja na szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny. Kluczem tego dnia jest odpowiednie przyprawienie sosu pomidorowego. Tym razem makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
F... Faszerowana cukinia! 295

z ciekawymi dodatkami :)Składniki:1 średnia cukinia250g mięso mielonego4 pieczarki1/2 dużej cebuli1 ząbek czosnku (u mnie duży!)1 ogórek konserwowy1 papryka konserwowa4 plastry mozarellisól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek, papryka słodka, pieprz ziołowy, suszona pietruszka, zioła prowansalskiePrzygotowanie:Przekrawamy cukinię na pół i łyżką wydrążamy jej środek. (Ostrożnie, bo ja podeszłam do niej zbyt brutalnie i trochę się(...)suchej patelni, aby zmiękła.Nastawiamy piekarnik na 180'C. Na tej samej patelni i tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz pieczarki.Gdy pieczarki będą usmażone, dodajemy mięso mielone i smażymy na średnim ogniu. Dodajmy przyprawy. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka,  paprykę oraz farsz z cukinii. Mieszamy. Można dodać łyżkę ketchupu.Mięso przekładamy do wydrążonych cukinii

Kitchens Alphabet
Żółta cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 300

można przedziurawić cukinii!). W międzyczasie na patelnie wlać olej i dodać posiekaną cebulę. Gdy lekko zmieni kolor dodać pieczarki. Całość chwilę smażyć. Gdy pieczarki lekko puszczą sok to dodać mięso mielone. Całość wymieszać i smażyć, aż do zmiany koloru mięsa. Pod sam koniec smażenia, dodać pokrojone pomidory, miąższ z cukinii i całość przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem oraz mieszanką(...)serem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia, aż do rozpuszczenia sera. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.  Od lewej strony: smażenie cebulki i pieczarek; następnie mięsa mielonego i na koniec pomidorów oraz miąższu z cukinii  Cukinie przed wstawieniem do piekarnika

Ugotować
Pulpety w sosie koperkowym 232

ulubiony sposób. Pulpety w sosie koperkowym Składniki Mięso: 500 g mięsa mielonego Czerstwa bułka lub kilka kromek suchego chleba 1 cebula 1 jajko 2 łyżeczki musztardy Majeranek, sól i pieprz Mąka 1 litr bulionu warzywnego Sos: 2 łyżki masła Mąka Śmietana 2 pęczki koperku Wykonanie Mięso mielone przekładamy do miski. Czerstwą bułkę lub chleb (2-3 kromki(...)namaczamy w wodzie. Gdy namoknie, odsączamy i dodajemy do mięsa mielonego. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, jajko, musztardę i przyprawy. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej tworzymy małe kulki mięsne wielkości orzecha włoskiego. Następnie każdą kulkę obtaczamy w mące. W garnku gotujemy bulion. Gotowe kulki wrzucamy do gorącego bulionu i gotujemy na małym ogniu

Pyza i Surówka
Pieczeń rzymska wg Aleex 210

innego, ale mięso mielone zostało. No to przyprawiłam je troszkę mocniej, owinęłam plastrami boczku i upiekłam. W takiej wersji mięso zostało zjedzone błyskawicznie. Smakowało. I to jak! Wprawdzie w tradycyjnej pieczeni w środek mięsa mielonego włożone jest jajko na twardo, które podczas krojenia, daje efekt „oczka”, ale ja zrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi(...)cebula • 1 jajko • 1 mała bułeczka pszenna • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, Delikat do mięs Sposób przygotowania: 1. Cebulę posiekać w drobniutką kosteczkę, dodać do mięsa. 2. Bułeczkę namoczyć w mleku, odcisnąć dokładnie. 3. Część mięsa mielonego włożyć do kubka miksującego blendera, dodać odciśniętą bułkę, jajko i przyprawy. Zmiksować na gładką masę. 4. Zmiksowaną masę dodać do reszty mięsa, dodać

W mojej kuchni